ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,1566
    Dolar
  • Euro
    34,9883
    Euro
  • Altın
    2.466,890
    Altın
  • Bist-100
    10.159,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    6/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    9/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
11 Şubat 2021 Perşembe - 09:35

İzmir'de 3 milyondan fazla gül satılacak

Çiçek üretiminde Türkiye'nin önemli merkezlerinden biri olan ve yıllık ortalama 27 milyon 500 bin adet çiçeğin üretildiği İzmir'de, sektörün 'altın günü' olarak adlandırılan 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde mezatlarda hareketlilik yaşanıyor. Gül bahçelerinde ürün kesimi devam ederken, mezatlarda Sevgililer Günü için 3 milyondan fazla gül satışı yapılması hedefleniyor.

İzmir de 3 milyondan fazla gül satılacak

Çiçek üretiminde yurdun önemli merkezlerinden biri olan, yıllık ortalama 27 milyon 500 bin adet çiçek üretiminin yapıldığı İzmir'de, mezatlarda 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde hareketlilik yaşanıyor. 'Sektörün altın günü' olarak adlandırılan Sevgililer Günü öncesinde, bahçelerden özenle kesilerek toplanan güller, mezatlarda açık arttırma usulü satışa sunuluyor. En büyük ilgiyi kırmızı güllerin gördüğü mezatlarda rengarenk ve farklı çeşitteki çiçekler sergi alanında tanıtılıyor, ürünü satın almak isteyen çiçekçi esnafı ise tatlı bir yarışa giriyor. Rekor yağışın yaşandığı günler dolayısıyla özellikle Menderes ilçesindeki bahçelerde kayıp yaşanmasına rağmen Sevgililer Günü'ne kadar 3 milyonun üzerinde gül satışı yapılması hedefleniyor. 14 Şubat'ın çiçekçilik tarihinde dünyada en önemli günlerden biri olduğunu belirten İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Kış, "Üreticiler buna göre ürünlerini hazırladı. Mezatlarda bol miktarda ürünlerimiz mevcut. Gülde geçen senenin rekoltesini yakaladık. Bu yıl da 3 milyon daldan fazla gülün satılması bekleniyor. Çiçek mezatları 13 Şubat Cumartesi gününe kadar devam edecek. 5-6 bin kova civarında çiçek çeşitliliğimiz var. Bu da İzmir'de üretimin ne kadar iyi ve önemli olduğunu bize gösteriyor. Ege Bölgesi'nin yüzde 65'i İzmir'den karşılanıyor. Diğer illerden birçok esnaf arkadaşımız mezatlarımıza gelip çiçek satın alıyor" dedi.
'20 TL'Yİ GEÇMEMELİ'
14 Şubat Sevgililer Günü'nün koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına denk geldiğine dikkati çeken Kış, "Pazar günü sokağa çıkma kısıtlaması olmasına rağmen bizlere izin çıktı ve çiçekçi esnafı rahatça satışını yapacak. Bugünü dört gözle bekliyorduk. İzin verildiği için herkese minnettarız. Sevgililer Günü'nde sipariş verecek kişilerden ricamız çiçekçi esnaflarını tercih etmeleri ve birkaç gün öncesinden sipariş vermeleridir. İnternet sitelerinden sipariş verecek olanlar siteler hakkındaki şikayetleri de mutlaka okuyarak dikkatli sipariş vermeliler. Üreticisinden tüketicisine kadar bu işten ekmek yiyen çok kişi var. Bizler geçen yıl hangi fiyata satış yaptıysak bu yıl da aynı fiyatlar geçerli olacak. Fiyatlar mezatlarda arz ve talebe göre belirleniyor. Bugünü kendi lehimize çevirmek için fiyatları yüksek tutmuyoruz. Güllerin tanesi kalitesine göre 10 ile 20 TL arasında satılacak. Bunun fazlası olursa bizlere ulaşsınlar gereğini yapalım" diye konuştu.
'ÖZEL GÜNLERİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ'
Menderes ilçesinde gül üretimi yapan Ebubekir Didar, "Dört gözle özel günleri bekliyoruz. Güllerimizin bakımlarını yaptık. Mahsullerimiz değerinde satıldığı zaman mutlu oluyoruz. Sabah gün aydınlanınca bahçemize geliyoruz akşam hava kararana kadar bahçede kalıyoruz. Dere kenarlarındaki bazı çiçek üreticileri selde zarar gördü ancak yine de üretim var. Topraklarımız çok verimli. Burada üretilen çiçekler hem iç piyasada hem dış piyasada satışa sunuluyor. 14 Şubat'a sayılı günler kaldı. Bizler de kesimlerimizi ve son hazırlıklarımızı yapıyoruz" dedi.
Gül üreticilerinden Murat Sanmak da "Güllerimize kış şartlarında özenle baktık. Yağmurda, donda, selde sobalar yaktık ve ilaçlama yaptık. Bugüne çiçeklerimizi hazırladık. Mezatlar oldukça yoğun. Kesme çiçeklerde İzmir, yurt genelinde başı çeken illerden biri. Bazı arkadaşlarımız selden büyük zarar gördü. Bu zararlar devletimiz tarafından karşılanacak" ifadelerini kullandı.
 

 
AK Parti iktidarı, kamuda sözleşmeli çalıştırmayı tercih ediyor
 
Türkiye’de kaç tane mutasyonlu virüs var?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti iktidarı, kamuda sözleşmeli çalıştırmayı tercih ediyor
Hükümetin uyguladığı politikaların bir sonucu olarak kamudaki sözleşmeli ...
Şeriatçı Zehra Vakfı'nı kolej kesmedi şimdi üniversite kuruyor
Şeriatçı Kürt devleti kurma girişimlerini yayma gerekçesiyle kapatılan, ...
Balon balığı yiyen ikinci kaptan öldü
Hatay'ın İskenderun ilçesine gelen kuru yük gemisinin mürettebatı, Finike ...
 
Kanal gelmeden maliyeti katlandı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Halkalı-Kapıkule Yüksek Hızlı ...
MBS duyurdu: 2 asker şehit
Milli Savunma Bakanlığı, Gara bölgesinde devam eden Pençe Kartal-2 Harekatı'nda ...
Kafe ve restoranlar açılacak mı?
Kafe ve restoranların açılış tarihiyle ilgili açıklamada bulunan Sağlık ...
 
"Salgında yeni dönem başladı"
Koronavirüsü salgını, mutasyonlu virüs ve korona aşısı gündemiyle toplanan ...
İzmir'de ilginç boşanma davası!
İzmir'de yaşayan Suriyeli Emine Ezzat (23), sperm sayısının yetersiz olduğunu ...
Vali Köşger açıkladı... Deprem sonrası 83 milyonluk destek!
İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen depremin ardından depremzedelerle bir ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri