ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
16 Ağustos 2023 Çarşamba - 10:51

İzmir Baba Karşıyaka'da anıldı!

İzmir’e olan sevgisi ve hizmet aşkıyla İzmirlilerin gönlünde yer edinen Sancar Maruflu, nam-ı diğer İzmir Baba Karşıyaka’da dostlarıyla anıldı. Katılımcılar Sancar Maruflu ile nasıl tanıştıklarını ve hayatlarına nasıl dokunduğunu anlattı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve iş insanı Bülent Eczacıbaşı da yolladığı videolu mesajla Maruflu’yu andı. 

İzmir Baba Karşıyaka da anıldı!

İzmir’e gönül veren, ömrünü bu şehre, bu şehrin insanlarına adayan, kişiliğiyle, hayat görüşüyle genç nesillere örnek olan, gönüllerde edindiği yer ile İzmir Baba olarak anılan Sancar Maruflu, 2. ölüm yıl dönümünde Karşıyaka’da anıldı. Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesinde düzenlenen anma töreni, İzmir Büyükşehir Başkan Vekili Murat Aydın, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Rafet Yacan, CHP Karşıyaka ilçe yöneticileri, Sancar Maruflu’nun aile fertleri, doktoru Prof. Dr. Ali Barutçu, STK yöneticileri ve Karşıyakalıların katılımıyla yapıldı. 

“YARDIMSEVERLİĞİ İZMİR SINIRLARINI AŞMIŞTIR”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gönderdiği videolu mesajla Maruflu’yu andı. Kılıçdaroğlu, “Güzel İzmir’in simge isimlerinden, İzmir Halkı’nın, İzmir Babası Sancar Maruflu’nun anıldığı bu programa katılan tüm dostları sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Kadın erkek, genç yaşlı demeden herkesin saygısını kazanmış, ömrünü insanlığa hizmete adamış, büyük kanaat önderi Maruflu’yu saygı ve minnetle anıyorum. Kendisi son nefesine kadar yaptığı çalışmalar ve oluşturduğu eserlerle yaşamaya devam ediyor. Bizler çok iyi biliyoruz ki Maruflu’nun yardımseverliği İzmir sınırlarını aşmış, güzel ülkemizin her bir noktasına ulaşmıştır. Maruflu’nun örnek kişiliği onun yolunu düstur edinenler de yaşamaya devam edecektir. Kendisini saygı ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

ÖZLEMLE ANIYORUZ

Sancar Maruflu’yu anarken onun bıraktığı mirası ve taşıdığı değerleri yeniden hazırlatmak istediğini belirten İş insanı Bülent Eczacıbaşı, “Sancar Maruflu, İzmir’imiz için bir semboldü. Ülkemizin ve bölgemizin en kıymetli sosyal girişimcilerinden biriydi. Her girişimin toplumsal kalkınmaya hizmet eden bir amacı olması gerektiğine gönülden inanırdı. Sancar Maruflu ile ailemizin ilişkileri dedem Süleyman Ferit Eczacıbaşı zamanında başlamıştı. Sancar Bey, eski İzmir Belediye Başkanı, eski Sağlık Bakanı ve İzmir’de pek çok değerli müessesenin kurucularından Dr. Behçet Uz ile yakın çalışmalar yapmıştı. Sancar Maruflu, sokaklardan parklara, kültür merkezlerinden kütüphanelere kadar her ayrıntının İzmir’i daha güzel bir yer yapması için çaba sarf etti. Kentin duyarlılığı onunla birlikte yükseldi. Ülkemizin zenginliklerinden herkesin iş birliği ve yardımlaşma ile eşit şekilde yararlanması gerektiğini düşünürdü. İzmir Baba olarak anılmasının temelinde yaptığı yardımlar, sağladığı destekler ve gösterdiği vefa yatıyordu. Sevgili Sancar Maruflu’yu özlemle anıyoruz” diye konuştu. 

“ONA LAYIK OLMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Sancar Maruflu’yu düzenlenen törenlerde görmeye alışık olduklarını ve eksikliğini hep hissettiklerini söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Sancar Ağabey’i adını yaşattığımız bu sivil toplum yerleşkesinde anmak bize özel hissettiriyor. Sancar ağabey Karşıyaka’da doğmuş gerçek bir Karşıyakalıydı. İzmir’i sevmiş, İzmir ile ilgili kendine görev yüklemişti. Hayatı boyunca yaptığı bütün birikimleri İzmir için, daha önemlisi insanlık için en iyi şekilde kullanmak adına çalışan bir insandı. Herkesin içinde iyilik olduğuna çok inanıyorum. Ama bazılarımızın içinde daha fazla olduğu çok açık. Bu dünyadan örnek insanlar geçiyor, onların yokluğuyla bazı şeyleri kaybediyoruz. Yenilerini yaratmak ya da onların mirasını üzerimize almak adına biz ne yapıyoruz? Onun yokluğunu hissettirmeyecek şekilde, Karşıyaka’ya, İzmir’e tüm canlısıyla, tarihiyle bu kente sahip çıkmak son nefesimize kadar yerine getirmemiz gereken bir görevdir. Bu şehir için çalışan çok iyi insanlar olduğuna inanıyorum. İyi dürüst ve çalışkan insanlar sayesinde bu dünya ayakta duruyor. İyilik için, doğa için, ülkesi için de çalışan, atasına aşık çocuklarına karşı sorumluluk hisseden insanlar sayesinde ayakta duruyor. Sancar abi iyiliği, sivil toplumculuğu, sosyalliği, yerel yöneticiliği ile çok değerli bir insandı. Kendimi bildim bileli Sancar ağabeyin adını duydum, gazetelerde okudum, yaptıklarını hep takip ettim. Belediye başkanı olduktan sonra kaybettiğimiz ana kadar desteğini, sevgisini hissettim. Hiçbir zaman ona duyduğumuz sevgiyi, vefayı, özlemimizi ve özlemden kaynaklı üzüntümüzü yitirmeyeceğiz. İzmir için yeri doldurulmayacak bir değer. Yaşadığımız sürece onu anacağız, kendimizi ona gösteriyor gibi çalışacak, ona layık olmak için çaba göstereceğiz. Sancar ağabeyi saygıyla anıyorum” diye konuştu.

“O İZMİR’İ, İZMİR ONU ÇOK SEVDİ”

Sancar Maruflu’nun ağabeyi 19. Dönem Milletvekili Selçuk Maruflu, kardeşinin İzmir’e olan sevgisini anlattı. Maruflu, “Öncelikle bu merkeze kardeşimin adını veren Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a teşekkür ediyorum. Eğitimim nedeniyle İzmir’den erken ayrıldım. Sancar, 1957 yılında, o zamanlar babamın orman başmüdürü olduğu çamlıkta bulunan lojmanlarda doğdu. Doğduğu sokağa da adını verdiler. Sancar kendini tamamıyla İzmir’e verdi. Üniversiteyi burada okudu. Yurt dışında master yaptı. Hayatını çok sevdiği İzmir’e vakfetti, adeta İzmir’in hafızasıydı. Kalbi hep burası için attı, hastalık döneminde bile projeler üretti. Siyasetle ilişkisi vardı ama o hep siyaset üstü olmayı tercih etti. O İzmir’i, İzmir onu çok sevdi” diye konuştu.  

HAYATINI HAYIR İŞLERİNE VAKFETTİ

İzmir’de uzun yıllar halkla ilişkiler alanında çalışan Sancar Maruflu’nun İzmir İl Fakirlerine Yardım Derneği Başkanı olmasıyla kendini daha çok hayır işlerine verdiğini söyleyen oğlu Cevat Ziya Maruflu, “Bununla birlikte tüm faaliyetlerini İzmir’e odakladı. Sivil toplum ve yardım faaliyetleri gerçekleştirdi. Bu koşuşturma hiç bitmedi. Sağlık sorunlarına rağmen İzmir için çalıştı” dedi. 

HEP SOSYAL BİR İNSANDI

Vehbi Moğol’un moderatörlüğünde katılımcılar, Sancar Maruflu ile nasıl tanıştıklarını, onların hayatına nasıl dokunduğunu ve anılarını anlattılar. Uzun süren bir dostları olduğunu ifade eden Vehbi Moğol, “Lise yıllarında tanıştık. Erdem kolejinde okurken atletizm yapardı. Başka etkinliklere de katılırdı. Halk evinde tiyatro çalışmaları yapardı. Bu sosyallik onun hayatında yer etmişti. Kurduğu halkla ilişkiler firmasıyla 2400 civarında önemli etkinlik düzenledi. Dernek ve platformlarla yaptığı çalışmaları ölünceye kadar sürdürdü. İl Fakirler Derneği’nde başkan olarak çalıştı. Atatürk Ormanı ve Kültür Park Koruma ve Yaşatma derneklerinde çalışmalarını sürdürdü” diye konuştu.
 

 
''Nerede Haber Orada Biz'' Kıbrıs'ta!
 
Uyuşturucu satıcıları yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sancar Maruflu, Konak'ta anıldı!
İzmir Baba olarak tanınan Sancar Maruflu için adının yaşatıldığı Konak ...
Atalık tohumların merkezi Bornova Belediyesi!
Her yıl onbinlerce atalık tohumu ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtan ...
2 bin 557 yıllık şenlik Seferihisar’da yeniden hayat buluyor!
İlki M.Ö. 534’te yapılan 2557 yıllık Dionysos Şenlikleri, dünyada ilk ...
 
Menderes’te Evde Sağlık Hizmetleri'ne yeni büro!
Menderes Belediyesi tarafından, evde sağlık hizmetleri uygulaması kapsamında ...
Uğur Mumcu Parkı yenileniyor!
İzmir'in en işlek noktalarından birinde yer alan Üçyol Uğur Mumcu Parkı, ...
Kuşadası Belediyesi'nin süt desteği her geçen ay daha fazla çocuğa ulaşıyor!
Kuşadası Belediyesi tarafından kentte yaşayan 2-5 yaş arasındaki çocukların ...
 
Başkan Engin'e geçmiş olsun ziyaretleri!
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, göreve dönmesinin ardından geçmiş ...
Urla’da bağbozumu zamanı!
Urla Geleneksel Bağbozumu Şenliklerinde konuşan Urla Belediye Başkan V. ...
Efes Selçuk'ta Dayanıklı Kent Konferansı!
Afet riskleri ve her düzeyde toplumsal risklere karşı dayanıklı ve yerelde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri