ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,4032
    Dolar
  • Euro
    45,6529
    Euro
  • Altın
    4.300,670
    Altın
  • Bist-100
    9.355,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/33°
    ADANA
  • ANKARA
    11/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/29°
    BURSA
  • ISTANBUL
    21/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    20/34°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Ümit Özdağ hakkında tahliye kararı!
Ümit Özdağ hakkında tahliye kararı!
O bakıcı tahliye edildi
O bakıcı tahliye edildi
DEM Parti Eş Genel Başkanları, perşembe günü İmamoğlu'nu ziyaret edecek
DEM Parti Eş Genel Başkanları, perşembe günü İmamoğlu'nu ziyaret edecek
Savaşın 5. günü... Mossad üssü vuruldu!
Savaşın 5. günü... Mossad üssü vuruldu!
30 Nisan 2020 Perşembe - 21:03

İzmir Köy Koop'tan bakanlığa proje!

İzmir Köy-Koop Başkanı Başkanı Neptün Soyer, tarımın ders olarak eğitim müfredatında yer alması gerektiğini belirtirken, bu yönde hazırlayacakları projeyi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a sunacaklarını açıkladı. 1940'lı yıllarda Türkiye'de eğitim modeli olarak uygulanan Köy Enstitüleri'ni anımsatan Soyer, tarım dersinin müfredata eklenmesinin önemine işaret etti.

İzmir Köy Koop tan bakanlığa proje!

İzmir Köy-Koop Başkanı Başkanı Neptün Soyer, bu yönde hazırladıkları projeyi ilerleyen günlerde netleştireceklerini ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a sunacaklarını belirtirken, şunları söyledi: "Tarımın bu ülkenin milli ekonomisi olduğunu yıllardır söylüyorum. En önemli kaynağımız tarım. Pandemide de ortaya çıktı ki tarımın varlığı bizi kurtaracak, ileriye götürecek. En kıymetli şey şu an tarım. Bütün bakanlıklar dönüyor dolaşıyor tarım üzerinden açıklama yapıyor. Ben bu işi öğretmenlik yaptığım dönemden biliyorum. Köylerde çalışırken okullarda mutlaka kooperatifleşmeyi çocuklara uygulamalı olarak anlatırdık. O köydeki ürün üzerinden anlatırdık. Kooperatifin bir araya gelme, dayanışma, kazanç olduğunu anlatırdık. Okulda merdiven altındaki küçük bir yeri kapatıp, şunu bunu satmaktı… O gün nöbetçi öğrenci de nöbetçi öğretmen de çalışırdı, görevli olurdu. Herkes birer lira koyar, sene başında kağıt, silgi alınırdı. O kantinde satışımızı yapardık. Hem sağlayıcı hem de faydalanıcı olurduk. Sene sonunda kazanç hem öğretmen hem öğrenciye dağıtılırdı. Ortaklık payımız eşittir, adildir. Bu, okullarda müfredat olmalı! Bu ilkokulda öğretilmeli."

Hazırladıkları proje ile "tarladan sofraya gelen gıdanın ne kadar sağlıklı olduğunu" anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Neptün Soyer, "Yani bu iş sonradan, üniversitelerde değil daha içselleştirilerek bu memleketin geleceği için küçük yaşlarda okulda bir müfredat olmalıdır. Matematik dersi gibi tarım dersi olmalı! Bunun için de kooperatifleşme önemli. Dayanışmayı biz ders olarak anlatmalıyız” dedi.

ÖNEMSEYECEKLERİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Soyer, bu projeyi bakanlığın önemseyeceğini düşündüğünü belirtirken, "Belki kendi tasarrufları vardır, onu da bilemem. Biz İzmir Köy Koop Birliği olarak 2 yıldır köy köy dolaşıp zaten eğitimin ne kadar önemli olduğunu anlatıyoruz ve eğitimler veriyoruz. Bunu da odalarla yaptığımız protokollerle veriyoruz. Burada sadece biz değil, tüm odalar, yerel yönetim olmalı. Biz bakanlığa bağlıyız zaten. Bütün memleket seferber olmalı! Kurumlar arası iletişimde bir ekosistem kurmak lazım. Kalbe bir kan pompalanacaksa tüm kılcal damarları açmak lazım. Tıkanıklık görüyorum. Mesela İzmir’de tarımla ilgili bir toplantı yapıldığında küçük üreticiyi temsil eden Köy Koop Birliği olarak toplantılarda olamıyoruz. Bunlar sıkıntılı şeyler. Çok küçük yaşlarda bu ekosistemin nasıl çalışacağını çocukların öğrenmesi lazım… Sadece tarım değil bir hayat bilgisi dersidir aslında. Böyle bir müfredat düşünüyoruz. Hafta sonu son rötuşlarını yapıp Pazartesi günü göndereceğiz. Olmazsa, bakanlıkta karşılık bulmazsa bu bir şekilde anlatırız. Yapılmayacak bir şey değil hazırladığım proje” ifadelerini kullandı.

 
26 yaşındaki polis koronadan öldü
 
Mustafa Cengiz hastaneye kaldırıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
26 yaşındaki polis koronadan öldü
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli polis ...
Sağlık çalışanlarına ücretsiz taksi
İstanbul Valisi Yerlikaya, 12 bin 500 taksi seferi ile sağlık çalışanlarının ...
Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu: Öğrenciler için yeni düzenleme
Milli Eğitim Bakanlığı'nca 23 Mart'tan bu yana öğrenci, öğretmen ve velilerin ...
 
TBMM'de kiralık araç saltanatı salgın dinlemedi!
TBMM Başkanlığı, 297 araçlık garajındaki 95 kiralık makam ve hizmet aracına ...
Fatih Portakal'a hapis istemi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Fatih Portakal hakkında, "Tekalif-i ...
İzmir'de 70, 71 ve 92 yaşındaki 3 hasta taburcu oldu
Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi’nde koronavirüs ...
 
İzmir Şehir Hastanesi'nde geri sayım.. Yüzde 65 tamam!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir Milletvekili ...
Kızılay'dan kritik kan bağışı çağrısı!
Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, yurt genelinde kan stoğunun kritik ...
Görüntüler Van değil, Antalya'dan...
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Toros Dağları'nın zirvelerinden kar fotoğrafı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri