ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    41,9587
    Dolar
  • Euro
    48,9290
    Euro
  • Altın
    5.340,250
    Altın
  • Bist-100
    10.871,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/28°
    ADANA
  • ANKARA
    9/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/23°
    IZMIR
  • KONYA
    8/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Mevzuat gözden geçirilecek; ekmek fiyatlarına yeni düzenleme geliyor!
Mevzuat gözden geçirilecek; ekmek fiyatlarına yeni düzenleme geliyor!
Hacettepe'de palalı, maskeli saldırı: 5 öğrenci adliyeye sevk edildi
Hacettepe'de palalı, maskeli saldırı: 5 öğrenci adliyeye sevk edildi
TOKİ'nin sosyal konut projesinde illere göre dağılım belli oldu: Hangi şehirde kaç ev yapılacak?
TOKİ'nin sosyal konut projesinde illere göre dağılım belli oldu: Hangi şehirde kaç ev yapılacak?
'Yenidoğan Çetesi' soruşturmasını yürüten Savcı Yavuz Engin'e tehdit davasında sanıkların tahliyelerine itiraz!
"Yenidoğan Çetesi" soruşturmasını yürüten Savcı Yavuz Engin'e tehdit davasında sanıkların tahliyelerine itiraz!
yunusemre, semih balaban, cumhuriyet,
29 Temmuz 2025 Salı - 09:59

İzmir Şehir Hastanesi'nde sandalye krizi sona erdi!

İzmir Şehir Hastanesi yoğun bakım servisinde hemşireler tarafından hasta takiplerinin yapıldığı masalardaki sandalyelerin toplatılması ile başlayan kriz sona erdi. Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, toplatılan sandalyelerin servise iade edildiğini belirtti.

İzmir Şehir Hastanesi nde sandalye krizi sona erdi!

SONKALEİZMİR-İzmir Şehir Hastanesi yoğun bakım servisinde hemşireler tarafından kullanılan sandalyeler geçen cuma günü hastane yönetiminin talimatı ile toplatılmıştı. Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, kamuoyunda gündem yaratan olay sonrası sandalyelerin servise iade edildiğini açıkladı. Doğruyol, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“İzmir Şehir Hastanesi'nde hemşirelerimizin yoğun bakım servisinden toplatılan sandalyeleri servise iade edildi. Birlik Sağlık Sen olarak, cuma günü yaşanan olaya anında müdahale ederek kurumun İta amiriyle diyalog kurduk. Servisten sandalyelerin toplatılmasının uygun olmadığını, hemşirelerimizin onurlarının kırıldığı, 24 saat ayakta çalışamayacaklarını, konunun aynı zamanda hasta güvenliğini de olumsuz etkileyeceğini, hastanelerin kimsenin özel işletmesi olmadığını, yaşanan olayın kabul edilemeyeceğini, konunun büyütülecek bir konu olmadığını, düzeltilmesi gerektiğini defaten dile getirdik. Maalesef sonuç alamadık. En son konuyu kamuoyula paylaşacağımızı da ifade etmemize rağmen hastane yöneticisi tarafından geri adım atılmadı.
Yani her zaman olduğu gibi diyalog kurma, sorunu diyalogla çözme çabamızı sonuna kadar sürdürdük. Yanlıştan dönülmemesi üzerine, konuyu cumartesi sabahı basın mensuplarımız aracılığıyla kamuoyuyla paylaştık.

Ülke gündeminde geniş yer buldu. Ve bu gün itibarıyla sandalyeler servise iade edildi. Başta basın mensuplarımız olmak üzere, konuyu gündeme getirerek destek veren herkese teşekkür ederim.
Ancak; Biz BİRLİK SAĞLIK SEN olarak çabalarken, sendika başkanlarının olduğu gurupta ;
“Koridordaki Hasta başı deski hasta takip dosyalarının olduğu (vitallerinin yazıldığı) ve tedavi yapılan desk… Hastaları devamlı takibinin yapıldığı alanda tekerleksiz sabit sandalye,masa ve PC var” diye Watsap mesajı atan, servise gidip, çalışanlara moral vermesi gereken, destek olması gereken sözde sendikacıların, şahsıma yönelik “Ahmet Başkan agresif davranıyor, memuriyetten atılırsınız, sizi sürerler, ceza alırsınız ..,vb” cümleler kuran sendikacılar, bazı internet sitelerine haber servis ederek, Başhekim ve başhemşireyle görüştük sorunu çözdük diye basına açıklama geçmişler. Diyorlar ki, başhekim ve Başhemşire izinliymiş. Bu sendikacılar devlette devamlılık olduğunun bile farkında değiller. Şimdi ben size ne diyeyim ki; beni tanıyorsunuz ve size neler söyletebileceğimi biliyorsunuz. Siz benim söyleyeceklerimi söylenmiş gibi kabul edin LÜTFEN.

Kamu kurumları hiç bir bürokratın özel işletmesi değildir. Sağlık Bakanından en alttaki müdür muavinine kadar herkes kanun, genelge ve yönetmeliklere uymak zorundadır. Biz sendikacılığı sizden öğrenecek değiliz. Biz bu güne dek önceliğimiz diyalog olmak kaydıyla, her türlü sorunun sonuna kadar üzerine gittik. Biz bazı sendikalar gibi, ne siyasi partilerin kontrolündeyiz, ne birilerine minnet borcumuz var. Bundan sonra da bu çizgimiz asla değişmeyecek. Hakkın, hukukun, adaletin ve liyakatin üstünlüğü için her zaman ALANLARDAYIZ.”

 
Acun'un milyarder arkadaşına 400 milyon dolarlık tuzak
 
Eski eşinin bıçakladığı Demet'in ablası: Kardeşimi öldürüp, fotoğrafını attı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in 21 mahallesinde 22 saatlik su kesintisi!
İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), bağlantı çalışması ...
Ayakları dışarıda araç kullanan kişi başsavcı çıktı
Gaziantep'te bir sürücünün ayaklarını camdan çıkartarak otomobil kullandığı ...
Bülent Ersoy 16 bin TL'nin peşine düştü: "Bu gece acilen hesabıma yatacak"
Sanatçı Bülent Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 16 bin ...
 
Alevlerin üzerinde 10 saat uçtu yine de sosyal medyaya yaranamadı!
Sosyal medya şimdi de yangın söndürme helikopterinde görevli bir pilotu ...
Bursa'daki orman yangını 4'üncü gününde: Alevler kırsal mahalleye yaklaştı
Bursa’nın Orhaneli ile Harmancık ilçeleri arasında 26 Temmuz günü saat ...
İBB’ye yeni operasyon: Çok sayıda gözaltı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik "yolsuzluk" soruşturmasında, ...
 
İzmir'deki yangınlarda son durum...
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, bugün ...
Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Sorumlusu: Rüşvet değil sadakaydı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, rüşvet iddiaları üzerine ...
Ekrem İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması iptal edildi!
Anadolu Ajansı, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP'nin cumhurbaşkanı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 10 9 1 0 25 5 20 28
2 Trabzonspor 10 7 2 1 17 7 10 23
3 Fenerbahçe 10 6 4 0 18 6 12 22
4 Beşiktaş 10 5 2 3 16 12 4 17
5 Samsunspor 10 4 5 1 14 10 4 17
6 Gaziantep FK 10 5 2 3 15 18 -3 17
7 Göztepe 10 4 4 2 12 6 6 16
8 Tümosan Konyaspor 10 4 2 4 17 15 2 14
9 Corendon Alanyaspor 10 3 4 3 11 11 0 13
10 Kocaelispor 10 3 2 5 10 14 -4 11
11 Rams Başakşehir 10 2 4 4 11 9 2 10
12 Çaykur Rizespor 10 2 4 4 11 14 -3 10
13 Kasımpaşa 10 2 4 4 9 12 -3 10
14 Hesap.com Antalyaspor 10 3 1 6 11 20 -9 10
15 Gençlerbirliği 10 2 2 6 10 15 -5 8
16 ikas Eyüpspor 10 2 2 6 6 13 -7 8
17 Zecorner Kayserispor 10 0 6 4 8 22 -14 6
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 10 1 1 8 10 22 -12 4
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri