ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    45,5176
    Dolar
  • Euro
    52,9944
    Euro
  • Altın
    6.644,890
    Altın
  • Bist-100
    14.368,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/25°
    ADANA
  • ANKARA
    10/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/24°
    IZMIR
  • KONYA
    13/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Zeydan Karalar'dan sağlık durumuna ilişkin açıklama
Zeydan Karalar'dan sağlık durumuna ilişkin açıklama
AFAD duyurdu: Akdeniz'de 3.6 büyüklüğünde deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de 3.6 büyüklüğünde deprem
Kredi kartı yükü ağırlaşıyor: Her iki kişiden biri borçlu
Kredi kartı yükü ağırlaşıyor: Her iki kişiden biri borçlu
İstikbal satıldı: Yeni sahibi ünlü iş insanı çıktı
İstikbal satıldı: Yeni sahibi ünlü iş insanı çıktı
21 Ekim 2022 Cuma - 16:36

İzmir Büyükşehir'den belgeli yanıt: ''11 GÜN YANIT VERMEDİLER''

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Katip Çelebi Üniversitesi'nin "kampüste öğrencilere ücretsiz yemek dağıtmak için izin almadılar" yönündeki açıklamasını belgeyle yalanladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Barış Karcı imzalı resmi yazıda, 10 Ekim 2022 tarihinde üniversiteden yemek dağıtımı için izin istendiği görüldü. Resmi yazıya 11 gün yanıt verilmediğini açıklayan İzmir Büyükşehir, "Araçlarımız gerekçe gösterilmeksizin kampüse alınmadı" bilgisini verdi.

İzmir Büyükşehir den belgeli yanıt:  11 GÜN YANIT VERMEDİLER

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "İzmir Büyükşehir Belediyesi ekonomik krizin derinden etkilediği üniversite öğrencilerinin beslenme sorununun çözümüne destek olmak amacıyla geçen yıl dört kamu üniversitesinde ücretsiz sıcak yemek dağıtım hizmeti başlatmış, bu yıl yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte mevcut dört kamu üniversitesine iki yeni üniversite daha dahil edilmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı aşevinde üretilen sıcak, hijyenik ve sağlıklı yemekler Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Katip Çelebi Üniversitesi’nin yanı sıra öğrencilerden gelen talep üzerine artık İzmir Demokrasi Üniversitesi ile Bakırçay Üniversitesi kampüslerinde öğrenim gören gençlerimize de sunulmaktadır. Böylece dağıtılan yemek sayısı günlük 5 binlere ulaşmıştır" denildi.

"RESMİ YAZIYA 11 GÜN YANIT VERMEDİLER"

Katip Çelebi Üniversitesi'nin "kampüse girmek için izin almadılar" yönündeki açıklamasının gerçeği yansıtmadığı vurgulanan İzmir Büyükşehir açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Katip Çelebi Üniversitesi öğrencilerine sunulan yemek dağıtım hizmeti geçen yıl üniversitenin Çiğli Ana Yerleşkesi kütüphane bölgesinde yapılmasına karşın üniversite idaresinin bu yıl farklı bir tutum alarak öğrencilerin hizmetten yararlanmasına yönelik işbirliğine yanaşmadığını üzülerek ifade etmek durumundayız. 10 Ekim 2022 tarihinde izin talebini içeren resmi yazımız üniversiteye ulaştırılmasına rağmen yemek dağıtımına giden araçlarımız güvenlik görevlileri tarafından üniversite kampüsüne gerekçe gösterilmeksizin alınmamıştır. Genel Sekreter Vekilimiz Sayın Barış Karcı imzası ile üniversiteye iletilen resmi yazıya 11 gündür yanıt verilmemiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi gençlerimizin bu zorlu ekonomik koşullarda ücretsiz sıcak yemek hizmetinden mahrum kalmaması için dağıtım araçlarını kampüs alanı dışında konuşlandırarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Katip Çelebi Üniversitesi yönetiminin izin talebimizi işleme alarak gerekli kolaylığı sağlaması halinde, öğrencilerimiz geçen yıl olduğu gibi yemek dağıtımlarından daha sağlıklı koşullarda faydalanabilecektir. Konunun farklı alanlara çekilerek gereksiz tartışmalara zemin yaratılmasının tek beklentisi yemek hizmeti olan öğrencilerimiz adına bir fayda sağlamayacağı açıktır."

NE OLMUŞTU?

Katip Çelebi Üniversitesi yönetimi, İzmir Büyükşehir'in üniversite öğrencilere ücretsiz yemek hizmetine kapıları kapatmıştı. Kampüse giremeyen belediye görevlileri üniversite kapısı önünde yemek dağıtımını sürdürmüştü. Yüzlerce metre kuyruk oluşturup yemek alan öğrenciler, kaldırımda, toz içinde ya da buldukları bir araba lastiğine oturup yemekleri yemişti. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise rektör Saffet Köse'ye tepki göstererek "Öğrencileri kampüsün dışına atmış, makamından seyrediyor" demişti.

İŞTE O BELGE:

İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLAYIN>>>>>

 

 

 
Polis memuru eşini ve kayınpederini öldürüp intihar etti!
 
Faik Öztrak'tan Sezgin Tanrıkulu'nun açıklamalarına tepki!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polis memuru eşini ve kayınpederini öldürüp intihar etti!
Başkentte polis memuru Serkan Eke, eşi Eda Eke ve kayınpederi Yakup Ortaburun'u ...
17 yaşındaki Yiğit, öğretmeninin evinde ölü bulundu!
Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 17 yaşındaki Yiğit Kalpak, Almanca öğretmeni ...
AK Partili Orhan Atalay'dan istifa açıklaması!
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Fakıbaba, dün sosyal medya hesabından ...
 
Büyükşehir'i yıkan ölüm... ESHOT çalışanı yaşamını yitirdi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nde görevli personel ...
KPSS sonuçları açıklandı!
Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları, ÖSYM tarafından yapılan duyuruyla birlikte açıklandı.
3 polisi yaraladı, etkisiz hale getirildi!
Kahramanmaraş'ta aranan kişiyi yakalamak için eve giden polislere ateş ...
 
Katip Çelebi Üniversitesi'nden tuhaf açıklama... İnsanlar, 'yemek' diyor, 'skandal' diyor, onlar DURAK!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kampüste yemek dağıtımını engelleyen ve ...
Binali Yıldırım'dan ilk fotoğraf!
AK Parti Genel Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve ...
Hurdacı çocukları dövdü!
İzmir'in Seferihisar ilçesinde, 3 çocuğa saldırıp, darbettiği anlar çevredekiler ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 33 24 5 4 77 29 48 77
2 Fenerbahçe 33 21 10 2 74 34 40 73
3 Trabzonspor 33 20 9 4 61 36 25 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 33 10 10 13 42 48 -6 40
10 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
11 Kocaelispor 33 9 10 14 26 37 -11 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 ikas Eyüpspor 33 8 8 17 30 45 -15 32
14 Kasımpaşa 33 7 11 15 32 49 -17 32
15 Natura Dünyası Gençlerbirliği 33 8 7 18 33 47 -14 31
16 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
17 Hesap.com Antalyaspor 33 7 8 18 32 55 -23 29
18 Zecorner Kayserispor 33 5 12 16 25 61 -36 27
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri