ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2081
    Dolar
  • Euro
    34,8604
    Euro
  • Altın
    2.446,320
    Altın
  • Bist-100
    10.219,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/26°
    ADANA
  • ANKARA
    12/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/14°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/19°
    IZMIR
  • KONYA
    11/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kurban kesecekler dikkat... Cezalar belli oldu!
Kurban kesecekler dikkat... Cezalar belli oldu!
Ambulansta oksijen tüpü alev aldı, sağlıkçılar yaralandı!
Ambulansta oksijen tüpü alev aldı, sağlıkçılar yaralandı!
Genelevde kafasına sopa ile vurulan genç komaya girdi!
Genelevde kafasına sopa ile vurulan genç komaya girdi!
Güneşte büyük patlama... Dünyayı kötü etkileyecek!
Güneşte büyük patlama... Dünyayı kötü etkileyecek!
25 Nisan 2022 Pazartesi - 14:00

İzmir Ekonomi anaokulu açıyor!

Çocukların, ailelerin ve eğitimcilerin gelişimine destek olmak amacıyla birçok proje gerçekleştiren İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 21’inci yılında bir yeniliğe daha imza atarak ‘anaokulu’ açacak. Balçova’daki kampüsün karşısında bulunan eski İzmir Konağı’nda oluşturulacak anaokulu, eylül ayında faaliyete geçecek.

İzmir Ekonomi anaokulu açıyor!

3-6 yaş arasındaki çocukların kabul edileceği anaokulunda, 4 sınıf olarak toplam 72 öğrenci eğitim görecek.
Tam zamanlı bir psikolog ve alanında uzman 5 öğretmenin görev yapacağı anaokulu, İEÜ ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) mensuplarının çocuklarının yanı sıra İzmir genelinden katılıma da açık olacak. Profesyonel bir ekip tarafından yapılacak atölye çalışmalarına, eğitimlere ve etkinliklere katılacak çocuklar, hem fiziki hem sosyal yönden sağlıklı bir gelişim süreci geçirecek.

ÇOCUKLARIMIZ VE AİLELERİMİZ İÇİN
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, anaokulu projesini çok önemsediklerini ve çalışmalara titizlikle devam ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Aşkar, “Üniversitemiz, kısa bir süre önce Yükseköğretim Kurulu (YÖK) onayıyla Çocuk Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni kurdu. ‘Çocuk üniversitesi’ unvanını alan üniversitemiz, şimdiye dek çocuklarımız ve aileler için birçok projeyi hayata geçirdi. Geçtiğimiz hafta düzenlediğimiz ‘Çocuk Şenliği’, bunun en son ve güzel örneklerinden biriydi. Üniversite-toplum iş birliği doğrultusunda, üniversitemizin imkanlarını çocuklarımız için de kullanarak yeni etkinlikler düzenlemeyi sürdüreceğiz. Çocuklarımız için attığımız adımlara, eylül ayında bir yenisini daha ekleyerek anaokulumuzu açacağız” diye konuştu.

ÖĞRETMEN ALIM SÜRECİ BAŞLADI
Anaokulu öğretmenliği için lisans mezunu, deneyimli isimleri tercih edeceklerini ve bu doğrultuda başvuruları kabul etmeye başladıklarını dile getiren Prof. Dr. Aşkar, ”Anaokulumuzdaki çocuklarımızın en iyi şartlarda, keyifli vakit geçirebilecekleri bir fiziki ortamda eğitim görmesini çok önemsiyoruz. Bunun için de kampüsümüzün tam karşısındaki eski İzmir Konağı’nda; çocuklarımızın konforlu ve güvenli bir şekilde eğitim göreceği, sadece fiziki olarak değil eğitim kalitesiyle de güçlü bir anaokulu inşa edeceğiz. Üniversitemiz bünyesinde Çocuk Gelişimi Programımızın olması da bizim için avantaj. Anaokulumuza toplamda 5 öğretmen alacağız. Bunun için de başvurularımız başladı, öğretmenliği düşünenler bize ulaşabilir” ifadelerini kullandı.        

SAĞLIKLI GELİŞİM İÇİN EN ÖNEMLİ DÖNEM
İEÜ Çocuk Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Yasemin Özgün ise, çocukların sağlıklı gelişimi açısından anaokulu çağında edinecekleri bilgi ve alışkanlıkların büyük önem taşıdığını söyledi. Anaokulundaki eğitim içeriklerinin belirlenmesi konusunda uzman kişilerin görüşlerine başvurduklarını belirten Özgün, “3-6 yaş arası dönem; çocukların öğrenmeye çok istekli olduğu, çevrelerinde olup biteni merak ederek sorguladıkları ve yaratıcılıklarının geliştirdiği bir süreci kapsıyor. Anaokulu olarak biz de çocuklarımıza, nitelikli eğitim içeriğinin yanı sıra zengin bir sosyal faaliyet alanı oluşturmak durumundayız. Yaratıcı atölyelerle çocuklarımızın özgüvenlerini geliştirecek; öğrenirken zevk aldıkları, okula severek geldikleri ortamı sağlamalıyız. Bu bilinçle hareket ederek planlarımızı yapıyor, üniversitemizdeki ilgili tüm birimlerin desteğiyle detaylıca çalışıyoruz. Anaokulumuzu çok önemsiyoruz” dedi.

ALANINDA UZMAN İSİMLER
İEÜ Çocuk Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin müdürlüğünü, okul öncesi eğitim uzmanı Öğr. Gör. Ezgi Oral Bozkurtoğlu üstlendi. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik uzmanı Öğr. Gör. Yasemin Özgün ise müdür yardımcısı olarak görev yapıyor. Uzman Psikolog-Aile Danışmanı Ayşe Özgener, İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Evrim Üstünlüoğlu ve İEÜ Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır da merkezin yönetim kurulunda yer alıyor.
 

 
Girişimci iş kadınlarından Çerçioğlu'na ziyaret!
 
Ula’da yeşil dönüşüm!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski eşini katletmişti... Savcı müebbet istedi!
İzmir'in Karabağlar ilçesindeki cinayet davasında mütalaasını sunan cumhuriyet ...
İzmir'deki akılalmaz olayı bilirkişi heyeti çözecek!
İzmir'de özel bir hastanede normal doğum sırasında başı gözükmesine rağmen, ...
91 cinayet, 66 yaralama... O da artık serbest!
1992-2001 yıllarında 91 kişinin öldürülmesinden sorumlu tutularak, ağırlaştırılmış ...
 
CHP'li Bakan'dan, Soylu'ya Ak Gençlik Ocakları soruları!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Ak Gençlik Ocakları” adlı derneği Meclis gündemine taşıdı.
İzmir'de pitbull dehşeti!
İzmir'in Aliağa ilçesinde başıboş dolaşan ve bir vatandaşın köpeğine saldıran ...
Bayram tatili 9 gün olacak mı?
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi iki haftalık aranın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ...
 
Kapılar kilitlendi: Valilik talimat verdi, CHP heyeti köy enstitüsüne alınmadı
CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya başkanlığında başlatılan ‘Kapatılan ...
İzmir'de genç avukat intihar etti
İzmir'de bir süredir avukatlık yapan Yasin Aysan, intihar etti.
Çeşme'ye ilk kruvaziyer sevinci
İzmir'in Çeşme ilçesinde, Kovid-19 salgını nedeniyle ara verilen kruvaziyer ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri