ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,5274
    Dolar
  • Euro
    45,4662
    Euro
  • Altın
    4.312,490
    Altın
  • Bist-100
    9.340,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    21/30°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    23/36°
    IZMIR
  • KONYA
    15/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İran'dan İsrail'e yeni füze atışı... ABD savaş jetlerini gönderiyor!
İran'dan İsrail'e yeni füze atışı... ABD savaş jetlerini gönderiyor!
Tahliyesinin ardından Özdağ'dan ilk açıklama!
Tahliyesinin ardından Özdağ'dan ilk açıklama!
Özgür Özel her seferinde '50 liralık alıyorum' diyenlere böyle cevap verdi
Özgür Özel her seferinde '50 liralık alıyorum' diyenlere böyle cevap verdi
İmamoğlu ve arkadaşlarının aileleri 'Dayanışma Platformu' kurdu
İmamoğlu ve arkadaşlarının aileleri "Dayanışma Platformu" kurdu
8 Aralık 2020 Salı - 19:40

İşte Çin aşısının Türkiye'ye faturası!

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği ve tartıştığı sorunun cevabı AK Parti eski Milletvekili, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın’dan geldi. Aydın, Türkiye’nin Çin’e corona aşısı için ödediği faturayla ilgili, “Bu işin 4 katrilyon (4 milyar) civarında bir bedeli var” dedi. Buna göre Çin aşısının bir dozu yaklaşık 10 dolara geliyor.

İşte Çin aşısının Türkiye ye faturası!

AK Parti eski Milletvekili, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın Türkiye'nin merak ettiği sorunun cevabını verdi.

Bir televizyon kanalında konuşan Prof. Dr. Aydın, Türkiye'nin Çin'den aldığı aşı için, “4 katrilyon civarında bir bedeli var bu işin” ifadesini kullandı. İki ülke arasında imzalanan sözleşmenin detaylarına da değinen Aydın, Sadece Türkiye için sözleşmeye ek bir madde konulduğunu kaydederek, “Bu parayı taahhüt ettiğinde, sözleşmede tek Türkiye'de olan bir cümle vardır o da şudur; Eğer Faz3 çalışmaları açıklandığında bize taahhüt ettiğiniz başarı oranını görmezsek biz bu aşıyı almayız, size de parayı vermeyiz. Paramızı da geri alırız. Bu anlaşmanın altında özel bir maddedir” şeklinde konuştu.

BİR DOZ 10 DOLAR MI?

Prof. Dr. Aydın'ın dile getirdiği “4 katrilyon”un 4 milyar lira olduğu düşünüldüğünde 50 milyon sipariş edildiği açıklanan aşının bir dozunun 80 liraya yani yaklaşık 10 dolara geldiği ortaya çıkıyor. Aynı aşıyı Brezilya'nın 10, Endonezya'nın 13.5 dolara aldığı açıklanmıştı.

“EŞİM, OĞLUM, KIZIM, DAMADIM AŞI OLDUK”

Prof. Dr. Kemalettin Aydın açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

* Ben sağlık çalışanı kolunda gönüllü oldum. Geçen hafta da sağlık çalışanı dışındaki gönüllüler açıldı. 12 bin kişi… Orda da eşim, kızım, oğlum, damadım da gönüllü oldu. ilk aşılarını yaptırdılar. Bunu toplumu bilgilendirmek adına vereyim.

* Peki bizim sürecimiz nasıl oluyor… Topluma yapılan çalışmada nasıl oluyor. Bu iş tamamen kapalı.. Üzerinde kodlar olan aşılar geliyor. Ama bu kodlar bir merkezde biliniyor. Hangisinde aşı var, hangisinde aşı özelliği göstermeyen sıvı va bilinmiyor. Türkiye'de 1300'ün üzerinde yapılan var.

* Bunların içinde 40 kişi Covid hastası olunca o zaman çalışma kırılıyor. İşte etkinlik de o zaman çıkıyor. Faz3'ün ara sonuçları böyle bildirilecek.

“ANLAŞMANIN ALTINDA ÖZEL BİR MADDE”

* Türkiye'de de tartışılıyor ya, Faz3'ü var, yok diyerek…. Faz3'ün, Türkiye'de bu ayın 25'inde bu aşıyı yaptırabilme imkanına kavuşacak. Çünkü lojistik, dağıtım Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nda aşının sağlıklı transferi olduğu, stabilitesi gibi incelemeleri var 13 gün.. O arada da faz3 çıkacak.

* Türkiye'de uygulanana kadar biz Faz3'ü görmüş olacağız. Açıklanacak. Türkiye zaten bu kadar parayı… 4 katrilyon civarında bir bedeli var bu işin… Bu parayı taahhüt ettiğinde, sözleşmede tek Türkiye'de olan bir cümle vardır o da şudur… Eğer Faz3 çalışmaları açıklandığında sizin bize taahhüt ettiğiniz başarı oranını görmezsek biz bu aşıyı almayız, size de parayı vermeyiz. Paramızı da geri alırız.  Bu anlaşmanın altında özel bir maddedir.

* Peki başarı nasıl görülecek. Şimdi 40 kişi Covid oldu… Bunlar açılacak bakılacak… Kodlarına bakılacak.. Hangisi su, hangisine aşı verildi. Diyelim bu 40 kişiden birine aşı verildiği halde Covid oldu. 39 tanesine de su verildiği halde Covid oldu. 40'ta 1 ne demek yüzde 2.5 demektir. Yani aşının başarısı yüzde 97.5'tir.

* Diyelim 40 kişinin 10'u aşı yapıldığı halde Covid oldu. O zaman aşının başarısı yüzde 75 olur. Bu çalışma Türkiye Cumhuriyeti'ndeki vatandaşlara aşı yapılmadan önce bu toplumla sağlık otoritesiyle paylaşılacak ona göre aşı devam edecek.

 
211 can kaybı, 33 bin 198 yeni vaka
 
Kılıçdaroğlu: ''İzmir'in talanına karşı çıkmalıyız''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
211 can kaybı, 33 bin 198 yeni vaka
Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 8 Aralık Salı gününün korona tablosuna ...
Kalabalık caddelere korona kotası! İLK UYGULAMA KARŞIYAKA ÇARŞI...
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kent genelinde yeni tip koronavirüs önlemleri ...
Ayhan Sefer Üstün'ün evine silahlı saldırı
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'ün, Sakarya'da ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Ayda ve Elif'e ziyaret!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir depreminde enkaz altından ...
Foça açıklarında savaş gemisi batığı bulundu
İzmir'in Foça ilçesi açıklarında, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz ...
Melih Gökçek'ten Mansur Yavaş'a tehdit
Ankara'nın talimatla görevinden istifa ettirilen eski Belediye Başkanı ...
 
Türkiye'de kullanılacak Çin aşısı ile ilgili kritik açıklama
Çin'in geliştirdiği koronavirüs aşısı Sinovac'ı üreten Endonezyalı Bio ...
Depremzedelere istihdam desteği
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Toplum Yararına Programlar ...
Lösemiyi yendi, kanser hastalarının yardımına koştu
Lösemiyi gördüğü tedaviyle yenen 20 yaşındaki genç, kanser hastalarına ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri