ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
27 Kasım 2023 Pazartesi - 13:16

İzmir Yıldızı ödülleri sahiplerini buldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplumsal cinsiyet eşitliğine dair iyi uygulama örneklerini ödüllendirdiği İzmir Yıldızı sahiplerini buldu.

İzmir Yıldızı ödülleri sahiplerini buldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kadına yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılıkla mücadele kapsamında toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik iyi uygulama örneklerine verilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen İzmir Yıldızları, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki törenle sahiplerini buldu. Törene İzmir Köy Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Kadın Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Huriye Toker, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Doğan, İzmir Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Avukat Figen Özler Merder ile çok sayıda davetli katıldı.

5 kategoride ödüller sahiplerini buldu

Bu yıl ikincisi düzenlenen İzmir Yıldızları Ödül Töreni’nde 5 kategoride ödüller sahiplerine verildi. Sivil Toplum Kuruluşları kategorisinde ödülü Altın İğne Projesi’yle 9 Eylül İzmir Rotary Kulübü aldı. Yerel Yönetimler kategorisinde Safranbolu Belediyesi-Karabük, Şirketler ve Kurumlar kategorisinde Yaşar Birleşik Pazarlama, Kamu Kurum ve Kuruluşları kategorisinde İzmir Kent Konseyi ödül aldı. Başkanlık Özel Ödülleri ise Adıyaman Gölbaşı ilçesi Kalemkaş Mahallesi Muhtarı Cengiz Kanoğlu, Türkiye’nin ilk kadın hakemlerinden Elmas Arabacı ve Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’na gitti.

“Büyükşehir’de erkek işi kadın işi yok”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kadına yönelik şiddetle mücadele etmek, genç kızlarımızın okumasını, istihdam sağlanmasını teşvik etmek istiyoruz. Bu ödül töreniyle de kadınları desteklemek istedik. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz törenle sağlıkta, adalette, çalışma hayatında eşitliği sağlamak istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan üst düzey yönetici kadrosunun yüzde ellisi kadın. Erkek işi, kadın işi yok İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde. Hangi dairede kadın çalışanımız az diye araştırdığımızda Makine İkmal Dairesi Başkanlığı’mız çıktı. Biz de bu alana öncelik verebilmek, burada da kadınlarımızı istihdam edebilmek için Eğitim Şubemiz ile birlikte bir kurs verdik. 60 kadın eğitime dâhil oldu. Bu kadınlarımızı istihdama da katacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kadın Sutopu Takımı Türkiye’ye ilk defa kupa getirerek Avrupa Şampiyonu oldu” dedi.

Temsilde eşitlik kriteri

İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, törende yaptığı konuşmada ödül töreninin düzenleyicisi İzmir Büyükşehir Belediyesi ve jüri üyelerine teşekkür ederek, kadınların eşitlik için vermiş olduğu mücadelenin önemine ve söz konusu ödülün bu manada kendileri için bir onur olduğuna değindi.

İzmir Kent Konseyi’nin "Karar Alma Organlarına Katılım-Temsilde Eşitlik" kriteri kapsamında İzmir Yıldızı Ödülü'ne layık görüldüğünü belirten Kökkılınç, “İzmir Kent Konseyi, 19 Ocak 2023’teki Olağan Seçimsiz Genel Kurulu’nda ‘İzmir Kent Konseyi Seçim ve Çalışma Esasları Hakkında Yönergesi’nde’ oy birliğiyle kabul ettiği, sendikaların, üniversitelerin, merkezi idare ve yerel yönetim temsilcilerinin, meslek kuruluşları, dernek ve vakıf temsilcilerinin konseyin karar organlarında temsil edilmek üzere kadın ve erkek art arda olacak şekilde fermuar sistemi ile seçilmesi kuralını getirerek kadınlar için temsilde eşitlik sağlamıştır. İzmir Kent Konseyi bu uygulamayla, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden 5. hedefi olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği bakış açısıyla temsilde eşitlik maddesi gereğince tüm kuruluşlara örnek bir düzenleme yapmıştır” dedi.

İzmir Yıldızı Ödülleri

İzmir Yıldızı Ödülleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik uygulamaları desteklemek ve farkındalığı artırmak, yaşamın her alanında toplumsal cinsiyet eşitliğine destek olmak hedefiyle düzenleniyor. BM'nin “Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı” çerçevesinde Kadın Dostu Kent unvanına sahip olan İzmir’de toplumsal cinsiyet eşitliği temalı birçok çalışma yürütülüyor. İzmir Yıldızı Ödülleri ile de çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili iyi uygulamaların öne çıkarılması hedefleniyor.

 
Folkart'tan o projeye destek... ''Kadına şiddetin bahanesi yok...''
 
Bayraklı’nın kentsel dönüşüm hayali gerçek oluyor...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’dan Kadına Şiddete Hayır çağrısı
Karşıyaka Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü tarafından Kadına Yönelik ...
Bucalı miniklere diş sağlığı eğitimi!
Gelecek nesillerin sağlıklı gelişimi için çalışmalar yapan Buca Belediyesi, ...
75. Yıl Cumhuriyet Bulvarı için çalışmalar başladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Güzelbahçe sahil yoluna nefes aldıracak 75. ...
 
Bornova'da asfalt seferberliği!
İlçedeki yol sorununu ortadan kaldırma hedefiyle Asfalt Üretim Tesisi ...
Karabağlar Başöğretmen Atatürk Satranç Turnuvası sona erdi
Karabağlar Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu tarafından bu yıl ...
Başkan Sengel'den özgürlük ve dayanışma mesajı
Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesinin düzenlediği dayanışma yemeğinde ...
 
Başkan Soyer, Kordon'da incelemelerde bulundu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de denizin yükselmesiyle ...
Başkan Sandal: Şiddetin karşısında kadınlarımızın yanındayız
Bayraklı Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü ...
Kadın yazarlar Efes Selçuk'ta buluştu...
Efes Selçuk Kadın Platformu tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri