ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,0592
    Dolar
  • Euro
    48,4724
    Euro
  • Altın
    5.407,550
    Altın
  • Bist-100
    11.133,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/30°
    ADANA
  • ANKARA
    4/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    13/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/23°
    IZMIR
  • KONYA
    4/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Anadolu Otoyolu'nda kaza: 1 çocuk öldü, 4 kişi yaralandı
Anadolu Otoyolu'nda kaza: 1 çocuk öldü, 4 kişi yaralandı
CHP’den AK Parti’ye geçti: Erdoğan rozeti taktı... İlk işi bu oldu!
CHP’den AK Parti’ye geçti: Erdoğan rozeti taktı... İlk işi bu oldu!
Anne Minguzzi'yi isyan ettiren beraat kararının gerekçesi açıklandı! Dikkat çeken 'delil' ayrıntısı
Anne Minguzzi'yi isyan ettiren beraat kararının gerekçesi açıklandı! Dikkat çeken 'delil' ayrıntısı
1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak: Tüm telefon sahiplerinden bu para kesilecek
1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak: Tüm telefon sahiplerinden bu para kesilecek
8 Ağustos 2021 Pazar - 12:30

İzmir İtfaiyesi, Bodrum'u kurtardı!

İzmir İtfaiyesi, rüzgarın etkisini artırmasıyla büyük tehlike yaratan Bodrum'un Mazı Mahallesi Kissebükü Koyu'ndaki orman yangınına ilk mühahale eden ekip oldu. İzmir İtfaiyesi Arama Kurtarma Afet İşleri Koordinatör Amiri Abdül Duyulur, “Eğer yangını kesmeseydik Bodrum merkeze kadar giderdi” dedi.

İzmir İtfaiyesi, Bodrum u kurtardı!

Antalya ve Muğla'da çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmalarına ilk günden itibaren destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İzmir İtfaiyesi, yangın söndürme çalışmalarında kritik roller oynadı. Bodrum’un Mazı Mahallesi’ndeki Kissebükü Koyu'nda öğleden sonra başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızlı bir şekilde yayılan yangına ilk müdahaleyi İzmir itfaiyesi yaptı ve alevlerin Bodrum'un merkezine gitmesinin önüne geçti. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden söndürme ve ardından soğutma çalışmalarıyla ise ormanın büyük bir bölümü kurtarıldı. 

“GÜNDÜZ GECE FARKINI LEHİMİZE ÇEVİRDİK"

İzmir İtfaiyesi AKS Paramedik Sorumlusu Şenol Dereköy dinlenme arasında olayı şöyle attı:

“Birçok noktada müdahalede bulunduk. Ancak Kissebükü Koyu'nun önemi biraz daha farklı. Aşağı Mazı'da beklerken daha acil bir ihbar üzerine buraya geldik. Yol kısmı da biraz problemli. Geldiğimizde önemini fark ettiğimiz şey, diğer tarafta hiç yol olmamasıydı. Bu sınırı geçmiş olsa müdahale çok zor olacaktı. 2 saat boyunca baskıladık. Gündüz - gece farkını lehimize çevirdik. Karanlıkta parlayan noktalar ışıldayarak bize daha fazla yardımcı oldu. Geceye kadar tam olarak sönmesini sağladık.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Arama Kurtarma Afet İşleri Koordinatör Amiri Abdül Duyulur’a göre de Kissebükü'nde yangının çıktığı bölge çok önemli bir noktaydı. Sürekli söndürme işlemi yaptıklarını dile getiren Duyulur, “Ama kesmeyi başardık. Eğer yangını kesmeseydik Bodrum merkeze kadar yangın giderdi” dedi.



“MAZI KÖYÜ'NDE ARAÇLARI KURTARDIK"

Kissebükü'nde arazi şartlarının kötü ve kayalıklar keskin olduğunu dile getiren İzmir İtfaiyesi Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü İtfaiye Eğitmeni Onur Alp Turaç Küçük ise şöyle konuştu: “Ufak yaralanmalar da oldu bende. Baya yoğun çalışma yaptık. Yangının önüne geçtik. Mazı köyünde 4-5 evi yanmaktan kurtardık. Aşağı Mazı köyünde araçları kurtardık.” 


İzmir İtfaiyesi Güney Bölge Çaybaşı Birinci Posta Çavuşu Mete Kemal Girginer ise “Yangını sağ tarafa doğru kaçırırsak Bodrum'a kadar yanaşacaktı. O tarafta yol yok, tamamen ormanlık bölge. Müdahale edebileceğimiz tek nokta burasıydı. Koordineli bir şekilde çalıştık ve Bodrum tarafına geçmesini engelledik. Biz elimizden geleni fazlasıyla yaptık. Kendimize, ekipmanlarımıza, kurumumuza, Büyükşehir Belediyemize güvenimiz tam” dedi.

Öte yandan İzmir İtfaiyesi’nin 11 gündür Antalya’daki yangın söndürme çalışmalarına destek veren ekibi ise yağmurun başlaması üzerine Muğla’dan gelen destek talebini değerlendirerek Muğla’ya geçti.

 

 
Yangınların faturası 300 milyarı aşacak
 
Karaburun'da yangının ardından seferberlik!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yangınların faturası 300 milyarı aşacak
CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, ağır bilançoyu açıkladı. Binlerce ...
Ajanslar tutuklandı diye servis etti, Ümitcan Uygun'un ağabeyi Erol Uygun serbest bırakıldı
Ankara'da Esra Hankulu'nun şüpheli ölümüne ilişkin soruşturmada tutuklanan ...
Denizde korkunç olay! Yüzerken canından oldu
Balıkesir'in Erdek ilçesinde sürat teknesinin çarptığı kadın hayatını kaybetti.
 
Balıkesir’de otobüs yoldan çıkarak takla attı! 14 kişi hayatını kaybetti
Balıkesir-Edremit istikametine doğru seyir halinde olan yolcu otobüsünün ...
Bornovalı çocuklara film atölyesi
Bornova Belediyesi yaz tatilindeki öğrencilere sinemayı sevdirmek ve keyifli ...
Büyükşehir zabıtasına afet eğitimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi olası bir yangın, deprem ve sel gibi afet ...
 
Kemeraltı Mutfağı’na Selluka Belgesi
Konak Belediyesi’nin Kemeraltı Çarşısı’ndaki tarihi Abacıoğlu Han’da hizmete ...
CHP'li Bakan, Süllü ve Bakırlıoğlu ile birlikte yangın bölgesinde
İklim Araştırma Komisyonu’nun CHP’li üyeleri İzmir Milletvekili Murat ...
Bayraklı'da tartı denetimi
Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazar yerlerinde kullanılan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 11 9 2 0 25 5 20 29
2 Fenerbahçe 11 7 4 0 21 8 13 25
3 Trabzonspor 11 7 3 1 17 7 10 24
4 Samsunspor 11 5 5 1 17 11 6 20
5 Göztepe 11 5 4 2 13 6 7 19
6 Beşiktaş 11 5 2 4 18 15 3 17
7 Gaziantep FK 10 5 2 3 15 18 -3 17
8 Tümosan Konyaspor 11 4 2 5 18 18 0 14
9 Rams Başakşehir 11 3 4 4 12 9 3 13
10 Corendon Alanyaspor 10 3 4 3 11 11 0 13
11 Kocaelispor 11 3 2 6 10 15 -5 11
12 Çaykur Rizespor 10 2 4 4 11 14 -3 10
13 Kasımpaşa 11 2 4 5 11 15 -4 10
14 Hesap.com Antalyaspor 10 3 1 6 11 20 -9 10
15 Zecorner Kayserispor 11 1 6 4 11 24 -13 9
16 Gençlerbirliği 11 2 2 7 10 16 -6 8
17 ikas Eyüpspor 10 2 2 6 6 13 -7 8
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 10 1 1 8 10 22 -12 4
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri