ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
29 Ekim 2023 Pazar - 14:54

İzmir Cumhuriyet’in 100. yılını kutluyor!

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı İzmir’de büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Valilik makamındaki resmi program Cumhuriyet Meydanı’nda görkemli kutlamalarla devam etti. Başkan Tunç Soyer, tüm İzmirlileri coşkuya ortak olmaya davet ederek “Cumhuriyetimiz için yeni bir yüzyıl başlıyor. İkinci yüzyılda Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürümeye, Cumhuriyetin, demokrasinin, barışın savunucusu olmaya devam edeceğiz” dedi. 

İzmir Cumhuriyet’in 100. yılını kutluyor!

İzmir, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını, adına yakışır bir coşkuyla kutluyor. Günün son saatlerine kadar devam edecek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ilk adresi İzmir Valilik makamı oldu. İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, 100. yıl tebriklerini kabul etti. 

Valilikte düzenlenen tebrikat töreninin ardından kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. İzmirliler Cumhuriyet’in 100.yılını kutlamak için Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve tişörtleriyle Cumhuriyet Meydanı ve Kordon’u doldurdu. Vali Dr. Süleyman Elban, Başkan Tunç Soyer ve Orgeneral Kemal Yeni askeri araçla tören birliklerini ve yurttaşları selamlayarak bayramlarını kutladı. Törende Konak Namık Kemal Anadolu Lisesi öğrencileri günün anlam ve önemini belirten şiirlerini okudu. Ardından Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Kafkas Ekibi ve Menemen Seyrek Ortaokulu öğrencilerinin dans gösterileri izleyenlere keyifli anlar yaşattı. 

Nice 100 yıllarda…
Törende konuşan İzmir Valisi Süleyman Elban, “Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. Anadolu’nun dört bir yanında başlayan kuşatmaya büyük Türk milleti her ilde kahramanca direniş gösterdi. Aziz Atatürk makamını, mevkisini, rütbesini, canını hiçe sayarak 19 Mayıs günü Samsun’a çıktı. Tüm tehlikelere rağmen bu hareketi örgütledi. Tüm mücadelelerin ardından 9 Eylül’de ülke kurtarıldı.  Tarih sahnesinde var olduğumuz bugüne kadar hiç vatansız, devletsiz kalmadık. Bu, milletin vatan aşkı sayesindedir. Güzel Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği şanlı mücadele Cumhuriyetle taçlandı. 100 yıl geçti. 100 yıldır Cumhuriyet ayakta. Nice 100 yıllarda, bin yıllarda Cumhuriyet dimdik ayakta ve genç kalacak” ifadelerini kullandı. 

“Cumhuriyetimiz için yeni bir yüzyıl başlıyor”
Törenin ardından tüm Türkiye’nin ve İzmir’in bayramını kutlayan Başkan Tunç Soyer, “İzmirliler büyük bir heyecanla, büyük bir coşkuyla 100. yılı kutluyorlar. Cumhuriyetimiz için yeni bir yüzyıl başlıyor. Çok şanslıyız; bugünü yaşadık. Dolayısıyla çok mutluyuz, çok heyecanlıyız. İkinci yüzyılına girerken sorumluluklarımızın farkındayız. Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda yürümeye devam edeceğiz. Onun devrimlerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetin, demokrasinin, barışın savunucusu olmaya devam edeceğiz. Çok mutluyuz, çok gururluyuz. Cumhuriyet, 100 yıldır kesintisiz barışı yaşattı. Etrafımızdaki coğrafya kaynarken eğer biz barışla yaşayabiliyorsak Mustafa Kemal Atatürk sayesinde. O yüzden hatıralarına, ilkelerine, devrimlerine sonuna kadar sahip çıkacağız.  Herkes bugünün tadını çıkarsın. Bu 100 yılda bir yaşanabilecek büyük gün. Bir daha böyle bir gün yok. Sonuna kadar duygusunu, heyecanını, coşkusunu herkes yaşasın istiyorum” diye konuştu. 

İzmir’in tüm paydaşları resmi geçitte 
Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanı’nda resmi geçit törenleri başladı. Vali Elban, Başkan Soyer ve Orgeneral Yeni, resmi geçidi ayakta selamladı. Törende, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kara, deniz ve hava birliklerinden Türk Polis Teşkilatı’na, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden oda ve meslek kuruluşlarına, okullardan barolara, kooperatiflerden derneklere resmi geçide katılarak Cumhuriyetin 100. yılını selamladı.


 
İzmir ikinci yüzyılı Kenan Doğulu ile selamlayacak 

İzmir’de Cumhuriyet’in 100. yıl coşkusu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle günün son saatlerine kadar aralıksız devam edecek. İzmir Körfezi, 100. Yıl Yat Yarışları’na ev sahipliği yaparken saat 14.00’te Kültürpark’ta Cumhuriyet Gençlik etkinlikleri başlayacak. Saat 17.00’de İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Soyer yönetiminde 100. Yıla özel olağanüstü toplanacak. Aynı saatlerde 100. Yılında Cumhuriyet Bayramı Senfoni konseri Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde olacak. Saatler 19.00’u gösterdiğinde Basmane Kapısı’ndan Konak Atatürk Meydanı’na, oradan da Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş ve fener alayı yapılacak. Saat 20.23’te Cumhuriyet Meydanı’nda zeybek gösterisi var. Gösterilere İZDENİZ’e bağlı gemiler denizden lazer gösterileriyle eşlik edecek. Gemiler gösterilerine daha sonra Karşıyaka, Bostanlı ve Göztepe sahilinde devam edecek. Ardından Cumhuriyeti 100 yıl önce kuran, 100 yıldır ona sahip çıkan halk ile birlikte 7'den 70'e Cumhuriyet Halk Korosu Cumhuriyet marşlarını hep bir ağızdan söyleyecek. 29 Ekim kutlamalarının son adresinde ise İzmirliler, coşkuyla, alkışlarla, şarkılarla, marşlarla Kenan Doğulu’nun sahne alacağı konserle Cumhuriyet’in 100. yaşını selamlayacak. Doğulu, konserde, 100. Yıl için yaptığı İkinci Yüzyıl Marşı’nı da seslendirecek.

 

 
Gaziemir’de 100. yıl balosu!
 
Gültepe’de 100’üncü yıl kutlaması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kral Charles Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı!
İngiltere Kralı 3. Charles, yazdığı mektupla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ...
Atatürk’ü ve devrimlerini hedef almıştı… Cumhuriyet Bayramı’nda konferans verecek!
Konya’da AK Partili Seydişehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ...
Erdoğan'dan 100. Yıl mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhuriyet'imizin 100'üncü yıl dönümüne ulaşmanın ...
 
İsrail'den flaş Türkiye kararı!
İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla ...
Google'dan 100. yıla özel doodle!
Google, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel "doodle" ile Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.
Düğünde istek parça kavgası: 1 ölü, 2 yaralı!
Aydın'ın Nazilli ilçesinde, düğünde istek şarkı yüzünden gelin ve damat ...
 
Atatürk'ün en büyük eseri 100 yaşında!
Atatürk’ün yaktığı Cumhuriyet meşalesi, 100 yıldır yolumuzu aydınlatmaya ...
İzmirliler dikkat... Bu yollar kapalı olacak!
İzmir'de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeniyle bazı yollar trafiğe kapalı olacak. 
1 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı motosiklet kazası kamerada
İzmir Ödemiş'te yolun karşısına geçmek isterken motosikletin çarptığı Nihat ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri