ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,4462
    Dolar
  • Euro
    49,3228
    Euro
  • Altın
    5.754,540
    Altın
  • Bist-100
    11.174,00
    Bist-100
  • ADANA
    8/20°
    ADANA
  • ANKARA
    2/8°
    ANKARA
  • ANTALYA
    10/18°
    ANTALYA
  • BURSA
    6/13°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    7/15°
    IZMIR
  • KONYA
    3/10°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret görüşmeleri açıklaması
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret görüşmeleri açıklaması
Türk-İş'ten kritik açıklama: Asgari ücretlinin yanındayız
Türk-İş'ten kritik açıklama: Asgari ücretlinin yanındayız
Öğrenci servisi devrildi: 9 yaralı
Öğrenci servisi devrildi: 9 yaralı
Karadeniz'de yeni gemi saldırısı
Karadeniz'de yeni gemi saldırısı
2 Aralık 2025 Salı - 11:49

İzmir'de 30 yıllık hastane boşaltılıyor... Özel hastanelere rant iddiası!

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılacağı belirtilen Bozyaka Hastanesi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bozyaka Hastanesi’nin yenilenmesinden daha önce depreme dayanıksız olan, acil boşaltılma kararları olan farklı hastanelerimiz var. Biz hastanenin bir bölümünde hizmet devam etsin diye çırpınırken, komple yıkılarak yenilenmesini isteyenlerin çabası o bölgede bulunan özel hastanelere rant sağlama çabası mıdır?" dedi. 

İzmir de 30 yıllık hastane boşaltılıyor... Özel hastanelere rant iddiası!

SONKALEİZMİR-İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan Kul, Bozyaka Devlet Hastanesi'nin yaklaşık 2 ay içerisinde tamamen boşaltılacağını duyurmuştu. Depreme dayanıksız olduğu belirtilen hastanenin yerine 400 yataklı yeni bir hastane yapılacağı belirtilmişti. Gelişmelerin ardından Bozyaka Hastanesi'nin bir kısmında hizmetin devam etmesi yönünde çağrı yapan Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, rant iddiasını gündeme getirdi. 

Doğruyol şu açıklamayı yaptı:

"1995 yılında hizmete giren Bozyaka Devlet Hastanesi Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılıyor. Özellikle batı ülkelerinde 200-300 yıllık binalar kullanıyorken ülkemizde 30 yıllık binanın boşaltılarak yeniden yapılması düşündürücüdür.

Ülkemizin pek çok köşesinde şehir hastanelerinin açılmasıyla birlikte kapatılan devlet hastanelerine İzmir’de Bozyaka Hastanesi de dahil edildi. Depreme dayanıksız olmasından dolayı Bozyaka Devlet Hastanesi'nin yenilenmesi elbette önemli. Ancak Bozyaka Hastanesi’nin yenilenmesinden daha önce depreme dayanıksız olan, acil boşaltılma kararları olan farklı hastanelerimiz var. Mesela bu hastanelerden bir tanesi de İzmir Eğitim Diş hastanesi acilen boşaltılma kararı olan hastanede hekiminden temizlik personeline kadar herkes görev yapmaktadır.

Soruyoruz? özellikle Bozyaka Hastanesi’nin üzerine yoğunlaşmanızın sebebi nedir?

Eğitim Araştırma hastanesi olmasına rağmen yıllarca, doğum, çocuk, kardiyoloji, göğüs vb. poliklinikleri açmamanızın ve şimdi de biz hastanenin bir bölümünde hizmet devam etsin diye çırpınırken, hastanenin komple yıkılarak yenilenmesini isteyenlerin çabası o bölgede bulunan özel hastanelere rant sağlama çabası mıdır? O bölgede hizmet veren Yeşilyurt Devlet Hastanesinin, diğer adıyla Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi Bozyaka’nın tümden yıkılmasıyla Yeşilyurt hastanesinin bölgede tek kalacağından dolayı hastanenin yoğunluğundan dolayı o bölgedeki hastalara hizmet vermesi mümkün değildir bundan dolayıdır ki, bizim uzun süreden bu yana her zaman söylediğimiz Bozyaka Hastanesi’nin yan tarafında bulunan R Blok’un hizmete devam etmesinde büyük yarar vardır. En azından poliklinik hizmetlerinin ve küçük çaplı görüntüleme ve laboratuvar hizmetlerinin orada devam etmesiyle vatandaşlarımızın hizmet alması, mağdur olmaması çok önemlidir.

Özellikle kış aylarında Yeşilyurt Devlet hastanesinin o bölgedeki vatandaşların tümüne hizmet etmesi mümkün değildir. Doğal olarak bu vatandaşlarımız ya o bölgedeki özel hastaneye gidecektir, ya da bölgeye çok uzak olan Şehir Hastanesine gitmek zorunda kalacaklardır. Öyle öngörüyoruz ki vatandaşlarımız, uzak olan hastanelere değil,  genel itibarıyla ücretini vererek o bölgede ki özel hastaneye gitmeleri muhtemeldir.

Bozyaka hastanesine bu kadar yoğunlaşmanın altında yatan gerçek, gerçekten birilerinin Bozyaka Hastanesi’nin acilen yıkılmasını istemesi midir?

Bozyaka’da zemin etüttü ile ilgili binayı yıkıp zemin etüttü yapacağım diye zorlayan şirketi de kocaman arsanın içeresinde zemin etüdünün yapılması için illaki binanın yıkılması mı gereklidir diye sormak istiyoruz.

Bozyaka Hastanesi’nin yıkılmasıyla yeniden yapılması süresini bugünden söylüyor ve iddia ediyoruz, en az beş yıldır. Beş yıl boyunca o bölgedeki vatandaşlarımız sağlık hizmeti almakta zorlanacaklardır.

Bozyaka Hastanesi’ni boşaltma kararı alan bürokratlara tekrardan seslenmek istiyoruz hedefiniz amacınız vatandaşa hizmet etmek midir? ya da farklı hesaplar peşinde koşmak mıdır?

Daha önce yenilenen Bornova Devlet Hastanesinde hizmet bahçde kurulan konteynırlarda verilmişken, Bozyaka Hastanesinde R blokta hizmetin devam etmesinin önündeki engel nedir?

Lütfen yetkili arkadaşlarımız bunu bize açıklasınlar. Hastanenin Bakanlık kararıyla boşaltılacağı yönünde bilgilerimiz mevcuttur. Bakanlık bürokratlarımızın İzmir‘le ilgili ayrıntılı bilgi sahibi olması mümkün değildir.  Doğal olarak bizde, İzmir’deki bürokratlarımızın bakanlıktaki bürokratlarımızı yanlış bilgilendirdiği kanısı mevcuttur. Tekrar söylüyoruz. Devletin ve milletin menfaati için Bozyaka Hastanesinde ’da hizmet devam etmelidir.

Ahmet DOĞRUYOL
BİRLİK SAĞLIK SEN GENEL BAŞKANI

 
Altay'da Yusuf Şimşek çare olamadı
 
Karşıyaka'da Helene geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karadeniz'de yeni gemi saldırısı
Karadeniz’de ayçiçek yüklü bir gemiye saldırı gerçekleşti. Denizcilik ...
Kumar bağımlılığını ilaçla yendi!
İzmir'de yaşayan kumar bağımlısı genç, kumar oynama isteğinden terapi ...
Zorlu ulusal ve küresel koşullara rağmen ekonomi büyümeye devam ediyor
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Türkiye ekonomisinin yeni ...
 
Derbide Kazımcan'ı yaralayan taraftar yakalandı!
Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde Kazımcan Karataş’ın yüzüne isabet eden ...
Sigaraya karşı ‘elden ele’ mücadele
Sigaranın zararlarına karşı gençleri bilinçlendirmek amacıyla kampüs içinde ...
Eski Milli futbolcu Gökhan Gönül gözaltına alındı
Borsa İstanbul’da Avrupa Holding Yatırım AŞ hisselerinde manipülasyon ...
 
Yurt dışına kaçırılan 110 tarihi eser, Türkiye'ye geri getirildi!
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne ...
Engelli çocuklar, lemurlarla tanıştı
İzmir'de doğa ve hayvanlarla güvenli ve kontrollü bir ortamda bir araya ...
TikTok'ta yayın açıp kadına şiddet uyguladı, "Gücünüz yetiyorsa elimden alın" dedi: Şüpheli yakalandı
TikTok'ta yayın açarak kadına şiddet uygulayan ve "Gücünüz yetiyorsa elimden ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 14 10 3 1 29 9 20 33
2 Fenerbahçe 14 9 5 0 31 13 18 32
3 Trabzonspor 14 9 4 1 25 12 13 31
4 Göztepe 14 7 5 2 17 7 10 26
5 Samsunspor 14 6 7 1 20 13 7 25
6 Beşiktaş 14 7 3 4 24 17 7 24
7 Gaziantep FK 14 6 4 4 21 22 -1 22
8 Kocaelispor 14 5 3 6 12 15 -3 18
9 Rams Başakşehir 14 4 4 6 19 16 3 16
10 Corendon Alanyaspor 14 3 7 4 14 15 -1 16
11 Tümosan Konyaspor 14 4 3 7 19 23 -4 15
12 Çaykur Rizespor 14 3 5 6 16 22 -6 14
13 Hesap.com Antalyaspor 14 4 2 8 14 25 -11 14
14 Kasımpaşa 14 3 4 7 14 21 -7 13
15 ikas Eyüpspor 14 3 3 8 9 17 -8 12
16 Zecorner Kayserispor 14 2 6 6 14 31 -17 12
17 Gençlerbirliği 14 3 2 9 14 21 -7 11
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 14 2 2 10 13 26 -13 8
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri