ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5192
    Dolar
  • Euro
    34,8732
    Euro
  • Altın
    2.432,040
    Altın
  • Bist-100
    9.775,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/36°
    ADANA
  • ANKARA
    18/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    17/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    17/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/24°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
12 Eylül 2022 Pazartesi - 14:41

İzmir'de Balkan Şenliği...

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin (BALGÖÇ) İzmir'de düzenlediği 9. Balkan Şenliği'ne katılan CHP Balkan Masası Üyesi ve Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, "Biz, Balkan camiası olarak her zaman iki mavi gözün bize çizdiği yolda yürüdük. Yürümeye de devam edeceğiz. Atatürk'ün emanet ettiği cumhuriyeti ne pahasına olursa olsun koruyacağız" dedi.

İzmir de Balkan Şenliği...

SONKALEİZMİR-Gaziemir Sarnıç Piknik Alanı'nda dün akşam düzenlenen 9. Balkan Şenliği'ne CHP Balkan Masası Üyesi ve Bursa Milletvekili Yüksel Özkan'ın yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Menderes Belediye Başkanvekili Erkan Özkan, BALGÖÇ Başkanı Abdürrahim Nursoy, CHP İzmir Balkan Masası Sorumlusu Görkem Duman, Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Balkan Masası Sorumlusu Barış Özreçber ile yurttaşlar katıldı.

Halk oyunları gösterilerinin de yapıldığı şenlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamlarını ileterek konuşmasına başlayan CHP Balkan Masası Üyesi ve Bursa Milletvekili Yüksel Özkan şunları söyledi:

"Pandemiden sonra tekrar coşku içindeyiz. Bu birlik ve beraberlik sadece İzmir'e ve ülkemize değil, Balkanlar'a da bir mesajdır. Hak ve Özgürlükler Partimizin önünde büyük sınav var. 2 Ekim... Her zaman olduğu gibi Bulgaristan'da yaşayan çifte vatandaşlığı bulunan yüz binleri bulan kardeşlerimiz tercihlerini kullanacak. 2 Ekim'den sonra Bulgaristan'daki siyasi belirsizlik ortadan kalkacaktır. Güçlü bir siyasi temsiliyet sonrası hükümette anahtar bir parti olacağından şüphemiz yok. Hep beraber bir hedef belirledik. Bu hedef bize Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün siyasi vasiyetidir. Bu da Türk dünyasının birliği ve beraberliğidir. Buna ihtiyacımız var."

TUNÇ SOYER'E DESTEK VERDİ

İzmir'in kurtuluşunun 100. yılı kutlamalarındaki konuşması AKP yöneticileri tarafından eleştirilen Tunç Soyer'e sahip çıkan Yüksel Özkan konuşmasına şöyle devam etti:

"İzmir'in kurtuluşunun 100. yılını coşkuyla kutladık. Kentlerin kurtuluşunun kutlanmasının doğru olmadığını, 'İzmir'in kurtuluşunda kurşun mu sıkıldı?' diyen bir şahsiyeti Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı yaptık. Yetmedi, yıllardır Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e küfreden, 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyen tarihçinin ayağına gittik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Diyanet'in başkanı bu zatı ziyaret etti. Ölümünden sonra utanmadan şehit kanlarıyla sulanmış al bayrağımızı tabutuna sardık. Bu zihniyeti kınıyorum. Çünkü biz Balkan camiası olarak her zaman çift mavi gözün bize çizdiği yolda yürüdük. Yürümeye de devam edeceğiz. Emanet ettiği cumhuriyeti ne pahasına olursa olsun korumaya devam edeceğiz. Çanakkale Zaferi'nde yüz binlerce şehit verdik. 'Çanakkale geçilmez' dedik. Ne yazık ki daha sonra İstanbul işgal edildi. İşgal güçlerinin gemileri, Dolmabahçe'nin karşısına demir attığında buna sessiz kalan çevreler ve Osmanlı Bandosu'nun kendisini Fatih Sultan Mehmet zanneden Fransız generaline selam verdi. Atı ürktü diye 'Sus' diyen bu zat, Osmanlı Bandosu'nu susturdu. Bu çevreler, delalet ve gaflet içinde değil miydi? Hıyanet içinde değil miydi? İzmir'in kurtuluşunun 100. yıl kutlamalarında Büyükşehir Belediye Başkanımızın sözlerini çarpıtıp bundan siyasi rant umanlar boşuna uğraşmasın. Boşuna sosyal medyada trolleri ile kampanya düzenlemesin. Gazi Mustafa Kemal Atatürk büyük bir öfke içinde o gemilerin arasından geçerken yaverine der ki: 'Biz Çanakkale'de yüz binlerce şehidi bunun için mi verdik, geldikleri gibi gidecekler.' Evet geldikleri gibi gittiler. Koşarak kaçarak gittiler.

"ATATÜRK EN BÜYÜK HEMŞEHRİMİZ"

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Bursa işgal edildiğinde kürsüye siyah bir örtü koyar. Bursa işgali ortadan kalkana kadar bu örtü ortadan kalkmaz. Bize siyasi vasiyeti olan emaneti olan cumhuriyetimizin tüm değerlerine yıllardır sahip çıktık. Osmanlı cephelerinde birçok yerde savaşmış, Kurtuluş Savaşı'nda mücadele vermiş İsmail Çavuş'un torunu olarak sizlere sesleniyorum. 'Atatürk bir Osmanlı subayı değil miydi' diyorlar. Evet Osmanlı subayıydı. Her cephede savaştı. Yok olmuş, Osmanlı İmparatorluğu'nun küllerinden modern bir Türkiye Cumhuriyeti kurdu. Saygın ve tüm dünyanın kabul ettiği lider Mustafa Kemal Atatürk en büyük hemşehrimiz. Onun bıraktığı mirasa sahip çıkacağımıza Balkan camiası olarak yemin ettik, yemin ediyoruz."

"BU ŞENLİKLER NİCE OLSUN"

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise şunları söyledi:

"Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk "Muhacirler kaybedilmiş topraklarımızın aziz hatıralarıdır" der. Aziz hatıralara saygı duymak, dayanışmak, bir olmak ve geleceğe o dayanışma ruhuyla yol yürümek hepimizin asli görevi. Bu şenlik sadece Bulgaristan göçmenlerinin katılımı değil, o coğrafyadan gelen herkesin olduğu bir şölen. Ekmeğimizi, lokmamızı, tuzumuzu, muhabbetimizi paylaştığımız, hepsinden önemlisi kardeşliğimizi, dayanışmamızı güçlendirdiğimiz bu şenlikler nice olsun."

 
Gökmen Karadağ, İsmail Küçükkaya yüzünden mi istifa etti?
 
FETÖ zanlısı eski subaylar Yunanistan’a yüzerken yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gökmen Karadağ, İsmail Küçükkaya yüzünden mi istifa etti?
Gazeteci Enver Aysever, Gökmen Karadağ’ın Halk TV’deki ani istifası ile ...
Selin Kabakçı can vermişti... Arkadaşları kazayı anlattı!
İzmir'in Karaburun ilçesinde bir evin bahçe kapısına çarparak takla atan ...
Özel jetle Ayasofya’ya namaz kılmaya geldi!
Kendisini ‘Yetimlerin hizmetkarı’ olarak tanıtan Miraç Orbay, özel bir ...
 
Tarkan'dan örnek davranış... Konser ücretiyle yurt ve kreş yaptıracak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı bir TV programında ...
Gülşen hakkında yeni gelişme!
İmam Hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle hakkında 3 yıla kadar hapis ...
Çeşme'deki su problemini çözecek!
İzmir'in Çeşme ilçesine Karareis ve Salman barajlarından içme suyu sağlayacak ...
 
ABD’li generalden flaş Türkiye çıkışı!
NATO müttefiki komutanı olarak görev yapan emekli ABD Hava Kuvvetleri ...
MİT'ten nokta operasyon: Vedat Aksaç etkisiz hale getirildi!
Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonda terör örgütü PKK'nın sözde ...
Deniz Yücel'den 12 Eylül mesajı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel,  binlerce kişinin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri