ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    43,9302
    Dolar
  • Euro
    51,9471
    Euro
  • Altın
    7.435,910
    Altın
  • Bist-100
    13.718,00
    Bist-100
  • ADANA
    5/16°
    ADANA
  • ANKARA
    0/7°
    ANKARA
  • ANTALYA
    7/17°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/10°
    BURSA
  • ISTANBUL
    5/10°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    3/12°
    IZMIR
  • KONYA
    0/4°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Özgür Özel hakkında soruşturma!
Özgür Özel hakkında soruşturma!
Basın Konseyi'nden gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki
Basın Konseyi'nden gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki
CHP'den iktidar kadrosu planı: 18 bakanlık için 90 öncelikli vaat
CHP'den iktidar kadrosu planı: 18 bakanlık için 90 öncelikli vaat
Dışişleri'nden vatandaşlara uyarı: 'Duyuruları yakından takip edin, acil hatlar açık'
Dışişleri'nden vatandaşlara uyarı: 'Duyuruları yakından takip edin, acil hatlar açık'
25 Mayıs 2022 Çarşamba - 09:40

İzmir Kent Konseyleri Birliği Karabağlar'da buluştu

İzmir Kent Konseyleri Birliği, Karabağlar Kent Konseyi'nin daveti doğrultusunda Karabağlar'da toplandı. Karabağlar Belediyesi Muzaffer İzgü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen buluşmaya, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Kent Konseyleri Birliği Dönem Sözcüsü İbrahim İncesu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, Kent Konseyleri başkan ve genel sekreterleri, sivil toplum ve meslek örgütü temsilcileri, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

İzmir Kent Konseyleri Birliği Karabağlar da buluştu

İncesu'nun açış konuşmasının ardından katılımcılara seslenen Alev Ağrı, “Kentin, kentlinin hak ve hukukunu korumaya çalışan Kent Konseyleri, önemli bir kamusal alan örgütlenmesidir” dedi.

Başkan Selvitopu da konuşmasında, İzmir Kent Konseyleri Birliği'ni Karabağlar'da ağırlamaktan gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi. Ülkemizde Kent Konseyleri'nin görev tanımlarınının yetersiz olduğunu belirten Başkan Selvitopu, “Gerekli yasal düzenlemelerle, özerk bir yapı içinde kendi kararlarını alabilmeleri, bütçelerini oluşturabilmelerinin olanakları yaratılmalıdır. Belediyelerin gölgesinde işlevlerini yürütmelerinin doğru olmadığını düşünüyorum” dedi.

Destek istedi

Karabağlar'da, İzmir'in geleceğini ilgilendiren bazı konularla ilgili mücadele yürüttüklerini hatırlatan Başkan Selvitopu, “Örneğin bir üniversite alanı konusu var. Karabağlar Belediyesi ve Şehir Plancıları Odası'ının dışındaki kurumların, bu konuya yeterince ilgi göstermediğini düşünüyoruz. 80 hektarlık bir kamu arazisi var ve bizler tamamınının üniversite alanı olmasını istiyoruz. Bakanlık ise sadece 38 hektarını üniversiteye ayırıyor. Yargıda mücadelemiz sürüyor. Karabağlar Belediyesi olarak biz takipçi ve ısrarcı olmaya devam edeceğiz ancak İzmir kamuoyunun da bu konuya sahip çıkması çok önemli” dedi.

Aynı şekilde 2012 yılında riskli alan edilen ve Karabağlar'daki 17 mahalleyi ilgilendiren 540 hektarla ilgili 10 yıldır herhangi bir adım atılmadığına dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Kentsel dönüşüm uygulamaları yerel yönetimler dışlanarak yapılamaz. Çünkü uygulama şansı yok. Yapamayınca da, yerel yönetimi engellemekle suçluyorlar. O bölgelerde yaşayanların hak ve hukukunu koruyan projelerin geliştirilmesinden yanayız. Bu bakış açısı doğrultusunda gerekli hukuksal mücadeleyi vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Selvitopu, kent gündemindeki bir diğer konu olan Poligon'la ilgili de, askeriyenin burayı boşaltması durumunda 200 hektarlık bölgenin yeşil alan olarak halkın kullanımına sunulmasını istedi.

Yatırımlar gezildi

Program kapsamında TMMOB'a bağlı meslek örgütlerinin temsilcileri, su, yeşil alanların satışı, afet bilinci çalışması gibi konularda sunumlar yaptılar. Katılımcılar daha sonra Karabağlar'da bulunan AKUT Yerleşkesi'ni, Mobilya Akademi'yi ve Nasreddin Hoca Çocuk Bilim Kültür Merkezi'ni ziyaret etti. Program sonundaki akşam yemeğinde de Başkan Selvitopu'na, katkıları nedeniyle plaket verildi.

 
Doların ateşi sönmüyor!
 
Halil Akbunar'a Trabzonspor kancası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan İduğ, mezun olduğu okulu ziyaret etti
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, kendisinin de mezunu olduğu ...
Suluboya Festivali İzmir’e renk kattı!
7. Uluslararası Sanat Yoluyla Sevgi, Barış ve Hoşgörü Suluboya Festivali ...
İzmir'de can dostlar için yeni adım...
İzmir Büyükşehir Belediyesi balıkçılıkta ıskarta ürünlerin evcil hayvan ...
 
Çiğli'de öğrencilere ''İklim Değişikliği'' semineri
Çiğli Belediyesi, iklim değişikliği ve sıfır atık konularında toplumsal ...
Homeros, Smyrna’ya geri dönüyor!
İzmirli olduğu ve eserlerini Meles Çayı kıyılarında yazdığı uluslararası ...
Yarımada Spor Oyunları başladı...
16 yıl aradan sonra yeniden başlayan Yarımada Spor Oyunları’na Çeşme 4. ...
 
Kemeraltı Günleri başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kemeraltı’nı ayağa kaldırma hedefi ...
Toprak sevgisiyle büyüyorlar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları'nın EVKA-4 şubesinde kurulan ...
Torbalı’da 2.Tiyatro Festivali başlıyor!
Torbalı’da 2. Metropolis Tiyatro Festivali yarın başlıyor. Tiyatro Festivali 4 gün sürecek. 
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 24 18 4 2 58 18 40 58
2 Fenerbahçe 23 15 8 0 52 21 31 53
3 Trabzonspor 24 15 6 3 48 28 20 51
4 Beşiktaş 24 13 7 4 45 29 16 46
5 Göztepe 24 11 9 4 27 16 11 42
6 Rams Başakşehir 24 11 6 7 42 26 16 39
7 Samsunspor 23 7 10 6 25 27 -2 31
8 Kocaelispor 24 8 6 10 21 25 -4 30
9 Gaziantep FK 23 7 7 9 30 40 -10 28
10 Çaykur Rizespor 24 6 9 9 31 35 -4 27
11 Corendon Alanyaspor 24 5 11 8 26 30 -4 26
12 Natura Dünyası Gençlerbirliği 23 6 5 12 28 34 -6 23
13 Tümosan Konyaspor 24 5 8 11 27 37 -10 23
14 Hesap.com Antalyaspor 23 6 5 12 22 36 -14 23
15 ikas Eyüpspor 24 5 7 12 19 35 -16 22
16 Kasımpaşa 24 4 8 12 20 35 -15 20
17 Zecorner Kayserispor 23 3 10 10 18 43 -25 19
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 24 3 4 17 21 45 -24 13
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri