ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5687
    Dolar
  • Euro
    43,6369
    Euro
  • Altın
    4.018,460
    Altın
  • Bist-100
    9.168,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    9/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/23°
    IZMIR
  • KONYA
    8/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bahçeli'den Sırrı Süreyya Önder mesajı: Hakikaten çok üzgünüm; terörsüz Türkiye, manevi bir armağan olacak
Bahçeli'den Sırrı Süreyya Önder mesajı: Hakikaten çok üzgünüm; terörsüz Türkiye, manevi bir armağan olacak
Hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder için CHP'den ilk mesaj
Hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder için CHP'den ilk mesaj
DEM Parti'den ilk açıklama: Barış mücadelesine layıkıyla sahip çıkacağız
DEM Parti'den ilk açıklama: Barış mücadelesine layıkıyla sahip çıkacağız
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
3 Kasım 2022 Perşembe - 17:44

İzmir'de ''Müzik Kütüphanesi'' açıldı...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en nitelikli sanat merkezleri arasında bulunan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Müzik Kütüphanesi’ni kentlilerin hizmetine açtı. Müzik yayınlarından nota arşivine geniş bir koleksiyonun yer aldığı kütüphanenin açılış töreninde konuşan Başkan Tunç Soyer, “Başka bir hayat mümkün. Bunu değiştirecek olan şeylerin başında ise sanat ve kültür geliyor. Sanatı ve kültürü kentin kılcallarına yaymak ve çoğaltmak gerekiyor” dedi.

İzmir de  Müzik Kütüphanesi  açıldı...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) bahçesindeki tarihi yapıda Müzik Kütüphanesi’ni hizmete açtı. Kütüphane’nin açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, 21. Dönem İzmir Milletvekili ve eski Kültür Bakanı Suat Çağlayan, ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ, İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aydın Uştuk, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Özge Tanrıver, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar katıldı. AASSM Müzik Kütüphanesi sadece İzmir’in değil Türkiye’nin de zengin müzik kültürünü yansıtacak.



Sanat hak ettiği değeri bulacak
Sanatın hayatın ta kendisi olduğunu ifade eden Başkan Soyer, “Sanat dayanma gücü veren, umudu geliştiren mücadele etmeyi sağlayan her şeydir. Sanat birilerinin tepeden bakarak küçümseyeceği ve sadece elitlerin sahip çıkacağı bir alan da değil. Sanatı, 8 bin 500 yıllık İzmir’de sadece tüketen değil üreten de bir şehir yaratmak istiyoruz. Bu güzelim coğrafyada çok daha güzel bir yaşam kurabiliriz. Başka bir hayat mümkün. Bunu değiştirecek olan şeylerin başında sanat ve kültür geliyor. Sanatı ve kültürü kentin kılcallarına yaymak ve çoğaltmak gerekiyor. O yüzden bu kütüphane çok önemli küçük bir adım ama anlamı çok büyük. Diliyorum ki gençler müzik ile ilgili ilham alsınlar sanat üretmenin önü açılsın. Sanat hak ettiği değeri bulacak” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet düşüncesini geleceğe taşımak zorundayız
Geçtiğimiz günlerde 4 kitap kafeyi İzmirlilerin hizmetine sunduğunu söyleyerek, kentte kitabı ve kütüphaneyi daha da yaygınlaştıracaklarını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Homeros’un şehri İzmir’de kitabı, kütüphaneyi çok daha fazla yaygınlaştıracağız. Bu yıl içerisinde 50 mahalle kütüphanesi açmayı hedefliyoruz. Başka çaremiz yok. Uzun vadede bu aydınlık Cumhuriyet düşüncesini geleceğe taşımak zorundayız. Bu olguyu ete kemiğe büründürecek şey kitaptan geçiyor” dedi.



Tören sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e Büyükşehir Belediyesi piyano öğrencisi Ronya Özgüç ile Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuar öğrencisi Doruk Uygur çiçek takdim etti.

Kütüphanede performans sahnesi de var
AASSM Müzik Kütüphanesi’nde yaklaşık iki bin kaynak araştırmacıların erişimine açıldı. Yerli ve yabancı bestecilere ait notaların da bulunduğu kütüphane, müzik eğitimi alan gençlerin ve müzikologların yanı sıra müziğe ilgi duyan herkese ev sahipliği yapacak.



Ziyaretçilerin dijital inceleme yapması için sanal müzik kütüphanelerine entegre sistemin oluşturulduğu Müzik Kütüphanesi’nde ayrıca kalabalık olmayan müzik grupları için tasarlanmış bir performans sahnesi bulunuyor. Kütüphane hafta içi 09.00-17.30 saatleri arasında kentlilere AASSM giriş bahçesinde hizmet verecek. AASSM etkinlik günlerinde ise 20.00’ye kadar açık kalacak. 

 
FETÖ’nün Karşıyaka imamı yakalandı!
 
Selin'in öldüğü kazada kusur durumu tespit edilecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sanatseverler kasım ayında AASSM’de buluşacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Kasım ayında ...
AASSM Müzik Kütüphanesi yarın açılıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin bahçesindeki ...
Gavur Mahallesi sergisi yarın açılıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ressam Ahmet Güneştekin’in ...
 
Selçuklu çocuklardan muhteşem performans!
Efes Selçuk Belediyesi Çocuk Tiyatro Grubu, “Okul Günlükleri” adlı oyunu ...
Akdeniz Sinemaları ikinci kez İzmir’de sinemaseverlerle buluşuyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ikinci kez “Uluslararası Akdeniz ...
Şehir Tiyatroları ekim ayında kapalı gişe oynadı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, sezonu açtığı Ekim ayı ...
 
Şövaleden Tuvale Akan Yüzler sergisi AASSM’de açıldı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ressam Mustafa Peker'in ...
Minik Şef, kitap fuarında görücüye çıkıyor!
Ressam-Yazar Hale Gökalpsezer’in çocuklara iyi bir dinleyici olmanın önemini ...
İzmir Kitap Fuarı yarın başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve SNS Fuarcılık tarafından ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 33 12 7 14 41 45 -4 43
10 Onvo Antalyaspor 32 12 7 13 35 55 -20 43
11 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
12 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
13 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri