ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4659
    Dolar
  • Euro
    34,8745
    Euro
  • Altın
    2.433,640
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
8 Mart 2024 Cuma - 19:55

İzmir Barosu'ndan 8 Mart açıklaması..

İzmir Barosu , 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Alsancak'taki baro binası önünde toplanan kadın avukatlar ellerinde dövizlerle kadına şiddete tepki gösterdi.

İzmir Barosu ndan 8 Mart açıklaması..

Alsancak'taki İzmir Barosu binası önünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi. İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz'ın da katıldığı basın açıklamasında kadına yönelik şiddete tepki gösterildi. Basın açıklaması şöyle:

Bugün 8 Mart, Dünya Kadınlar Günü; “eşit işe eşit ücret” isteyen kadınların yüz yıldan fazla bir zaman öncesinde, kız kardeşlerine, kadın mücadelesinde yol açtığı, ışık olduğu gün…

Bugün 8 Mart, Dünya Kadınlar Günü; kadınların hep birlikte, bir ağızdanToplumsal cinsiyet eşitsizliğine, erkeğin kadın üzerindeki tahakkümüne, kadın ve feminizm düşmanlığına, hayatlarımız hakkında bizden başkalarının söz söylemesine, büyük mücadeleler sonu elde ettiğimiz kazanımların geriye gitmesine, haklarımızın gasp edilmesine, kadın düşmanı politikalara ve bu politikaları uygulayanlara, gericiliğe, İstanbul Sözleşmesi’nden hukuka aykırı bir biçimde bir gecede keyfiyetle çıkan karanlık zihniyetlere, şiddete, istismara, işsizlik ve yoksulluğa karşı direnerek güçlüyüz!diye haykırdığı gün.

Bugün 8 Mart, Dünya Kadınlar Günü; emeği sömürülen, ayrımcılığa ve şiddete uğrayan, kendi evlerinde dahi güvende olmayan, kadın oldukları için öldürülen, koruma kararlarına rağmen katledilen kız kardeşlerimizi anmadan geçemeyeceğimiz gün. Bundan daha on gün önce bir günde tam sekiz kadının yaşam hakkının elinden alındığı; tam sekiz kadının, bu eril düzen ve düzenin koruyucuları tarafından yaşamına son verildiği; bizimse anıları önünde saygıyla eğilip adalet sağlanana kadar davalarının takipçisi olacağımızı bir kez daha beyan ettiğimiz gün.

Bugün 8 Mart, Dünya Kadınlar Günü; Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında kadınların büyük mücadelesi sonucunda yasal güvenceye kavuşturulan kazanımlarımızın öneminin farkında olarak; bu kazanımlarımızdan geriye gitme çabalarına mücadeleci ruhumuzla izin vermeyeceğimizi siyasi iradeye hatırlattığımız gün. Bugün, siyasi iradenin boşanma komisyonu raporunu yayımladığı 2016 yılından tam sekiz yıl geçtiği; sekiz yıl boyunca her sene 8 Martta, bu raporla hedefledikleri kadınları eve, aileye hapsetme, her türlü kazanılmış haklarını gasp etme amaçlarının önünde kadın dayanışmasının dimdik bir barikat gibi durduğu gün.

Bugün 8 Mart, Dünya Kadınlar Günü; gözümüzü korkutmaya çalışmalarının nafile bir çaba olduğunu söylediğimiz gün. Meslektaşımız Avukat Feyza Altun’u, sanatçı Gülşen’i, laik bir ülkede özgür bir kadın olarak yaşamayı savundukları için gözaltına almalarının gözdağı olduğunu bildiğimiz; bu gözdağının toplumun tüm kesimlerinin sindirildiği dönemlerde bile sokaklarda olan, “Sokakları da meydanları da alanları da terk etmiyoruz!” diyen kadınların laik bir ülkede özgür kadınlar olarak yaşama mücadelesini engelleyemediğini eril düzene hatırlattığımız gün…

Bugün 8 Mart, Dünya Kadınlar Günü; mücadelemizin kimi zaman her birimizin yüreğini kıpırdatan kazanımlarla sonuçlandığı, umutlandığımız gün. Geçtiğimiz gün, Fransa’da kürtaj hakkının anayasal güvenceye kavuşturulmasının, ülkemizde cinsel saldırı sonucu oluşan gebeliklere ilişkin “Çocuk niye ölüyor, annesi ölsün?” diyen siyasi iktidarın varlığına rağmen bize de umut olduğu gün.

Bugün 8 Mart, Dünya Kadınlar Günü; Cumhuriyetin büyüttüğü kız çocuklarının sporda, sanatta, bilimde uluslararası arenada ne denli büyük başarılara imza attığı, gururlandığımız ve onlardan güç bulduğumuz gün.

Bugün 8 Mart, Dünya Kadınlar Günü; kadın ve erkeğin eşit birey olarak konumlandırılmasının toplumsal bir mesele olduğunu; toplumun her kesiminden, akademiden, yerel yönetimlerden, sivil toplum kuruluşlarından, iş dünyasından, meslek örgütlerinden herkesin toplumsal kodlarımızı değiştirmek, dönüştürmek üzere birlikte hareket etmesinin önemini vurguladığımız gün.

İzmir Barosu olarak kadının insan haklarının yaşama geçirilmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kız çocuklarının eğitim haklarını kullanabilmelerinin sağlanması, kadın ile erkeğin yaşamın tüm alanlarında eşit konuma gelmesi, kutsal olanın aile değil “birey” olduğunun anlaşılması, boşanmanın değil kadına yönelik şiddetin engellenmesi, eşit işe eşit ücretin ödenmesi, kadınların yönetim kademelerinde şeklen değil gerçekten var olması, cam tavanların yıkılması, kadının emeğinin görünür kılınması, erk’ek adalet düzeninin son bulması, kadının adalete erişebilmesi, kadın haklarına ilişkin kazanımlarının korunması ve dahi geliştirilmesi, İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden imzalanması için SÖZ SÖYLEMEYE ve MÜCADELEYE; kadınlarla her konuda dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz.  Son olarak tekrarla; korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz"

 
Hamza Dağ'dan CHP seçim ofisine ziyaret...
 
Başkan Sengel: 'Sözümüz, eylemimiz bir olduğu sürece güçlüyüz'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan Portakal'a sert yanıt!
CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin Afyonkarahisar adayı ...
Hamza Dağ'dan 8 Mart kutlaması!
Cumhur İttifakı Adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları kapsamında kafelerin ...
İmamoğlu'nun programında Soyer sürprizi!
Ekrem İmamoğlu'nun Gaziosmanpaşa programına İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
İzmir'de dolu yağışı... Sokaklar beyaza büründü!
İzmir'in Torbalı ilçesinde dolu yağışı etkili oldu.
Soba faciası: Anne ve oğlu yaşamını yitirdi!
Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından ...
Cemil Tugay'dan Aliağa çıkarması!
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Aliağa'yı ...
 
TSYD İzmir'de Ergin Karataş dönemi!
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesinin olağan genel kurulunda, ...
Hamza Dağ: 1 Nisan'dan sonra gece gündüz çalışacağız!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “Menemen’de ...
Başkan Batur’dan Kaya’ya plan cevabı!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe’de halka seslenerek bölge ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri