ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5034
    Dolar
  • Euro
    43,6904
    Euro
  • Altın
    4.023,960
    Altın
  • Bist-100
    9.078,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/22°
    ADANA
  • ANKARA
    12/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/13°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/17°
    IZMIR
  • KONYA
    11/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
TMMOB'dan Kanal İstanbul uyarısı: İstanbul susuzluğa mahkum ediliyor, derhal iptal edilmeli!
TMMOB'dan Kanal İstanbul uyarısı: İstanbul susuzluğa mahkum ediliyor, derhal iptal edilmeli!
İmamoğlu'nun gittiği otelin müdürleri, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
İmamoğlu'nun gittiği otelin müdürleri, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Sırrı Süreyya Önder'in tedavisi sürüyor: Doktorlar 5 Mayıs'ta açıklama yapacak
Sırrı Süreyya Önder'in tedavisi sürüyor: Doktorlar 5 Mayıs'ta açıklama yapacak
Murat Kurum: Kanal İstanbul gündemimizde yok
Murat Kurum: Kanal İstanbul gündemimizde yok
19 Mart 2025 Çarşamba - 13:15

İzmir'de İmamoğlu protestosu... CHP İzmir İl Binası önünde yoğun kalabalık!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı aday adayı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması İzmir'de protesto edildi. CHP İzmir İl Başkanlığı önünde toplanan yoğun kalabalık sloganlar atarak hükümete tepki gösterdi. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Erdoğan ve çevresindeki dar çıkar grubu halktın seçme ve seçilme hakkına açık bir darbe girişiminde bulundu. Bu millete topyekün bir saldırıdır" diye konuştu.

İzmir de İmamoğlu protestosu... CHP İzmir İl Binası önünde yoğun kalabalık!

Türkü ERBİL/SONKALEİZMİR-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması sonrası İzmir'de yoğun kalabalık oluştu.

CHP Genel Merkezi'nin talimatı sonrası yapılan çağrılarla CHP İzmir İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Her yer İstanbul her yer direniş", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Hükümet istifa" ve "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" sloganı atarak hükümete tepki gösterdi.  

"İZMİR'DE EKREMLER BİTMEZ"

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu şu açıklamayı yaptı: 

"Bizleri korkutacaklarını zannediyorlar. Bizi sindireceklerini zannediyorlar. Efeler'e diz çöktüreceklerini sanıyorlar. İmamoğlu’nu gözaltına alıp hapse atarlarsa bu davayı bitireceklerini sanıyorlar. İzmir’de Ekrem’ler bitmez.Türkiye, halkın iradesini ve seçtiklerini hedef alarak siyasi ömrünü uzatmak isteyen Erdoğan iktidarının saldırısı ile güne başladı. Erdoğan ve çevresindeki dar çıkar grubu halkın seçme ve seçilme hakkına açık bir darbe girişiminde bulundu. Bu millete topyekün bir saldırıdır. Son seçimde halkın iradesi ile Cumhuriyet Halk Partimiz birinci parti olmuştur. Milletin iradesi ile yükselen bu güç şeffaf ve adil yönetim ilkeleriyle iktidarın korkulu rüyası haline gelmiştir. Seçimle kazanamayacaklarını anlayanlar zorbalığa başvurmuşlardır. Hedef alınan yalnızca CHP değil milletin ta kendisidir. Erdoğan'ı sandıkta 4 kez yendiği için defalarca iktidarın saldırılarının hedefi olan, cumhurbaşkanı ön seçim adayımız Ekrem İmamoğlu ve çalışma arkadaşları, belediye başkanları, yol arkadaşlarımız, gazeteciler, toplumun her kesiminden insanlar bu sabah itibari ile gözaltına alındı. Bu büyük bir darbedir. Milletin yerine karar vermek halkın iradesinin yerine geçmek ya da ona engel olmak için güç kullanmak darbedir. Bir sonraki cumhurbaşkanını milletin belirlemesini engel olmak için bir güç ortaya çıktı. Bu güç ülkeyi kendi iktidarı için rehin almak isteyen çıkar grubudur. Bu güç bertaraf edilmezse 86 milyon insanımızın can ve mal güvenliği kalmayacak, ülkemiz felakete sürüklenecektir.

ÖN SEÇİM İÇİN SANDIKLARA DAVET

Aynı şekilde her türlü pervasızlığı kendine hak gören bu siyasi azınlık bu sabah itibari ile cumhuriyetimizin 100 yılı aşan temel işlevlerini askıya almak, çok partili demokrasi hayatımızı yok etmek için harekete geçmişlerdir. Ekrem İmamoğlu ve CHP, adalet ve demokrasi talep eden herkesin ortak iradesidir. Bu mücadele sadece Ekrem İmamoğlu'nun sadece CHP'nin mücadelesi değildir. Bu 86 milyonun iradesine sahip çıkma mücadelesidir. Ekrem İmamoğlu ve CHP ile 86 milyonluk milletimiz sağlam şekilde durmaktadır. İktidarın kumpaslarına boyun eğmiyoruz. Siyaseti iktidarın istediği sınırlarda yapmadık, yapmayacağız. Ekrem İmamoğlu milletimize emanettir. Esas güç millettir. En sonunda millet kazanacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak gücümüzü milletimizden ve cumhuriyetimizden alıyoruz. Kararlıyız, boyun eğmiyoruz. Ülkeyi rehin almaya çalışanlara sesleniyoruz. Sandıktan kaçmayın, mertçe mücadele edin mertçe. 23 Mart'ta ön seçim sandıklarında demokrasi şölenini başlatıyoruz. Her şey çok güzel olacak"

Aslanoğlu, tüm partilileri saat 20.00'de ilçe başkanlıklarında buluşmaya davet etti. İmamoğlu, saat 18.00'de de İzmir Mimarlık Merkezi'nde Emek ve Demokrasi Güçleri olarak toplanmaya çağırdı. 

 

 

 
İzmir Barosu'ndan İmamoğlu protestosu... Yılmaz: ''Bu demokrasiye darbedir''
 
İzmir'de vapur seferleri normale döndü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Barosu'ndan İmamoğlu protestosu... Yılmaz: ''Bu demokrasiye darbedir''
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı aday adayı ...
Buğra Gökçe gözaltına alındı
Eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, İstanbul Planlama Ajansı ...
İzBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Levent Üzümcü'den İmamoğlu isyanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Levent ...
 
Bahçeli: Türk yargısı bağımsız, tarafsız ve objektiftir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına ...
İzmir'de 3 ayrı iş yerinden hırsızlığa tutuklama
İzmir'in Bornova ilçesinde 3 ayrı iş yerinden çeşitli eşyalar çalan şüpheli, ...
İzmir'de seramiklerin depolandığı alanda çıkan yangın söndürüldü
İzmir'in Gaziemir ilçesindeki seramiklerin depolandığı açık alanda çıkan ...
 
İstanbul'da eylem yasağı kararı!
İstanbul Valiliği, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birçok kişinin gözaltına ...
İmamoğlu'nun da içinde olduğu diploması iptal edilen 28 kişilik liste ortaya çıktı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında ...
Sanatçı Ercan Saatçi de gözaltına alındı!
Sanatçı Ercan Saatçi gözaltına alındı
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri