ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
17 Haziran 2023 Cumartesi - 11:10

İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali başladı...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i bir kültür sanat kenti haline getirme hedefi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi tarafından üçüncüsü düzenlenen “İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali” başladı. Açılış gecesinde konuşan Başkan Tunç Soyer, “İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, sinema sektörünü İzmir’e taşıyacak. İnanıyorum ki hep birlikte İzmir’i sinemanın, müziğin, sanatın üretim odaklarından biri haline getireceğiz” dedi.

İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali başladı...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 3. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali Elhamra Sahnesi'ndeki törenle başladı. 7 mekanda 100 filmin gösterileceği festivalin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İtalya’nın İzmir Konsolosu Valerio Giorgio, İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, festival direktörü ve yönetmen Vecdi Sayar, festival sponsorları, yönetmenler, akademisyenler, yerli ve yabancı sanatçılar ile sanatseverler katıldı. Gecede Başkan Tunç Soyer festivalin sponsorlarına plaket taktim etti. Kristal Flamingo Emek Ödüllerini Prof. Dr. Oğuz Makal ve Sevin Okyay Başkan Soyer'in elinden aldı. Sağlık sebeplerinden dolayı bu yıl ödül törenine katılamayan Macar sinemasının Oscar ödüllü film yönetmeni István Szabó’nun ödülünü ise kendisine teslim etmek üzere Macaristan Sinema Enstitüsü Direktörü Katalin Vajda aldı.



Bu festival İzmir’in, İzmirlinin
Festivalin açılışında konuşan Başkan Tunç Soyer, “Bildiğiniz üzere 3 yıl önce bir hayalimizi gerçekleştirdik. Uzun süredir üzerinde çalıştığımız İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali’ni hayata geçirdik. Pandemi şartlarına, ekonomik krize rağmen İzmir için tarihi bir adımı atmış olduk. Her geçen yıl daha da büyüyen bu festivali kentimize kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu festivalin kurumsallaşması ve dünya ölçeğinde bilinir, saygın bir festival olması üzerinde durmak istiyorum. Çünkü bu festival İzmir’in, İzmirlinin. Onun büyüyüp gelişmesi, adından söz ettirmesi ancak ve ancak İzmirlinin sahip çıkmasıyla mümkün” dedi.



Amacımız sinemanın merkez üssü olmak
Sinema sektörünü İzmir’e taşıyacak, sinemada İzmir'e daha çok yer verecek büyük çaplı bir etkinliğe ihtiyaç duyulduğunu ve bu festivalin bu anlamda büyük bir güç olduğunu söyleyen Başkan Soyer, “İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali sinema sektörünü İzmir’e taşıyacak. Amacımız İstanbul’dan sonra sinemanın merkez üssü olmak ve bir film için gerekli olan doğal film platoları, tarihi mekanlar ve yetenekli insan gücü ile sinema sektöründeki payımızı büyütmek. Bu hedef doğrultusunda biz idareciler, bürokratik engelleri de en aza indirmek için elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız. Bunun için hepimize büyük görevler düşüyor. İnanıyorum ki hep birlikte İzmir’i sinemanın, müziğin, sanatın üretim odaklarından biri haline getireceğiz. Bu uğurda vereceğiniz destek, sunacağınız katkı konusunda hiç şüphem yok. Şimdiden her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sinema ve müzik sektörüne nefes aldırmak istiyoruz. Bu festival böyle bir anlam taşıyor bizim için. Sanat dolu bir hafta diliyorum” şeklinde konuştu.


 
Bu festivali birlikte büyüteceğiz
Festival’in içeriği hakkında detaylı bilgi veren Festival Direktörü, yönetmen Vecdi Sayar, “Bu festival sizlerle birlikte büyüyecek. Süreci son derece uyumlu çalışmayla yürüttük. Yaklaşık 10 bölümümüz var. Ulusal ve uluslararası yarışmalarımız var, çok önemli. Ayrıca anılarımız bölümü var. İzmir’in önemli değerlerinden Dario Marino, Sarper Öztan, Vangelis, Ryuichi Sakamato gibi yitirdiğimiz değerleri müzik ve filmleriyle anacağız.  Bu yıl özellikle göçmen sorununa yer vermek istedik. Basit kalıplarla karar vermek değil göçmenlerin kararlarına da yer vermeyi istedik. Herkese iyi seyirler diliyorum. Umarım bizleri salonlarda yalnız bırakmazsınız” şeklinde konuştu.
 
Taşra Üçlemesi Caz Projesi dünya prömiyerini yaptı
Açılış töreninde Altın Palmiye sahibi usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın Kasaba, Mayıs Sıkıntısı ve Uzak filmlerinden özenle seçilmiş 11 sahne üzerine bestelenen caz parçalarından oluşan Taşra Üçlemesi Caz Projesi de dünya prömiyerini yaptı. Konserde, projenin bestecisi piyanist Yiğit Özatalay’a, saksofonda Barış Ertürk, davulda Mustafa Kemal Emirel eşlik etti.

Festivalde 100 uzun metraj filmi
İstinye Park Teras, Özgörkey Otomotiv, UNDP, Grand Plaza, Bahçeşehir Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü, Fransa, İtalya, Almanya, Macaristan ve İsveç konsoloslukları ve kültür merkezlerinin desteği ile düzenlenen ve 22 Haziran’a kadar sürecek festivalin programında 100 uzun metraj, 20 kısa metraj film, film gösterimleri sonrası soru-cevap seansları, konserler, plak dinletisi ve usta isimlerle söyleşiler yer alıyor.

Kristal Flamingo İçin 10 Film Yarışacak
Festivalde bu yıl ulusal yarışmanın yanı sıra uluslararası yarışma da olacak. 3. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali Ulusal Yarışma jüri başkanlığını Zuhal Olcay, Uluslararası Yarışma jüri başkanlığını Macar yönetmen Krisztina Goda üstlendi. Her iki yarışmada 10 film yarışacak. Festivalde yarışma filmleri dışında Müziğin Yıldızları, Dünya Festivallerinden, Müziğin İzinde, Hayatın Ritmi, Renkli Rüyalar, Yarışma Dışı Özel Gösterimler bölümlerinde merakla beklenen yapımlar sinemaseverlerle buluşacak. Geçen yıl düzenlenen Müzik Konulu Kısa Film Proje Yarışması’nın finalisti 10 film ise Kısaca Müzik adlı bölüm kapsamında beyazperdede olacak.
Festivalin bu yıla özel bölümlerinden biri ise İki Arada Bir Derede olacak. Göç ve göçmen sorunlarını ele alan filmlerden oluşan bölümde Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği işbirliği ile bir de söyleşi gerçekleşecek.
Anılarına bölümünde ise kaybettiğimiz usta isimler Erden Kıral, Sarper Özsan, İzmirli sanatçı Dario Moreno,  Vangelis ve Ryuichi Sakamoto filmleri ile anılacak. Ustaya Saygı bölümünde ise dünya sinemasının ustalarından Luchino Visconti’nin üç başyapıtı sinemaseverlerle buluşacak.

Usta sinemacılara onur ödülleri verilecek
3. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali’nde bu yıl Onur Ödülü Zuhal Olcay, Erkan Oğur, Grégoire Hetzel ve Macar sinemasının Oscar Ödüllü büyük ustası István Szabó’ya verilecek. Festivalde Zuhal Olcay, Erkan Oğur, Grégoire Hetzel ve István Szabó’ya ait unutulmaz filmler izleyiciyle buluşurken, Zuhal Olcay, Ahmed Adnan Saygun Merkezi’nde bir konser verecek.
Her yıl verilen Kültürlerarası Sanat Başarı Ödülü ise İranlı yönetmen Bahman Ghobadi’ye verilecek. Ghobadi'nin filmleri  özel bir söyleşiyle sinemaseverlerle buluşacak.

Dizi müzikleri ödülleri 3. yılında
Ulusal kanallarda ve dijital platformlarda yayınlanan dizilerin müzik ve şarkılarını, bu yıl da televizyon yazarları ve müzisyenlerden oluşan değerli jüri üyeleri değerlendirecek, bu alandaki Kristal Flamingo Ödülleri’ne karar verecek.

Festival’den yeni ödüller
Festivalin Ulusal Yarışma bölümünde bu yıl Film Yönetmenleri Derneği (FİLM YÖN) ve Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Ödülleri verilecek. Festivalin bu yıla özel bir diğer ödülü ise İzmir Kent Konseyi Ödülü olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi festival kapsamında, araştırmacı yazar Ali Can Sekmeç tarafından hazırlanan Türk Sinemasında Ses ve Müzik adlı kitabı da okuyucularla buluşturacak. Afiş ve katalog tasarımı Nazlı Ongan’a, ödül tasarımı Sema Okan Topaç’a ait festivalin jenerik filmi tasarımı Doğa Arıkan tarafından yapıldı.

Festival şehrin dört bir yanına yayılacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Institut français, Goethe Enstitüsü, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi, Liszt Kültür Merkezi, Macaristan Ulusal Sinema Kurumu, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu, İstinye Park Teras ve Özgörkey Holding destekleri ile düzenlenen festivalde 7 gün süresince 7 mekanda 100’ü aşkın film gösterilecek. Tüm gösterimlerin ücretsiz olduğu festival mekânları; İstinyePark Teras Renk Sinemaları, Elhamra Sahnesi, Karaca Sineması, İzmir Fransız Kültür Merkezi, İzmir Sanat ve açık hava film gösterimlerinin yapılacağı Göztepe vapur iskelesindeki Kadifekale Gemisi. Festivalin ödül töreni, 21 Haziran akşamı İstinyePark Teras Renk Sinemaları 4 nolu salonda yapılacak; ödül kazanacak filmler 22 Haziran’da izleyicilerle buluşacak. Ayrıntılı bilgiye festivalin sosyal medya hesaplarından (Instagram ve facebook’ta izmirfilmmusicfest / twitter’da @izmirfilmmusic), kultursanat.izmir.bel.trizmirart ve https://www.ifmfest.com adreslerinden ulaşılabilir.
 

 
İZDENİZ’de yaz seferleri başlıyor
 
2 bin yıllık kadın heykel başı bulaşık makinesinden çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhuriyetin 100. Yılında Türkülerle Medeniyetimiz sergisi açıldı!
“Cumhuriyetin 100. Yılında Türkülerle Medeniyetimiz” adlı resim sergisi ...
İzmir Şehir Tiyatroları’na 6 dalda Özdemir Nutku ödülü
Ege Tiyatrolar Birliği tarafından dördüncü kez verilen Özdemir Nutku Tiyatro ...
3. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali için geri sayım başladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i kültür sanat kenti ...
 
3. İzmir Şiir Hatları buluşması başladı!
İzmirlileri bir hafta süreyle, şair, müzisyen, dansçı ve tiyatrocularla ...
Ay Art Gallery'de 'Yüreğinin Götürdüğü Yere Git' sergisi...
İzmirli ressam Şule Becer'in 7 yıldır emek vererek yaptığı yaklaşık 50 ...
Gaziemirli gençlerden Otogargara performansı!
Gaziemir Belediyesi Gençlik Tiyatrosu’nun amatör oyuncuları tarafından ...
 
Sanathane’de sanat dolu Haziran...
Konak Belediyesi’nin kültür ve sanatın yeni adresi olduğu kadar tarihi ...
Kadın Yönetmenler ilk filmleri ile beyaz perdede
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 2018’de Seferihisar’da ...
Narlıdere'de 'Umuda Merhaba' konseri...
Narlıdere Belediyesi Türk  Halk Müziği Korosu, Gerçekay Oral’ın şefliğinde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri