ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    43,9492
    Dolar
  • Euro
    51,9835
    Euro
  • Altın
    7.395,260
    Altın
  • Bist-100
    13.718,00
    Bist-100
  • ADANA
    5/16°
    ADANA
  • ANKARA
    -2/7°
    ANKARA
  • ANTALYA
    6/15°
    ANTALYA
  • BURSA
    3/10°
    BURSA
  • ISTANBUL
    5/8°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    0/12°
    IZMIR
  • KONYA
    -2/4°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
AK Partili İnan: 'Erdoğan'ın 2028 adaylığı için tüm barikatları yıkacağız'
AK Partili İnan: "Erdoğan'ın 2028 adaylığı için tüm barikatları yıkacağız"
Metehan Baltacı ve Mert Hakan Yandaş'ın da aralarında olduğu 34 kişi hakkında iddianame hazırlandı
Metehan Baltacı ve Mert Hakan Yandaş'ın da aralarında olduğu 34 kişi hakkında iddianame hazırlandı
Özgür Çelik'ten 'Aziz İhsan Aktaş' davası tepkisi:  'Çürük, içi boş ve utançla anılacak bir dava'
Özgür Çelik'ten 'Aziz İhsan Aktaş' davası tepkisi: 'Çürük, içi boş ve utançla anılacak bir dava'
Murat Emir'den ihraçlara açıklama: 'İktidarın CHP'de bir tartışma yaratma çabası'
Murat Emir'den ihraçlara açıklama: 'İktidarın CHP'de bir tartışma yaratma çabası'
4 Aralık 2024 Çarşamba - 13:03

İzmir'de ÇEDES kapsamında özel okullara da din görevlisi!

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Nafiz Ceylan, Bornova'da 99 okulda imam, hatip, vaiz, müezzin ve kuran kursu öğreticisi görevlendirmesi yapılmasına tepki gösterdi. SONKALE'ye konuşan Ceylan, atamalarda özel okulların da yer aldığını öne sürerek, "Bu kişilerin kim olduğunu ne iş yaptığını bilmiyoruz. Çocuklarımızı bu insanlara emanet edemeyiz. Yeteri kadar din kültürü öğretmeni var. Bunlar çocuklarımıza neyi öğretecek?" dedi.

İzmir de ÇEDES kapsamında özel okullara da din görevlisi!

SONKALEİZMİR-Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ilçe genelindeki 99 okulda Çevreme Duyarlıyım ve Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi kapsamında yapılan din görevlisi atamalarına tepkiler sürüyor. 

SONKALE'ye konuşan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Nafiz Ceylan, kararının kabul edilemez olduğunu belirterek, görevlendirmelerde özel okulların da yer aldığını söyledi.

(Nafiz Ceylan)

"ASLA KABUL ETMİYORUZ"

Eğitim Sen olarak eylem ve basın açıklamaları süreci başlatacaklarını belirten Ceylan, şöyle konuştu:

"Diyanetten, vakıf ve tarikatlardan din görevlisi atanıyor. Okullarda görevlendirmeler yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü ile görüşmemizde kendisinin de bunu kabul etmediğini ve İzmir'de uygulanmadığını söylemişti. Bugüne kadar okullarımızda din görevlileri yoktu. Geçen hafta içinde Bornova'da 99 kişinin görevlendirildiğini ve birçoğunun da okullara gittiğini öğrendik. Bunların içinde özel okullar da var. Bunun kabullenilecek tarafı yok. Pedagojik formasyonu olmayan hiçbir insan öğretmenlik mesleği yapamaz. Dersi öğretmen verir. Onların dışında kimse sınıflara giremez. Öğrenciyi dersten alıp ÇEDES programı ile ders vermek yanlıştır. Bunun olmaması gerektiğini dile getiriyoruz. Bu kişilerin kim olduğunu ne iş yaptığını bilmiyoruz. Okullarımızdaki çocuklarımızı bu insanlara emanet edemeyiz. Vakıf ve tarikatlarda yaşanan sıkıntılar zaten basında çok duyduğumuz olaylar. Yeteri kadar din kültürü öğretmeni var. Bunların öğretmenlerden fazla vereceği konu ne onu anlamıyoruz. Eksiklik varsa değerlendirilir ama bunlar öğretmenden iyi mi biliyorlar? Bunu nasıl öğretecekler? Aldıkları eğitim ortada? Güvenlik soruşturmaları yapıldı mı, geçmişlerine bakıldı mı? Çocuklarımızın güvenliği ve ruhsal açısından yanlış. Bunu asla kabul etmiyoruz."

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞECEKLER

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ile geçen Nisan ayında görüştüklerini hatırlatan Ceylan şöyle devam etti:

"İlçe milli eğitim ve il milli eğitim müdürü ile göreşeceğiz. Demek ki bu il milli eğitim müdürünün bilgisi dahilinde değil. İlçe milli eğitim müdürü kendi insiyatifi ile yapmış olabilir. Milli eğitim müdürü ile nisan ayında görüşmüştük. Kendisi de buna karşı olduğunu söylemişti. Özel okullarda din görevlilerinin bu program kapsamında okullara gitmesi zaten var olan sıkıntının ikiye katlanması demek. Özel okullardaki eğitim öğretim zaten Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetirince denetlenmiyor. Özel okullar gittikçe artıyor. Bunlara aynı şekilde pedagojik formasyon almamış, ne olduğu belli olmayan bu din görevlilerinin gitmesi kamusal düzeni aksatacaktır. Camilerdeki imamların görevi belli. Bunlar okullarda eksik olan neyi verecek? Bunların birçoğu lise mezunu, birçoğu değil belki. Görevi namaz kıldırmak olan bir insan çocukların sorularına nasıl yanıt verebilecek? Öğretmen varken bir başkasının gelip de bilmeden öğretim vermesi yanlıştır. Neyi öğretecek?"

 
Seferihisar Belediyesi, İon Rotası ile İzmir Turizm Fuarı’nda!
 
Okulda cıva paniği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya açıklarında 4.6'lık deprem!
Akdeniz'de Richter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ...
Ege Denizi'nde su sıcaklığı düştü, egzotik türler uzaklaştı!
İKÇÜ Öğretim Üyesi Dr. Erhan Irmak, Ege Denizi'nde deniz suyu sıcaklığının ...
Kadın polisten iş adamına akılalmaz tuzak!
Bir dönem savcı korumalığı da yapan polis memuru Selin M, ABD'de yaşayan ...
 
Yenidoğan çetesi operasyonunda 2. dalga!
İstanbul'da yeni doğan bebeklerin özel hastanelerde ihmal edilerek hayatlarını ...
İzmir'de ÇEDES görevlendirmeleri... 99 okula din görevlisi!
Milli Eğitim Bakanlığı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı ile hayata geçirdiği ...
Gaga Bulut'tan rezalet pedofili yayını!
Kamuoyunda Gaga Bulut olarak tanınan sosyal medya fenomeni Bulut Altuğ ...
 
PKK/KCK'ya ait 709 mağara ve sığınak imha edildi!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2024 yılında PKK/KCK terör örgütünün kırsaldaki ...
İzmir'de mermer ocağı için üçüncü başvuru!
İzmir'in Menderes ilçesindeki ormanlık alana mermer ocağı kurulması için ...
Erdoğan’ın tercümanı büyükelçi oldu!
Bazı büyükelçilik ve daimi temsilcilikler için yeni görevlendirmeler yapıldı. ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 23 17 4 2 55 17 38 55
2 Fenerbahçe 23 15 8 0 52 21 31 53
3 Trabzonspor 24 15 6 3 48 28 20 51
4 Beşiktaş 23 12 7 4 44 29 15 43
5 Göztepe 23 11 8 4 27 16 11 41
6 Rams Başakşehir 24 11 6 7 42 26 16 39
7 Samsunspor 23 7 10 6 25 27 -2 31
8 Kocaelispor 23 8 6 9 21 24 -3 30
9 Gaziantep FK 23 7 7 9 30 40 -10 28
10 Corendon Alanyaspor 23 5 11 7 25 27 -2 26
11 Çaykur Rizespor 23 5 9 9 28 35 -7 24
12 Natura Dünyası Gençlerbirliği 23 6 5 12 28 34 -6 23
13 Tümosan Konyaspor 24 5 8 11 27 37 -10 23
14 Hesap.com Antalyaspor 23 6 5 12 22 36 -14 23
15 ikas Eyüpspor 23 5 6 12 19 35 -16 21
16 Kasımpaşa 23 4 8 11 20 32 -12 20
17 Zecorner Kayserispor 23 3 10 10 18 43 -25 19
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 24 3 4 17 21 45 -24 13
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri