ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/30°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
15 Temmuz 2023 Cumartesi - 13:26

İzmir Büyükşehir'den Örnekköy açıklaması: "Örnek projeyi karalama ve itibarsızlaştırma gayretinde çirkin siyaset"

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü'nün, İZBETON AŞ’nin Örnekköy Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı’ndaki inşaat faaliyetlerine ilişkin yayınladığı rapor hakkında açıklamada bulundu. Açıklamada, iki gün arayla iki farklı yazı gönderen il müdürlüğünün olumlu ifadeler içeren ilk raporu değiştirme ihtiyacı duymasının izah edilebilir bir yanı olmadığı belirtildi.

İzmir Büyükşehir den Örnekköy açıklaması:  Örnek projeyi karalama ve itibarsızlaştırma gayretinde çirkin siyaset

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek bir uygulama çerçevesinde yürüttüğü ve başarıyla devam eden kentsel dönüşümde kooperatifçilik modelinin siyasi saikler içeren raporlarla itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını açıkladı. Konuya ilişkin açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 6 Temmuz 2023 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü tarafından iletilen resmi yazıda, Örnekköy’deki inşaatın projelere uygun olduğu açık ve net bir şekilde ifade edilmişken, bu yazıdan iki gün sonra yine aynı kurumun gönderdiği yazıda belediyemize henüz iletilmeyen ikinci bir “inceleme raporu”ndan bahsedildiği görülmektedir.

Bahsi geçen yazıda gerçeği yansıtmayan ve konuyla ilgili bir yargılama yapılmışçasına kesin yargı hükmü içeren ifadeler yer almaktadır. Herhangi bir konuda bir suçun gerçekleşip gerçekleşmediğine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü değil; şüphesiz yargı karar verecektir.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğünün, yargıya intikal etmemiş bir konu hakkında bu tip suçlamalarla bir rapor hazırlaması, asıl hedefinin siyasi olduğunu tüm açıklığıyla gözler önüne sermektedir. İkinci raporun siyasi bir maksatla ve devlet erkinin haksız kullanımı ile hazırlandığı aşikârdır. Çünkü aynı konu ile ilgili iki gün arayla iki farklı raporun düzenlenmesinin izah edilebilir bir yanı yoktur.

Bu gerçekler ışığında;

  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, bu ifadelerin kullanıldığı raporla açıkça yetkisini aşmıştır ve yargıyı yönlendirme gayreti içine girmiştir.
  • İzmir’in yıllardır ihtiyaç duyduğu kentsel dönüşüm projelerini son 4 yılda hızlıca harekete geçiren ve İzmirlileri yeni evleriyle buluşturacak modelimizin işleyişi tüm yasalara uygun ve sorunsuz bir şekilde yürütülmektedir.
  • Ortada kesinleşmiş herhangi bir yasal sonuç yokken, bu suçlayıcı ifadelerle hâkim ve savcıları siyasi baskı altında bırakmaya yönelik bir rapor hazırlanması, Bakanlığın İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZBETON’un başarıyla yürüttüğü bu projeyi siyasi olarak zan altında bırakma gayesinde olduğu kanaatini ortaya çıkarmaktadır.
    Belediyeye daha önce gönderilen yazıda olumlu sonuç bulunurken, daha sonra bu tip iddialara yer veren ikinci bir rapor hazırlanması, bu gayeyi kanıtlar niteliktedir.
  • Bu konuyu çözüme kavuşturmak ve inşaatlara kaldığı yerden hızla devam etmek için çalışmalarımız hızla sürümektedir. İzmirlileri ortada yargıya taşınmış bir durum yokken siyasi saikler içeren raporlara itibar etmeyecektir.
  • İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak hemşerilerimizi modern ve güvenli binalara kavuşturmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.
Türkiye’nin en modern kentsel dönüşüm projesi karalanmaya çalışılıyor.

Rantın sadece bir müteahhidi zenginleştirdiği genel uygulama yerine, kooperatif üzerinden yepyeni bir model uyguluyoruz. Kooperatifle kurulan güçlü sermaye yapısı, inşaatların hızlı tamamlanmasına imkan veriyor. Hak sahipleri açık, şeffaf ve belediye güvencesinde sürdürülen imalat sürecini yakından takip edebiliyor. Böylece tüm tarafların kazandığı bir model hayata geçiyor.

Bu modelin mevcut uygulamalarına engel oluşturabileceğini düşünenler çok rahatsız olmuş görünüyorlar. Çaresizlik içinde çirkin siyasetten medet umanlar, ellerindeki güçlere güvenmesinler. Hak ve adalet önünde hiçbir güç duramaz.

 
Ünlü oyuncu yaşamını yitirdi
 
Bornova 1877'de yeni hoca belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çerçioğlu'dan Başkan Günel'e tam destek...
Kuşadası Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içerisinde ...
Selçuk terminaline kavuşuyor...
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 50 milyon TL bedelle Selçuk’ta ...
Karşıyaka Evrensel Çocuk Merkezi'ne 6 ayda, 95 bin ziyaretçi...
Yeni nesilleri evrensel değerlerle ve bilimle buluşturan Karşıyaka Belediyesi ...
 
Karabağlar Özgür Çocuk Evi'nde dönem sonu...
Karabağlar'da yaşayan vatandaşların 36-60 ay arasındaki çocuklarına yönelik ...
Torbalı'da can dostlara modern ameliyathane açıldı
Torbalı Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon ...
Efeler Yolu'yla İzmir'in kültürel değerleri birbirine bağlanıyor!
Küçük Menderes havzasında sürdürülebilir kalkınma, tarım dışı ekonomik ...
 
Seferihisar'da türkü dolu gece!
Seferihisar Belediyesi ile Seferihisar Müzik, Kültür, Sanat ve Halk Oyunları ...
Soyer: Atatürk'ü unutturmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ödemiş Çaylı Meydanı'na kazandırdığı Atatürk ...
Çiğli'de kadınlara özel spor kursları...
Çiğli Belediyesi, kadınların yaz ayları boyunca dilediği branşta spor ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri