ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    43,7288
    Dolar
  • Euro
    51,9266
    Euro
  • Altın
    7.075,980
    Altın
  • Bist-100
    14.181,00
    Bist-100
  • ADANA
    9/19°
    ADANA
  • ANKARA
    4/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    11/18°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/21°
    IZMIR
  • KONYA
    4/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
TBMM'de yeni haftanın gündemi belli oldu!
TBMM'de yeni haftanın gündemi belli oldu!
Darphane iki madeni paranın daha üretimini durdurdu
Darphane iki madeni paranın daha üretimini durdurdu
Galatasaray-Juventus maçının hakemi belli oldu
Galatasaray-Juventus maçının hakemi belli oldu
Altay Söke önünde 1 puana razı oldu
Altay Söke önünde 1 puana razı oldu
1 Ocak 2026 Perşembe - 10:02

İstanbul'da Filistin'e destek yürüyüşü

İnsanlık İttifakı ve Milli İrade Platformu çatısı altında bir araya gelenler, Filistin’deki katliama “dur” demek için kortejlerle Galata Köprüsü’ne yürüdü.

İstanbul da Filistin e destek yürüyüşü

İnsanlık İttifakı ve Milli İrade Platformunca, Filistin'deki katliamın durdurulması amacıyla 400'den fazla sivil toplum kuruluşunun iştirakiyle düzenlenen "Sinmiyoruz, susmuyoruz, Filistin'i unutmuyoruz" mitingi için sabah namazında camilerde bir araya gelen on binlerce katılımcı, kortejlerle Galata Köprüsü'ne doğru yürüyüşe başladı.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) öncülüğünde yapılacak eyleme katılan vatandaşlar, başta Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi olmak üzere Sultanahmet, Fatih, Süleymaniye ve Eminönü Yeni Cami'de sabah namazını kılmalarının ardından cami önlerinde toplandı. Katılımcılar, daha sonra gruplar haline Galata Köprüsü'ne yürümeye başladı.

Eylem öncesi toplanma noktalarından biri olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne çok sayıda vatandaş geldi. Sabah namazını burada kılan on binlerce katılımcı, Galata Köprüsü'ne doğru yürüyüşe geçti.

Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları olan ve Gazze'ye destek için kefiye takan vatandaşlar, sık sık tekbir getirerek ve "İstanbul'dan Gazze'ye direnişe bin selam", "Nehirden denize özgür Filistin" sloganları attı.

Süleymaniye Camisi'nde de sabah namazının ardından vatandaşlar ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile yürüyüşe başladı.

"Filistin için adalet, dünya için vicdan" yazılı pankart eşliğinde yürüyen katılımcılar, zaman zaman tekbir getirip, "Yaşasın küresel intifada", "Katil İsrail Filistin'den defol" sloganları attı.

Yürüyüş esnasında basın mensuplarına açıklama yapan Bilal Erdoğan, yeni yıla Filistin için dua ederek başladıklarını, senenin ilk sabahında camilerde buluşup yeni yıl için hayır dualarını birlikte yapmanın önemli bir manevi güç olduğunu bilmek gerektiğini ve milletin buna inandığını söyledi.

Erdoğan, "Bir taraftan Filistin'deki mazlumlar için dua ediyoruz. Bir taraftan şehitlerimizi anıyoruz elbette. Öbür taraftan da '2026 yılı bütün milletimiz için, Filistinli mazlumlar için hayırlar getirsin' diye birlikte dua ediyoruz. Bütün katılanlara, bu dualara el açanlara ve destek verenlere çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Bilal Erdoğan, "Her geçen sene, bir önceki seneye göre daha geniş katılımla, ortak müştereklerimizin ne denli güçlü olduğunu milletçe hissettiğimiz bir sabah olduğunu hissediyoruz. Onun için de çok mutluyuz. İnşallah Rabbim bu milletin bu duruşunu bizlere göz aydınlığı olarak bu sene nasip eder, Filistinli kardeşlerimize özgürlük olarak nasip eder, Kudüs'ün özgürlüğünü bizlere nasip eder." diye konuştu.

ÖNDER Genel Başkanı Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yılın ilk sabahında Galata Köprüsü'nden yüz binlerle birlikte çok büyük bir mesaj verdiklerini ve seslerini yükselttiklerini dile getirdi.

Buraya çok ciddi bir vicdan seli aktığını söyleyen Ceylan, "İsrail'in zulmünün, zalimlerin bu vicdan selinin önünde durması mümkün değil. 2026, Allah'ın izniyle dünyanın en büyük kanser hücresi olan siyonizmin biteceği yıl olacak. Buna inanıyoruz. Gazze'deki mazlumların ahı artık arşı aştı. Zulüm her yana yayıldı ve tüm dünya insanları, vicdan sahipleri ayağa kalktılar." ifadelerini kullandı.

Ceylan, "Bugün sadece Türkiye'de, İstanbul'da yüz binler Galata'ya akıyorlar ama dünyanın dört bir yanında yeniden hareketlilik başlayacaktır ve 2026 Allah'ın izniyle adalet ve merhamet temelli bir dünyanın kurulduğu yepyeni bir yıl olacak bizler için." şeklinde konuştu.

Kortejler eşliğinde ve bireysel olarak yürüyen vatandaşlar, Galata Köprüsü'ne ulaştı. Katılımcılar, polis kontrol noktalarından geçirilerek alana alınıyor.

Çeşitli yardım kuruluşlarınca da vatandaşlara simit, çay ve çorba ikram ediliyor.

Öte yandan, polis ekiplerince köprü ve cami çevrelerinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

 
İzBBŞT gençlerle sahnede buluştu
 
Urla'ya kar düştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyük ikramiye o illere çıktı!
2026 yılına özel Milli Piyango yılbaşı çekilişi tamamlandı. Çekiliş sonuçlarının ...
İzmir'de yeni yıl denetimleri
İzmir’de 2026 yılı kutlamalarında kentin işlek cadde ve sokaklarında vatandaşlar ...
Şeyma Subaşı serbest bırakıldı
Uyuşturucu' soruşturması kapsamında gözaltına alınan Şeyma Subaşı adliyeye ...
 
Gökmen Özdenak hayatını kaybetti
Galatasaray'ın efsane futbolcularından futbol yorumcusu Gökmen Özdenak, ...
Ayşe Tokyaz davası üçüncü gününde: Savcı mütaalasını açıkladı,
Küçükçekmece'de eski polis memuru Cemil Koç (38) tarafından öldürülen ...
112’ye asılsız ihbar idari para cezası 18 bin 823’ TL’ye yükseldi
Muğla Valiliği, İçişleri Bakanlığı’nın 112 Tek Numara Projesi kapsamında ...
 
İzmir'de durdurulan araçta 21 kilo skunk ele geçirildi
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bir araçta yapılan aramada 21 kilo 200 gram ...
Ünlü yapımcının telefonuna el konuldu
Spiker Ela Rümeysa Cebeci ile 'uyuşturucu' mesajlaşmaları ortaya çıkan ...
Tutuklu Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan cezaevinde beste yazdı
Tutuklu Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Silivri’deki Marmara ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 22 17 4 1 55 15 40 55
2 Fenerbahçe 22 15 7 0 51 20 31 52
3 Trabzonspor 22 13 6 3 43 26 17 45
4 Göztepe 22 11 8 3 27 12 15 41
5 Beşiktaş 22 11 7 4 40 29 11 40
6 Rams Başakşehir 22 9 6 7 38 25 13 33
7 Kocaelispor 22 8 6 8 21 22 -1 30
8 Samsunspor 22 7 9 6 25 27 -2 30
9 Gaziantep FK 22 7 7 8 29 38 -9 28
10 Corendon Alanyaspor 22 5 11 6 24 25 -1 26
11 Natura Dünyası Gençlerbirliği 22 6 5 11 28 33 -5 23
12 Hesap.com Antalyaspor 22 6 5 11 22 35 -13 23
13 Çaykur Rizespor 22 4 9 9 26 35 -9 21
14 Tümosan Konyaspor 22 4 8 10 25 35 -10 20
15 ikas Eyüpspor 22 4 6 12 18 35 -17 18
16 Kasımpaşa 21 3 7 11 16 29 -13 16
17 Zecorner Kayserispor 22 2 10 10 17 43 -26 16
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 21 3 3 15 18 39 -21 12
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri