ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
28 Şubat 2024 Çarşamba - 12:58

İzmir Büyükşehir Binası Basmane Çukuru'na... Hamza Dağ: 'Tarihe geçeceğime inanıyorum'

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, ESİAD toplantısında kentin sorunları ile ilgili gelen soruları yanıtladı. Yıkılan İzmir Büyükşehir Belediye binasının akıbetiyle ilgili konuşan Dağ, "Bunu çözen belediye başkanı olarak tarihe geçeceğime inanıyorum. Yüksek bir bina yapmayacağız. Kamu binalarını, büyükşehir belediye başkanlığı da dahil olmak üzere orada yapabiliriz. Belediye de emniyet de orada olabilir" dedi.

İzmir Büyükşehir Binası Basmane Çukuru na... Hamza Dağ:  Tarihe geçeceğime inanıyorum

SONKALEİZMİR-AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (ESİAD) Yüksek İstişare Konseyi toplantısına katıldı. Hamza Dağ, sanayicilerin taleplerini dinlerken İzmir'le ilgili soruları da yanıtladı. 



ESİAD'ın dayanışma ve misyonu ile İzmir'de girişimcilerin güvenli limanı olduğunu belirten Hamza Dağ şöyle konuştu:
"Ege’nin incisi, hoşgörünün başkenti olan şehrimiz tarih boyunca medeniyetlerin buluşma noktası olmuş, ticaretin merkezi haline gelmiştir. Ankara’nın tiftiği, Bursa’nın İpeği, Ege bölgesinin pamuğu ve Anadolu’nun nice kadim ürünleri kervanlarla İzmir’imize gelmiş limanlarımız üzerinden dünya pazarına açılmıştır. Ticaretle zenginleşen İzmir, zenginliğine zenginlik katmıştır. Bu anlamda Anadolu’daki ilk demir yolu bu topraklarda hayata geçmiş olması bir tesadüf değildir. Tarihi misyonunu bugün de sürdüren şehrimiz limanlarıyla, hinterlandıyla ülkemizin dışa açılan en önemli kapılarından birisi konumundadır. Bugün İzmir’imiz sanayisiyle, turizmiyle, tarihiyle, kültürüyle, 4,5 milyonluk nüfusuyla bağrında büyük bir potansiyel barındırıyor. Bu güzellikler yurduna hizmetkâr olarak,  potansiyelini, enerjiye ve sinerjiye dönüştürmek, yeni bir hikâye yazmak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak karşınızdayım. Ben hayatımı İzmir’de yaşadım, bundan sonraki ömrümü de inşallah burada geçireceğim... Öğrenciliğim bu şehirde geçti.  Evlatlarımı İzmir’imizde kucağıma aldım. Avukatlık mesleğimi burada icra ettim.  Gençlik kolları başkanlığını ve dört dönem milletvekilli yapma şerefine nail olduğum İzmir’imizin ihtiyaçlarını ve güzelliklerini yaşayarak tecrübe ettim.  Siyasi hayatım boyunca tüm İzmirlilerin; sesi, gözü, kulağı olmaya gayret ettim. Şimdi ise şehrimizde yaşayarak tecrübe ettiğimiz sorunların çözümü, İzmir’imiz için kurduğumuz hayalleri gerçekleştirme zamanı geldi.  Artık hep birlikte el ele vererek İzmir için hayallerimizi gerçeğe dönüştüreceğiz. İzmir iktisat kongresiyle belirlenen “ekonomide tam bağımsızlık” hedefinin konulduğu bu toprakları zenginliğin ve bereketin şehri yapmak istiyoruz.  Bu süreçte özel sektörün ihtiyaçlarına biliyor ve dünyanın dört bir yanında ticaret elçileri olarak edindiğiniz tecrübeleri önemsiyoruz. Hep birlikte çalışacak, hep birlikte başaracağız. Dün olduğu gibi bugünde İzmir’imiz üretim ve ticaretle zenginleşecek, zenginliğine zenginlik katacak!"



"11 ANA BAŞLIKTA PROJELER

Hamza Dağ konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İzmir’imize önümüzdeki beş yıl içerisinde kazandıracaklarımızı 11 ana başlık altında toplayarak sizlerin takdirlerine sunduk. Bu projelerin hepsini saymak mümkün değil şehrimizin ekonomisini büyütecek projelerimizi sizlere özet geçmek istiyorum. Ulaşımı ekonomik kalkınmanın bir aracı olarak görüyoruz. Bu kapsamda şehrimize yeni bir çevre yolu, körfez geçişi ve alternatif güzergahlar, köprülü kavşaklar, yeni metro hatları kazandıracağız. İzmir'imizi bir girişimcilik merkezi haline getirmek için, İzmir Girişim Sermaye Fonu'nu kuracağız.  Yeni İşim, İlk Ofisim projemizle girişimcilerimize ofis, malzeme ve muhasebe desteği sağlayacağız.  İzmir'imizin her köşesinde kuracağımız iş geliştirme ofisleriyle, yatırımcılarımızın kurumsallaşma ve markalaşmalarına öncülük edeceğiz. İzmir'imizde herkes için adil ve sürdürülebilir bir istihdam ekosistemi oluşturmak amacıyla, İstihdam Ofisleri, İzmir Mesleki Eğitim Merkezleri ve İZMİR İstihdam Platformu projelerimizi hayata geçireceğiz. Bu projelerimiz sayesinde siz kıymetli iş adamları ve sanayicilerimizin;  Mal ve hizmetlerinizin üretim, pazarlanma, dağıtım süreçleri çok daha hızlı işleyecek, inşallah. 



"İZMİR GİRİŞİM SERMAYE FONU"

Bilişimi, yenilebilir enerjiyi ve sağlık turizmini şehrimizin ekonomisini büyütecek 3 stratejik alan olarak görüyoruz. "Serbest Teknoloji Parkı Projesi’yle, Alsancak Limanı'nın arka alanını, İzmir'in ilk sanayi sitelerinin bulunduğu, endüstriyel mirasın zenginleştirdiği bir bölgeyi, teknoloji ve inovasyonun merkezi haline getireceğiz. Robotik ve kodlama atölyeleri, oyun ve animasyon teknolojileri, yazılım geliştirme ve girişimcilik merkezleriyle beş yıl sonra yazılım dünyasında İzmirli gençlerimizin imzasını, izini göreceğiz. 500 milyon TL bütçe ile kuracağımız İzmir Girişim Sermaye Fonu, denizcilikten tarım teknolojilerine, akıllı şehircilik yazılımlarına kadar geniş bir yelpazede yenilikçi iş fikirlerine finansal destek sağlayacak. "Yeni İşim, İlk Ofisim" programı ile, girişimci ruhu olan gençlere, işlerini kurmaları için gerekli olan ilk adımlarda destek olacağız. İzmir, gelişmiş bir rüzgâr enerjisi ekipmanı sanayisine de ev sahipliği yapmaktadır. Bu alanda ihtisaslaşmış sanayi bölgeleri oluşturacağız. Çandarlı Limanı ve art alanı, bu sanayiye hizmet verecek şekilde hayata geçireceğiz. Bizim turizm konusunda diğer şehirlere oranla geride olduğumuzu kabul etmemiz lazım.  Ülkemize gelen sağlık turistlerini İzmir'e çekmek hedeflerimizden biri olacak. "

KARABAĞLAR'DAKİ 540 HEKTARLIK ALANLA İLGİLİ KONUŞTU

Soruları da yanıtlayan Hamza Dağ, kentsel dönüşümle ilgili, "Karabağlar'daki 540 hektarlık alanla ilgili maalesef mesafe alamadık. Çarpık kentleşme olan dediğimiz yerlerde dolaşmışlığım ve insanlar bire bir konuşmuşluğumuz var.  Mart ayında Çevre, Şehircilik Bakanlığımız bu konuyla ilgili açıklama yapacak. İzmir'de çarkları döndürmeye başlayacağız" dedi.

İzmir Depremi sonrası yıkılan büyükşehir belediye binasının durumuna değinen ve Körfez Geçiş Projesi ile ilgili sorulara yanıt veren Hamza Dağ şunları kaydetti:

"En büyük meselelerimizden biri bu. İzmir Büyükşehir Belediyesi binamız yok. 'Ben ilk bunu yapacağım' desem vatandaş ise 'Daha büyük sorunlarımız var' der. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kemeraltı’nda, bürokrat başka yerde. Ankara’da da eğer bakan dağınık yerlerde çalışıyorsa hep başarısız olmuştur. İyi bir yönetim oluşturmak için bürokratların, çalışanların aynı mekanda olacağı duruma girmemiz lazım. Birkaç alternatif var. Bunları 1 Nisan’dan sonra konuşuruz. İyi bir yönetişim ortay koymak için önemli birimlerin aynı mekanda olması gerektiğini düşünüyorum. 
Körfez Geçişi 2011'de 35 İzmir 35 Proje’nin içindeydi. 2011'deki sahadaki talep ile bugünkü talep arasında fark var. Kuzey ilçelerde trafiğin sıkışması ile ilgili sorunlar var. Kendi açımızdan önceliğimiz çevre yolu, battı çıktılar, kavşaklar olacak. Belki bunları yaptığımızda gerek bile kalmayacak ancak ilk önce diğerini yapalım." 

BÜYÜKŞEHİR BİNASI BASMANE ÇUKURU'NA

İzmir'in yıllardır süren Basmane Çukuru sorunu ile yarım kalan Karşıyaka Opera binasıyla ilgili konuşan Hamza Dağ şunları kaydetti:

"Mevcut belediye başkanı TMSF ile bazı görüşmeler yaptı. Bu konuda TSMF başkanı ile görüşeceğim. Merkezi yönetimle oturup çözeceğiz. Kafamızda bir formül var. Bunu çözen bir belediye başkanı olarak tarihe geçeceğime inanıyorum. Yüksek bir bina yapmayacağız. Mevcut haline göre bir çalışma yaptık. Kamu binalarını, büyükşehir belediye başkanlığı da dahil olmak üzere orada yapabiliriz. Belediye orada olur, emniyet orada olur. Emniyet Müdürlüğü’nü Konak Meydanı'ndan oraya, Merkez Bankası olabiliyorsa, onu da alır buraya da bir meydan kazandırırız.  Hem Konak Meydanı'nı meydan hale getirip hem de kamu binalarını bir noktada buluşturabiliriz. Opera binasını biz bitireceğiz. Madem başladı, ki başlaması lazımdı, biz bitireceğiz. Kültür sanat konusunda izmir çok önemli bir şehir. Maliyeti için 110 milyon dolar diyorlar. Bu belediye ve hükümet için büyük rakamlar değil." 
 

 
Hasan Tahsin Kültür Merkezi'ne görkemli açılış!
 
Taksiciyi katletmişti... Cezai ehliyeti tam çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Foça ilçe başkanlığına atanan Günal Biçer ve yönetim kurulu göreve başladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça İlçe Başkanı Esen Çeşmeci ve 8 yönetim ...
Buca'da yurttaş sordu, Cemil Tugay yanıtladı... İzmir'e 25 bin sosyal konut!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, partisinin Buca ...
Başkan Kırgöz baba ocağı Salihler’e 1300 araçlı konvoyla çıkarma yaptı
Yerel seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Dikili’nin CHP’li Belediye ...
 
Kırkpınar'dan hemşehri dernekleri çıkarması!
Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar hemşehri ...
Kiraz'da yol seferberliği...
Kiraz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkanı Saliha Özçınar ...
İrfan Önal: İlk işim ‘Kentsel dönüşüm’
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, minibüsçü esnafıyla bir ...
 
Tugay'dan CHP'li başkanlara çağrı: Gelin, yanımızda durun!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, mevcut CHP'li ...
Hamza Dağ engelli öğrencilerle bir araya geldi
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Urla’da ...
Başkan Tugay: İzmir gurur duyulan örnek şehirlerden biri olacak
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, seçim ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri