ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/22°
    ADANA
  • ANKARA
    9/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/13°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/22°
    IZMIR
  • KONYA
    10/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe-Monaco maçında ortalık karıştı!
Fenerbahçe-Monaco maçında ortalık karıştı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
28 Nisan 2023 Cuma - 15:52

İzmir İtfaiyesi'nden Folkart yangını raporu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi dün akşam Narlıdere’deki bir sitede çıkan yangına ilişkin itfaiyenin hazırladığı bilgilendirme raporunu yayınladı. Raporda görevli itfaiye birimine ihbarın ulaştırılmasının ardından 2 dakika içinde olay yerinde müdahaleye başlandığı belirtildi. Ayrıca öncelikli olarak bina sakinlerinin tahliyesinin sağlandığı vurgulanarak alevler arasında mahsur kalan biri çocuk 10 kişinin itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldığı açıklandı.

İzmir İtfaiyesi nden Folkart yangını raporu!

27 Nisan akşamı Narlıdere Yenikale Mahallesi İsmail Cem Sokak No:3 adresinde çıkan yangına ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bir bilgilendirme raporu hazırladı. Yangına mümkün olan en kısa sürede müdahale edildiği, ilk etapta binadaki canlıların tahliyesine öncelik verildiği ve yangının komşu binalara sıçramasının önüne geçilerek bir felaketin önlendiği vurgulandı.

Rapora göre 112 Acil Çağrı Karşılama Merkezi’ne ilk ihbar 21.55’te yapıldı. Toplam 56 saniyelik görüşmenin ardından ihbar telefonu 21.56’da 112 Acil Çağrı Merkezi’nde görevli İtfaiye Çağrı Yönlendirici kısmına aktarıldı ve 21.57 itibariyle ilk müdahale ekibine bildirildi. En yakın konumdaki Narlıdere İtfaiye Grubu 1 dakika 9 saniye hazırlanma süresi sonunda 21.59’da çıkış yaparak 1 dakika 45 saniye süre sonunda 22.01’de olay yerine ulaştı.

İlk müdahaleyi yapan Narlıdere İtfaiye Grubu derhal takviye ekiplerin gönderilmesi, özellikle tahliye amaçlı çok sayıda merdivenli araç takviyesi yapılması hususunu, 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Aynı süreçte, Narlıdere İtfaiye Grubu’ndan 1 adet merdivenli araç olay yerine ulaşarak tahliye işlemlerine başladı.

Önce canlıların tahliyesi sağlandı
Olay yerine ulaşan ekiplerin talimatlara uygun olarak, site, AVM, gökdelen tipi binalarda çıkan yangınlarda öncelikli şekilde insanların tahliyesine ağırlık verdiği vurgulanan raporda şu ifadelere yer verildi:
“Tahliye esnasında site içerisinde ikamet eden vatandaşlardan balkon kısımlarına çıkan biri çocuk 7 kişi merdivenli aracımız ile tahliye edilmiş, akabinde Mithatpaşa Caddesi kısmında mahsur kalan 3 kişinin ise binaya giren itfaiye söndürme ekibimiz tarafından tahliyesi sağlanmıştır. Tahliye ile eş zamanlı olarak yangına müdahale başlamış olup hem harici hem de dahili müdahale başlatılmıştır. Yangına müdahale esnasında su, köpük ve elimizde bulunan tüm teknik araç ile ekipman etkin şekilde kullanılmıştır. Yangına müdahale kısmında hem dahili hem de harici olarak en üst kattan zemine kadar söndürme çalışmaları cansiperane bir şekilde yürütülmüştür. Yangına Balçova grubu 22:01, Hatay grubu 22:03, Güzelbahçe grubu 22:09’da sevk edilmiştir.”

Destek ekiplerle 200’ü aşkın personel müdahale etti
Raporda yer alan bilgilere göre, İzmir İtfaiyesi’ne bağlı Narlıdere (1), Balçova (1), Hatay (1), Urla (2), Seferihisar (2), Gaziemir (2), Evka 1 (1), Bayraklı (2), Bornova (2), Menemen (1), Güzelbahçe (1), Torbalı (1), Çaybaşı (1), İTOB (1), Yenişehir Merkez (9) olmak üzere 27 ekip yangına müdahale etti. Arazözlerin yanı sıra, merdivenli (90 metre-42 metre-32 metre) araçlar, tonaj araçlar (35 tonluk-26 tonluk) , endüstriyel araç, köpük kulesi, AKS ambulans aracı,  köpük ve HTC (Hava Teneffüs Cihazı Tüpü Dolum) aracı, hizmet araçları tahliye ve yangın söndürme çalışmalarında kullanıldı. Destek grubu olarak İZSU ve Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı, Orman Bölge Genel Müdürlüğü, AFAD, GEDİZ Elektrik, İzmir Gaz, Emniyet TOMA ekipleri ile ortak çalışma yürütüldü. İtfaiye Dairesi Başkanı, şube müdürleri, bölge ve grup amirleri başta olmak üzere itfaiye gruplarında görev yapan itfaiye çavuşu, itfaiye eri, şoför, arama kurtarma personeli, paramedik olmak üzere toplam 132 personel ve takviyelerle birlikte 202 personel müdahaleye katıldı.

Yangının çıkış sebebi ile ilgili detaylı araştırmaların titizlikle sürdürüldüğü ve nihai raporun oluşturulmasının kısa süre içinde sağlanacağı belirtilen açıklamada “En büyük tesellimiz böylesine büyük bir yangının can kaybı olmadan atlatılmasıdır” denildi.

 
Soyer'den Gündoğdu çağrısı: Gelincik tarlasına çevirelim!
 
Meteorolojiden zirai don uyarısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den Gündoğdu çağrısı: Gelincik tarlasına çevirelim!
Çiğli Egekent Masal Evi’nin açılışının ardından CHP İlçe Seçim Ofisi’ni ...
İzmirliler dikkat... Alsancak İskelesi 2 gün kapalı!
İZDENİZ'den yapılan açıklamada İzmir Valiliği tarafından alınan emniyet ...
CHP İl Başkanı Aslanoğlu'ndan çarpıcı poster yanıtı!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, AK Partili Özgür Hızal'ın belediyeye ...
 
Oğuzhan Uğur hastanelik oldu
BabalaTV kurucusu Oğuzhan Uğur siyasi liderleri konuk ettiği Mevzular ...
Soyer’e Yaşama Değer Katanlar Ödülü!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremin yaralarını saran ...
Tunç Soyer: 2030’da İzmir iklim nötr şehir olacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İklim Krizi zirvesine katılarak ...
 
İzmir'de bir kadın daha katledildi!
İzmir'in Konak İlçesi'nde bir kadın boşanma aşamasındaki kocası tarafından katledildi. 
Folkart'tan yangın açıklaması!
Dün akşam saatlerinde başlayan ve büyük korkuya neden olan Narlıdere Folkart'taki ...
Erdoğan'ın bugünkü programı da iptal edildi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Adana'da katılması planlanan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri