ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/30°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Trafik tartışmasında eşi ve kızının gözü önünde öldürüldü!
Trafik tartışmasında eşi ve kızının gözü önünde öldürüldü!
Adıyaman'da şehitlere hüzünlü tören!
Adıyaman'da şehitlere hüzünlü tören!
15 Ağustos 2023 Salı - 12:41

İzmir'de ''Havlunu Kap Gel'' eylemi!

İzmir'in Güzelbahçe ilçesindeki sahil şeridinde kafe ve restoranlara ait platformlar ile masa sandalyelerin halkın denize girmesini engellediğini savunan Güzelbahçe Kültür Çevre ve Güzelleştirme Derneği üyeleri, 'Havlunu Kap Gel' eylemi yaptı.

İzmir de  Havlunu Kap Gel  eylemi!

Bu yaz sezonunda farklı yerlerde gerçekleştirilen 'Havlunu Kap Gel' eylemlerinden biri de Güzelbahçe sahilinde düzenlendi. Güzelbahçe Kültür Çevre ve Güzelleştirme Derneği üyeleri, gece pazarı olarak bilinen alanın yanındaki plajın, kafeler tarafından işgal edildiğini öne sürüp, sahile havlu sererek oturdu. "Rant sizin olsun denizler bizim", "Sahiller bizim işgaliyeye son" sloganları atan grup üyeleri, 'Plajların yanında kimyasal atıklı tamirhane istemiyoruz', 'Havlu atmıyorum plajıma seriyorum', 'Halk söz verilen plajı istiyor' ve 'Güneş kumsal deniz bizim' yazılı dövizler taşıdı. Güzelbahçe'nin İzmir şehir merkezine en yakın denize girilebilen ilçelerden biri olduğunun altını çizen Güzelbahçe Kültür Çevre ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Tuğrul Şahbaz, soyunma kabinleri, duş, tuvalet ve deniz kenarındaki taşlık alanı geçip kuma ulaşabilmeyi sağlayan merdiven ile iskelelerin eksik olduğunu dile getirdi.

'HALK PLAJI OLARAK DÜZENLENMESİNİ İSTİYORUZ'

Güzelbahçe'de mavi bayraklı tek bir plaj olduğunu belirten Şahbaz, denize girmek için daha fazla plaj bulunabileceğini belirtip, "Deniz kıyısına yol yapılırken kayalar dökülmeseydi eskiden bu alandan herkes denize girebiliyordu. Gece pazarından balıkçı barınaklarına doğru olan alan da ne yazık ki deniz kıyısı restoranlar tarafından işgal edilmiş durumda. Öğleden sonra buradaki kafeler, kenarda duran masa sandalyeleri de platformun önüne çıkarıp, sahili tamamen işgal ediyor. Bu platformlar da plajın üzerine yapılmış durumda" dedi. 7,5 kilometre uzunluğa sahip Maltepe Sahili'nde restoranın bulunduğu alanın halk plajı olarak düzenlenmesini istediklerini kaydeden Şahbaz, "Belediye Başkanımız Mustafa İnce tarafından seçim vaatleri içinde bunun sözünü almıştık. Restoran 2022'nin sonunda yıkıldı. Ağustosun yarısı bitti, yaz geçti bu plaj ne zaman açılacak? Maltepe'deki plajı istiyoruz" ifadelerini kullandı.

'ÇEKEK ALANIN TAŞINMASINI İSTİYORUZ'

Güzelbahçe liman alanındaki çekek tesisinin de halk sağlığı açısından risk oluşturduğunu söyleyen Şahbaz, "Gırgır Balıkçıları Derneği tarafından yönetilen liman alanında bir çekek tesisi var. Bu tesis yapılmadan önce çekincelerimizi söylemiştik. Burada bakım, boya, benzeri işler yapılıyor. Kimyasal atıklar çıkıyor. Boyalar, yağlar ayrıca gemi ve tekne izolasyonunda asbest kullanılıyor. Bu işlemler limanın Urla tarafında kalan küçük plaj alanında denize girenler için risk oluşturuyor. Liman yapılmadan önce hepimiz o bölgeden denize giriyorduk. Şimdi giremiyoruz. Bakım, onarım işlerinin yapıldığı alanlar olması gerektiğini biliyoruz. Ama bunlar şehir içinde olmaz. İnsanlardan uzak, sağlığa zarar vermeyecek şekilde, insanların denize girdiği alanlardan uzak yerlerde yapılmalı. Çekek alanın Güzelbahçe'den başka yere taşınması için hem merkezi hem yerel yönetimi göreve davet ediyoruz" dedi.

'İŞGALİYE ÖDENSE BİLE HALKINDIR'

Şahbaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anayasa'nın 43'üncü maddesine göre kıyılar devletin hüküm ve tasarrufu altında. Deniz, göl ve akarsu kıyıları ile deniz ve göllerin kıyılarını çevreleyen sahil şeritlerinden yararlanmada Anayasa'ya göre kamu yararı gözetilir. Kıyılar ile sahil şeritlerinin kullanılış amaçlarına göre derinliği ve kişilerin bu yerlerden yararlanma imkanları kanunla düzenlenir. İşgaliye ödense bile halkındır. Yalı Mahallesi'nde vapur iskelesinin yanındaki plaj başta olmak üzere balıkçı barınağına kadar olan alandaki restoranların kıyıyı işgallerinin önlenmesi, sahillerimizin halkın denizi kullanmasını kolaylaştıracak imkanlara kavuşturulmasını istiyoruz."

'15 LİRAYA ÇAY İÇERSENİZ TUVALETE GİREBİLİRSİNİZ'

Güzelbahçe'de yaşayan vatandaşlardan Mehtap Eşiyok Kardaş, ilçede mavi bayraklı plajın dışında denize girilebilecek hiçbir plajda tuvalet ve duş imkanı bulunmadığını söyledi. Kardaş, "Saat 12.00'den sonra bu alanda sandalye, masalar oluyor. Halk burada ne denize girebiliyor ne de kendi sandalyesini açıp oturabiliyor. Hiçbir şekilde bu bölgeden faydalanamıyoruz. Merdivenlerin hepsi bozuk, bazı yerlerde de hiç yok. Yürüme yolu yok. Kafelere oturmak da pahalı. 15 lira çay içerseniz tuvalete girebilirsiniz. En az iki kişi gelip burada iki, üç saat vakit geçirmek imkansız hale geldi" dedi.

Vatandaşlardan Yılmaz Kaya Aylancı da "Sahilde yürüyüş yapamıyoruz. Kafe ya da restoranlar tarafından yüksek paralar isteniyor. Platformalar yüzünden kıyıdan yürüyemiyoruz, deniz kıyısını kullanamıyoruz" diye konuştu.

 
Ekrem İmamoğlu yeniden İBB Başkanlığına aday olduğunu açıkladı!
 
İzmir merkezli PKK operasyonu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekrem İmamoğlu yeniden İBB Başkanlığına aday olduğunu açıkladı!
Seçimlerin kaybedilmesinin ardından CHP’ye yaptığı değişim çağrısı ile ...
CHP'li Kılıç, kayıp Veli Eren'i Bakan Yerlikaya'ya sordu...
Arkadaşlarıyla eğlenmek için 15 Temmuz günü Alaçatı’ya giden ve bir daha ...
Gazeteci Barış Pehlivan bugün cezaevine girecek!
Denetimli serbestlik talebi reddedilen gazeteci Barış Pehlivan, bir yazısı ...
 
Çeşme'deki beach clublar cep yakıyor!
İzmir'in turistik ilçesi Çeşme'de halk plajlarının yanı sıra beach clubler ...
Camide fotoğraf çekimi sonrası gözaltı kararı!
Ankara Başsavcılığı, Kocatepe Camisi'nde fotoğraf çekimi yapan yönetmen ...
Eski eşine kurşun yağdırdı... İşte istenen ceza!
İzmir'de, koruma kararı aldıran eski eşi Aysel Aydemir'e (37) av tüfeğiyle ...
 
Başkan Soyer'den su tasarrufu çağrısı...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şehrin içme ve kullanma ...
İZSU’dan önemli uyarı: İzmir’in 10 ilçesinde sular akmayacak!
İZSU resmi internet sitesi üzerinden Aliağa, Bergama, Bornova, Çeşme, ...
Uyuşturucu karşıtı muhtara kurşunlu tehdit!
Gençleri uyuşturucudan kurtarmak için çabalayan Hilal Mahallesi Muhtarı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri