ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3013
    Dolar
  • Euro
    34,7124
    Euro
  • Altın
    2.379,200
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    5/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    5/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    7/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
8 Temmuz 2021 Perşembe - 20:08

İzmir'de "Demokrasiye nefes ol" mitingi

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından Gündoğdu Meydanı'nda binlerce yurttaşın katılımıyla düzenlenen "Demokrasiye nefes ol" mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Kürt sorunu sadece HDP'nin değil, Türkiye'nin sorunudur. Bunu çözmenin yolu sadece Diyarbakır'dan geçmez. İzmir'den de İstanbul'dan da Ankara'dan da parlamentodan da geçer. Bu hepimizin sorunu. Bu sorun çözülürse iktidar kaybedecek" dedi.

İzmir de  Demokrasiye nefes ol  mitingi

SONKALEİZMİR-İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Gündoğdu Meydanı'nda binlerce yurttaşın katılımı ile 'Demokrasiye nefes ol mitingi' düzenledi. Mitinge HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Mithat Sancar'ın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, CHP ve HDP milletvekilleri, HDP İzmir İl Binası'nda silahlı saldırı sonucu öldürülen Deniz Poyraz'ın ailesi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile binlerce yurttaş katıldı.



"KÜRT SORUNU ÇÖZÜLÜRSE İKTİDAR KAYBEDECEK"

HDP İzmir İl Binası'nda parti üyesi Deniz Poyraz'ın öldürüldüğü saldırıyı anımsatan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan şunları söyledi:

"Deniz'e sıkılan kurşun aynı zamanda İzmir halkına, Kürt halkına, kadınlara sıkılmıştır. Bu katliamla Halkların Demokratik Partisi'nin özel olarak hedef alındığını başından beri söyledik. Yine tekrar ediyoruz. Bu kurşunlar barış umuduna, halkların kardeşliğine sıkılmıştır. İzmir'in özel olarak seçilmesinin ayrı bir anlamı vardır. Çünkü İzmir çok renkli bir kenttir. Tıpkı HDP gibi. Bir kez daha bu katliamı lanetliyoruz. Sevgili Deniz'imizi buradan anıyoruz. Deniz'e söz veriyoruz. Senin hayallerini gerçekleştireceğiz. Senin bize bıraktığın bayrağı asla yere düşürmeyeceğiz. İzmir halkı sana bu sözü veriyor. Ülkeyi yönetenler bu katliamının açığa çıkmasını istemediler. Göstermelik şekilde kınamalar yaptılar. Bu katliamla bir korku salmak istediler. Ancak yanıldılar, başaramadılar, başaramayacaklar. Tüm Türkiye İzmir oldu, Deniz oldu, HDP oldu, HDP'li oldu.



"HDP KADINLARIN VE GENÇLERİN UMUDUDUR"

HDP'ye yönelik kapatma davası açtılar. Onlar biliyorlar ki Halkların Demokratik Partisi bu ülkede cesaretin ve umudun güvencesidir. Onlar biliyorlar ki Halkların Demokratik Partisi kadınların, gençlerin umududur, barışın ve demokrasinin teminatıdır. HDP'yi hedef almalarının sebebi budur. Açtıkları davaların sonucunu buradan İzmir meydanından görsünler. HDP adliye koridorlarına sığmaz. Siyaseti o kadar kirlettiler ki, artık bu ülkeyi mafyanın çetenin yönettiğini iktidarın da mafyaya esir düştüğünü görüyoruz. Bu gidişat iyi değildir. Buradan çıkmanın tek yolu var, o da demokrasi barış ve adalettir. İmralı'ya tecrit ugulayarak Kürt sorununu çözmeye çalışanlar bilsin ki tecrit insanlık suçudur. Kendi çıkardıkları yasaları uygulamayan bu iktidara sesleniyoruz. Bu insanlık suçundan bir an önce vazgeçin. Tecriti kaldırın, Kürt sorununu çözün. Bu ülkeye demokrasi de adalet de gelir. Kürt sorunu sadece HDP'nin sorunu değildir. Türkiye'nin sorunudur. Bunu çözmenin yolu sadece Diyarbakır'dan geçmez. İzmir'den de İstanbul'dan da Ankara'dan da parlamentodan da geçer. Bu sorun hepimizin sorunu. Bu sorun çözülürse iktidar kaybedecek."



SANCAR: HALKLARIN MÜCADELESİ BİTMEYECEK

Barışı ve özgürlüğü meydanlarda aramaya devam edeceklerini söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Halkların ortak mücadelesi bitmeyecek. Deniz Gezmiş'ler de Deniz Poyraz'lar da yolumuzu aydınlatmaya devam edecek. Barışın yolunu bu buluşmalarda kuracağız. Kürt sorunun çözümünü de biz hep birlikte bulacağız. Yeter ki mücadele ortaklığını sürdürelim. Gün, buluşmaları büyütmenin günüdür. Gün korkunun değil, cesaretin ve demokrasiyi birlikte kurmanın günüdür" diye konuştu.



SOYER: EMEĞİN VE DEMOKRASİNİN BAŞKENTİ OLACAĞIZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise "İzmir çok renk, çok ses, çok nefesle emek ve demokrasi mücadelesine devam ediyor. Biz de İzmir'in her daim yanında olmaya devam edeceğiz. Emeğin ve demokrasinin başkenti olacağız" dedi.

 
Dilara'nın yürek burkan hikayesi!
 
Salgında son durum
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'den zam tepkisi: Milyonlar işsizlikle açlıkla boğuşuyor
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Temmuz ayı başında yapılan zamlardan ...
CHP'li Kılıç'a önemli görev!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
Yücel'den AK Parti'ye Soyer yanıtı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Adalet ve Kalkınma ...
 
Akşener’den Erdoğan’a ‘aşı’ tepkisi!
Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ...
CHP'li Bakan'dan İl Tarım Müdürü'ne tepki!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir İl Tarım Müdürü Mustafa Özen’i ...
Sertel'den kamuda gazete alımı yasağına tepki!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, tasarruf tedbirleri ...
 
Alpay'ın ''Kızılderililer'' kitabı üzerine
Muzaffer Ayhan Kara yazdı
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a ''Yazlık Saray'' tepkisi!
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı ...
Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'ni hedef aldı!
MHP lideri Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri