ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,1566
    Dolar
  • Euro
    34,9883
    Euro
  • Altın
    2.466,890
    Altın
  • Bist-100
    10.159,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    6/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    9/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
2 Haziran 2022 Perşembe - 13:36

İzmir'de 9 Eylül'e büyük kutlama.. 100'NCÜ YIL COŞKUSU

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında 10 günde 400 kilometre yürüyeceklerini açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir'de düzenlenecek 9 Eylül kurtuluş etkinliklerine kavuşmayı hedefliyoruz. O akşam İzmir'in gelmiş geçmiş en büyük kutlamasını Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştireceğiz. Bu kutlama ile ilgili tamamı sürpriz olduğu için söylemeyeceğim ancak Türkiye tarihinin en görkemli kutlamasını gerçekleştireceğiz" dedi.

İzmir de 9 Eylül e büyük kutlama.. 100 NCÜ YIL COŞKUSU

SONKALEİZMİR- Tarihi Havagazı Fabrikası'nda bir toplantı düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Eylül kentin düşman işgalinden kurtuluşu kutlamalarına ilişkin detaylı bilgi verdi. Tanıtım toplantısına Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"CUMHURİYETİMİZİN İKİNCİ YÜZYILINI KUTLAYACAĞIZ"

Kurtuluşun 100'ncü yılına denk gelecek, 9 Eylül 2022 tarihi öncesinde görkemli bir kutlama programı hazırladıklarını vurgulayan Başkan Tunç Soyer, şunları söyledi:

"Şehrimizin kurtuluşunu 1 asrı tamamladığı bu yıl bizim için barışın 100 yıllık hikayesidir. 9 Eylül, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yıl dönümüdür. Bu yıl aynı zamanda umudun şehridir. Bu yılı kutlayarak aynı zamdan Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılını kutlayacağız. Hiç şüpheniz olmasın, çocuklarımıza bırakacağımız ikinci yüzyıl da barışın simgesi olacak. Barışı koruyabilmemiz için savaşın matematiğini anlamamız lazım. Savaşın 3 temel dinamiği var. Sevgi eksikliği, yetinme yoksunluğu ve birbirimize güven yoksunluğu. Yani birbirimizi yeterince sevmememiz, elimizdekini yemeyip vahşi bir hırs ile daha fazlasını istememiz. Kutuplaştırma ikliminin sonucu olarak birbirimize güveni kaybetmemiz, barışın korunmasına engel haline geliyor. Bu matematik karşısında ancak doğamızla gelen bir panzehirle mücadele edebiliriz. O da uyum... Uyum o kadar sınırsız bir güç ki günü geldiğinde binlerce insanın canının kurtarabilir. Bu nedenle İzmir'deki uyum kültürüne dört elle sarılıyoruz. Gemiyi parçalamak çok kolay. Önemli olan geminin içindeyken süreci sürdürebilmek. Gemi yandığında hepimiz batıyoruz, deprem olduğunda hepimiz enkaz altında kalıyoruz. Biz bu nedenle uyumu seçtik. Biz kutuplaştırıcı siyasetten asla medet ummadık."

14 GÜNLÜK YÜRÜYÜŞ

Başkan Soyer, 100'üncü yıl kutlamaları kapsamında büyük bir yürüyüş yapacaklarını belirterek, şöyle konuştu:
"Askeri zekası ile dünya tarihine yol veren ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk verdiği onca savaştan sonra en büyük zaferin barış olduğunu göstermiştir. O yüzden 'yurtta barış dünyada barış' demiştir. Biz bu nedenle 100'üncü yılımızı barışın yüzüncü yılı olarak tanımlıyoruz. Kurtuluşun 100'üncü yılında İzmir'de uyumu çoğaltmak ve barışı sağlamak için birçok etkinlik hazırladık. Bunlardan bazıları; Kocatepe'den İzmir'e bir anma yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. Bu 25 Ağustos akşamı 14 kilometrelik yürüyüş ile başlayacak. Kafile Kocatepe'de düzenlenecek anma etkinliğine katılacak ve sonrasında İzmir'e yürüyeceğiz. Üniversite gençlerinin ve dağcı arkadaşların olacağı 400 kilometrelik yolu 14 günde yürüyeceğiz. İzmir'de düzenlenecek 9 Eylül kurtuluş etkinliklerine kavuşmayı hedefliyoruz. O akşam İzmir'in gelmiş geçmiş en büyük kutlamasını Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştireceğiz. Bu kutlama ile ilgili tamamı sürpriz olduğu için söylemeyeceğim ancak Türkiye tarihinin en görkemli kutlamasını gerçekleştireceğiz. Bunu kaydedip belgeseli ve filmi gelecek kuşaklara bırakacağımız 100'üncü yıl hatırası olacak. Şubat 2023'de ise İktisat Kongresi'ni gerçekleştireceğiz. Bu kongre çok önemli. 17 Şubat-4 Mart tarihleri arasında düzenlenen İktisat Kongresi Cumhuriyet tarihinin, ekonominin temelidir. Bugün sınırlarımızın ötesinde barış var. Ülkemiz ciddi kutuplaşmaların içinden geçiyor. Belki de 100 yıl öncesine göre daha iyi konumda değiliz. Tüm bu durumda yapmamız gerekeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk söylüyor; Yurdumuzda ve dünyada savaşa karşı barışı örgütleme… Bu nedenle diyoruz ki İzmir 8 bin 500 yıllık barış projesidir. Düzenleyeceğimiz etkinlikler barışa duyduğumuz bağlılığın simgesidir."

"SAKIN İZMİR'DEN AYRILMAYIN"

Basın mensuplarından da ricada bulunan Tunç Soyer, "Aylardır süren çalışmaların sonucunda yıl sonuna kadar devam edecek birçok başlığımız etkinliğimiz var. Tüm İzmirlilere şunu söylemek istiyorum. Özellikle 9-10-11 Eylül tarihlerinde sakın İzmir'den ayrılmayın. Burada muhtarlarımıza çok iş düşüyor. Sizlerin gücü ile organize edilebilir. Kaçırmalarını istemiyoruz. İzmir tarihi bir 3 gün yaşayacak. Bunu tüm çocuklarımız görsünler istiyoruz. Biz 9 Eylül'ü bugünden sonra sadece tek bir gün olarak kutlamayacağız. Çünkü 9 Eylül İzmir'in kurtuluşu doğru ancak 10 Eylül'de Mustafa Kemal Atatürk'ün İzmir'e gelişidir. Tüm basın mensuplarından rica ediyorum. Bunu tüm Türkiye'ye duyurmamız lazım. Bizim 100'Üncü yılda tüm halkımız kucaklayarak kutluyor oluşumuz tüm Türkiye'ye mesajdır. Bu nedenle basınımızın tüm toplantılara destek vermesini rica ediyorum" dedi.

 
Bakanlıktan İzmir'de dev satış!
 
İzmir'de çenç oto operasyonu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlıktan İzmir'de dev satış!
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 32 ildeki 385 adet arsanın ...
Adalet Yürüyüşü'ne ikram aracı gönderdiği için yargılanan Pekdaş'a CHP'den tam destek!
Konak Belediyesi eski Başkanı Sema Pekdaş'ın, CHP Genel Başkanı Kemal ...
Galata'da kendini yakmıştı... Hayatını kaybetti!
Galata Kulesi Meydanı'nda tinerle kendini yakan 28 yaşındaki adam, tedavi ...
 
Kripto parada büyük vurgun!
HUMEX isimli kripto para borsasında kullanıcıların hesapları bir anda ...
İzmir'de kedi ve köpekleri zehirlediler!
Tire’de 6 köpek ve 2 kedi, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zehirlendi. ...
İzmir'de delilsiz ceza iptal edildi!
İzmir'in Torbalı ilçesinde avukat Aslan Sezgin'e, otomobil kullandığı ...
 
Eski YSK Başkanı Güven'e hakaret davasında karar!
İzmir'de, eski Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven'e sosyal medyadan ...
Dalyan Marina Kafe, Çeşmeliler’in hizmetine girdi
Sosyal belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiği projelere her gün bir ...
Yabancı uyruklu sahte polisler 13 turisti soydu!
İstanbul'da kendilerini polis olarak tanıtarak 13 turistin para ve cep ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri