ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    44,2097
    Dolar
  • Euro
    50,5374
    Euro
  • Altın
    7.136,030
    Altın
  • Bist-100
    13.093,00
    Bist-100
  • ADANA
    10/16°
    ADANA
  • ANKARA
    -2/14°
    ANKARA
  • ANTALYA
    8/17°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/12°
    BURSA
  • ISTANBUL
    6/11°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    4/17°
    IZMIR
  • KONYA
    -1/10°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Emeklilere bayram ikramiyesi ve aylık ödemeleri bugün başladı
Emeklilere bayram ikramiyesi ve aylık ödemeleri bugün başladı
Taksilerde yeni dönem: Fiş almayan müşteriye ceza
Taksilerde yeni dönem: Fiş almayan müşteriye ceza
İlber Ortaylı’nın cenaze programı belli oldu
İlber Ortaylı’nın cenaze programı belli oldu
Araçlara sonradan görüntü ve ses sistemi takılması yasaklandı
Araçlara sonradan görüntü ve ses sistemi takılması yasaklandı
4 Aralık 2024 Çarşamba - 13:03

İzmir'de ÇEDES kapsamında özel okullara da din görevlisi!

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Nafiz Ceylan, Bornova'da 99 okulda imam, hatip, vaiz, müezzin ve kuran kursu öğreticisi görevlendirmesi yapılmasına tepki gösterdi. SONKALE'ye konuşan Ceylan, atamalarda özel okulların da yer aldığını öne sürerek, "Bu kişilerin kim olduğunu ne iş yaptığını bilmiyoruz. Çocuklarımızı bu insanlara emanet edemeyiz. Yeteri kadar din kültürü öğretmeni var. Bunlar çocuklarımıza neyi öğretecek?" dedi.

İzmir de ÇEDES kapsamında özel okullara da din görevlisi!

SONKALEİZMİR-Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ilçe genelindeki 99 okulda Çevreme Duyarlıyım ve Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi kapsamında yapılan din görevlisi atamalarına tepkiler sürüyor. 

SONKALE'ye konuşan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Nafiz Ceylan, kararının kabul edilemez olduğunu belirterek, görevlendirmelerde özel okulların da yer aldığını söyledi.

(Nafiz Ceylan)

"ASLA KABUL ETMİYORUZ"

Eğitim Sen olarak eylem ve basın açıklamaları süreci başlatacaklarını belirten Ceylan, şöyle konuştu:

"Diyanetten, vakıf ve tarikatlardan din görevlisi atanıyor. Okullarda görevlendirmeler yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü ile görüşmemizde kendisinin de bunu kabul etmediğini ve İzmir'de uygulanmadığını söylemişti. Bugüne kadar okullarımızda din görevlileri yoktu. Geçen hafta içinde Bornova'da 99 kişinin görevlendirildiğini ve birçoğunun da okullara gittiğini öğrendik. Bunların içinde özel okullar da var. Bunun kabullenilecek tarafı yok. Pedagojik formasyonu olmayan hiçbir insan öğretmenlik mesleği yapamaz. Dersi öğretmen verir. Onların dışında kimse sınıflara giremez. Öğrenciyi dersten alıp ÇEDES programı ile ders vermek yanlıştır. Bunun olmaması gerektiğini dile getiriyoruz. Bu kişilerin kim olduğunu ne iş yaptığını bilmiyoruz. Okullarımızdaki çocuklarımızı bu insanlara emanet edemeyiz. Vakıf ve tarikatlarda yaşanan sıkıntılar zaten basında çok duyduğumuz olaylar. Yeteri kadar din kültürü öğretmeni var. Bunların öğretmenlerden fazla vereceği konu ne onu anlamıyoruz. Eksiklik varsa değerlendirilir ama bunlar öğretmenden iyi mi biliyorlar? Bunu nasıl öğretecekler? Aldıkları eğitim ortada? Güvenlik soruşturmaları yapıldı mı, geçmişlerine bakıldı mı? Çocuklarımızın güvenliği ve ruhsal açısından yanlış. Bunu asla kabul etmiyoruz."

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞECEKLER

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ile geçen Nisan ayında görüştüklerini hatırlatan Ceylan şöyle devam etti:

"İlçe milli eğitim ve il milli eğitim müdürü ile göreşeceğiz. Demek ki bu il milli eğitim müdürünün bilgisi dahilinde değil. İlçe milli eğitim müdürü kendi insiyatifi ile yapmış olabilir. Milli eğitim müdürü ile nisan ayında görüşmüştük. Kendisi de buna karşı olduğunu söylemişti. Özel okullarda din görevlilerinin bu program kapsamında okullara gitmesi zaten var olan sıkıntının ikiye katlanması demek. Özel okullardaki eğitim öğretim zaten Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetirince denetlenmiyor. Özel okullar gittikçe artıyor. Bunlara aynı şekilde pedagojik formasyon almamış, ne olduğu belli olmayan bu din görevlilerinin gitmesi kamusal düzeni aksatacaktır. Camilerdeki imamların görevi belli. Bunlar okullarda eksik olan neyi verecek? Bunların birçoğu lise mezunu, birçoğu değil belki. Görevi namaz kıldırmak olan bir insan çocukların sorularına nasıl yanıt verebilecek? Öğretmen varken bir başkasının gelip de bilmeden öğretim vermesi yanlıştır. Neyi öğretecek?"

 
Seferihisar Belediyesi, İon Rotası ile İzmir Turizm Fuarı’nda!
 
Okulda cıva paniği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya açıklarında 4.6'lık deprem!
Akdeniz'de Richter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ...
Ege Denizi'nde su sıcaklığı düştü, egzotik türler uzaklaştı!
İKÇÜ Öğretim Üyesi Dr. Erhan Irmak, Ege Denizi'nde deniz suyu sıcaklığının ...
Kadın polisten iş adamına akılalmaz tuzak!
Bir dönem savcı korumalığı da yapan polis memuru Selin M, ABD'de yaşayan ...
 
Yenidoğan çetesi operasyonunda 2. dalga!
İstanbul'da yeni doğan bebeklerin özel hastanelerde ihmal edilerek hayatlarını ...
İzmir'de ÇEDES görevlendirmeleri... 99 okula din görevlisi!
Milli Eğitim Bakanlığı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı ile hayata geçirdiği ...
Gaga Bulut'tan rezalet pedofili yayını!
Kamuoyunda Gaga Bulut olarak tanınan sosyal medya fenomeni Bulut Altuğ ...
 
PKK/KCK'ya ait 709 mağara ve sığınak imha edildi!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2024 yılında PKK/KCK terör örgütünün kırsaldaki ...
İzmir'de mermer ocağı için üçüncü başvuru!
İzmir'in Menderes ilçesindeki ormanlık alana mermer ocağı kurulması için ...
Erdoğan’ın tercümanı büyükelçi oldu!
Bazı büyükelçilik ve daimi temsilcilikler için yeni görevlendirmeler yapıldı. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 25 19 4 2 59 18 41 61
2 Fenerbahçe 26 16 9 1 57 27 30 57
3 Trabzonspor 25 16 6 3 51 29 22 54
4 Beşiktaş 25 13 7 5 45 30 15 46
5 Rams Başakşehir 25 12 6 7 44 27 17 42
6 Göztepe 25 11 9 5 28 18 10 42
7 Kocaelispor 25 9 6 10 22 25 -3 33
8 Gaziantep FK 26 8 9 9 35 42 -7 33
9 Samsunspor 25 7 11 7 27 30 -3 32
10 Çaykur Rizespor 25 7 9 9 32 35 -3 30
11 Corendon Alanyaspor 25 5 12 8 26 30 -4 27
12 Natura Dünyası Gençlerbirliği 25 6 7 12 28 34 -6 25
13 Tümosan Konyaspor 25 5 9 11 28 38 -10 24
14 Hesap.com Antalyaspor 26 6 6 14 25 43 -18 24
15 ikas Eyüpspor 25 5 7 13 19 36 -17 22
16 Kasımpaşa 25 4 9 12 21 36 -15 21
17 Zecorner Kayserispor 25 3 11 11 19 46 -27 20
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 26 4 5 17 24 46 -22 17
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri