ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,0603
    Dolar
  • Euro
    48,5574
    Euro
  • Altın
    5.412,390
    Altın
  • Bist-100
    10.972,00
    Bist-100
  • ADANA
    13/30°
    ADANA
  • ANKARA
    6/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    3/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Orkun kızardı, Fenerbahçe 2-0 geriden gelip kazandı
Orkun kızardı, Fenerbahçe 2-0 geriden gelip kazandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sigara içen vatandaşa: Şimdi sözü vereceksin, sigarayı da bırakacaksın!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sigara içen vatandaşa: Şimdi sözü vereceksin, sigarayı da bırakacaksın!
Özgür Özel: Deprem davaları, oyalama taktiğiyle çıkmaza sürükleniyor!
Özgür Özel: Deprem davaları, oyalama taktiğiyle çıkmaza sürükleniyor!
DEM Parti Eş Başkanı Bakırhan: Ahmet Türk ile İmamoğlu’nu hiç ayrıştırmadık
DEM Parti Eş Başkanı Bakırhan: Ahmet Türk ile İmamoğlu’nu hiç ayrıştırmadık
27 Temmuz 2019 Cumartesi - 11:48

İzmir Barosu: Savaş devam ediyor, Suriyeliler gönderilemez!

İzmir Barosu, mültecilere yönelik ayrımcı ve nefret odaklı söylem ve politikaları kınadıklarını açıklarken, Suriye'de savaşın halen devam ettiğini, Türkiye'deki Suriyeliler'in ülkelerine gönderilmesinin uluslararası sözleşmelere ve iç hukuğa aykırı olduğunu savundu.

İzmir Barosu: Savaş devam ediyor, Suriyeliler gönderilemez!

İzmir Barosu'ndan yapılan açıklamada, mültecilerin ülkelerinden göçmek zorunda kalışları ve yaşadıkları dramlar anlatılırken, "Böylesi bir insanlık dramının yaşandığı ülkemiz ve yakın coğrafyamızda mültecilere yönelik ayrımcı ve nefret odaklı söylem ve politikalar toplumda karşılığını bulmakta, her geçen gün yabancı düşmanlığı tırmanmaktadır" denildi.
Yakın zamanda, İçişleri Bakanlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan geçici koruma altındaki Suriyelilere yönelik açıklamaları da eleştiren İzmir Barosu, şu ifadelere yer verdi: "Bu açıklamalar taraf olduğumuz 1951 Tarihli Mültecilerin Statüsüne Dair Cenevre Sözleşmesi ve 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunumuz ile garanti altına alınmış Geri Göndermeme İlkesinin ihlali anlamına gelmektedir. Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu 4. Madde ile geri göndermeme ilkesi;  (Bu Kanun kapsamındaki hiç kimse, işkenceye, insanlık dışı ya da onur kırıcı ceza veya muameleye tabi tutulacağı veya ırkı, dini, tabiiyeti, belli bir toplumsal gruba mensubiyeti veya siyasi fikirleri dolayısıyla hayatının veya hürriyetinin tehdit altında bulunacağı bir yere gönderilemez) şeklinde düzenlenmiştir. Suriye Arap Cumhuriyeti halen savaşın ve sıcak çatışmaların devam ettiği, insan hayatının ve hürriyetinin risk altında olduğu bir bölgedir. Her ne sebeple olursa olsun mültecilerin ülkelerine geri dönmeye mecbur bırakılmaları taraf olduğumuz uluslararası sözleşmeler ve iç hukukumuz gereği mümkün değildir."
Baronun açıklaması şöyle devam etti: "Yine, Suriyeliler dışında ülkemizde bulunan ağırlıklı olarak Irak, Afganistan, İran, Somali, Uzak Asya ve diğer dünya ülkelerinden gelen uluslararası koruma ihtiyaç sahiplerine ve göçmenlere yönelik sınır dışı etme/sınır dışı etmek üzere idari gözetim altına alma ve idari gözetim merkezlerinde yabancılara yönelik hukuk dışı müdahalelerin de içinde bulunduğu bir takım uygulamalar her geçen gün basına ve kamuoyuna yansımaktadır.
Bireylerin sadece insan olmaktan doğan temel hak ve hürriyetleri tanınmalı, yaşam hakkı, işkence yasağı ve sığınma hakkı gibi temel değerler vatandaşlık/vatansızlık ve coğrafi sınırlar gözetilmeksizin korunmalıdır. Anayasamız ile güvence altına alınan kanun önünde eşitlik ve hukukun üstünlüğü ilkeleri göz önünde bulundurularak mülteciler ve tüm yabancılar hukuki korumadan faydalandırılmalıdır. İhlallerin önüne geçebilmek ancak bu yasal korumaların sağlanması ile mümkün olabilecektir.
İzmir Barosu olarak uluslararası ve ulusal mevzuatımızla koruma altına alınan hakların ihlali niteliğindeki her türlü idari ve politik uygulamayı kınıyor, göç ve iltica komisyonu üyesi avukatlarımız ile mülteciler ve tüm yabancılara yönelik nefret suçları, sınır dışı işlemleri ve geri gönderme merkezinde yaşanan insan hakkı ihlallerinin takipçisi olmaya devam edeceğimizi tüm kamuoyunun dikkatine sunuyoruz."

 
Uğur Dündar kitabını imzalıyor
 
Sokak hayvanları için stant kurdular
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Raci 27 Temmuz 2019 Cumartesi 12:01

Çok istiyorsunuz siz gidebilirsiniz ne savaþýndan bahsediyorsunuz siz acaba cok istiyorsanýz baro ve avukatlar bunlari savunanlar alýn evinizde besleyin o zaman kardeþim benim vergimle benim paramla burda keyif yapacaklar yan gelip yatacaklar sahillerde nargile içecekler benim mehmetçiðin bunlar keyif sürsün diyemi þehit oluyor bi gidin ya savunduðumuz þeye bak sen baro olarak ilk once kendi TÜRKIYE CUMHURÝYETÝ VATANDAÞINI KORU MEHMETÇÝÐÝN KORU BENCE

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan o iddiaların peşini bırakmıyor
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, bir süredir işkence ve kötü muamele ...
Işılay Saygın hayatını kaybetti
Türk siyasetinin önemli isimlerinden eski bakanlardan Işılay Saygın (72), ...
İzmir'de korkunç kaza: 1 ölü
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, yolun karşısına geçmek isterken otomobilin ...
 
CHP'nin çınarına son veda.. EXPO'nun fikir babasıydı
Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren, CHP'nin önemli isimlerinden, ...
İzmir'de 20 mahallede veba karantinası
İzmir'in Bergama ilçesinde küçükbaş hayvanlarda veba şüphesi nedeniyle ...
Merkez Bankası’nda tasfiyeler başladı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Murat Çetinkaya’yı görevden almasının ardından ...
 
Nijerya’da kaçırılan 4 Türk vatandaşı kurtarıldı
Nijerya'nın İlorin eyaletinde kimliği belirsiz kişilerce kaçırılan 4 Türk ...
Mahkemeden Esenler otogarıyla ilgili karar!
İstanbul 3. İdare Mahkemesi, Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüleri ...
İzmir İzmir olalı böyle video görmedi! Milli Eğitim'de reklam dönemi
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okulların tatil olduğu, yeni eğitim öğretim ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 11 9 2 0 25 5 20 29
2 Fenerbahçe 11 7 4 0 21 8 13 25
3 Trabzonspor 11 7 3 1 17 7 10 24
4 Samsunspor 11 5 5 1 17 11 6 20
5 Göztepe 11 5 4 2 13 6 7 19
6 Beşiktaş 11 5 2 4 18 15 3 17
7 Gaziantep FK 10 5 2 3 15 18 -3 17
8 Tümosan Konyaspor 11 4 2 5 18 18 0 14
9 Rams Başakşehir 11 3 4 4 12 9 3 13
10 Corendon Alanyaspor 10 3 4 3 11 11 0 13
11 Kocaelispor 11 3 2 6 10 15 -5 11
12 Çaykur Rizespor 10 2 4 4 11 14 -3 10
13 Kasımpaşa 11 2 4 5 11 15 -4 10
14 Hesap.com Antalyaspor 10 3 1 6 11 20 -9 10
15 Zecorner Kayserispor 11 1 6 4 11 24 -13 9
16 Gençlerbirliği 11 2 2 7 10 16 -6 8
17 ikas Eyüpspor 10 2 2 6 6 13 -7 8
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 10 1 1 8 10 22 -12 4
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri