ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5725
    Dolar
  • Euro
    34,8901
    Euro
  • Altın
    2.434,310
    Altın
  • Bist-100
    9.645,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/36°
    ADANA
  • ANKARA
    17/29°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    18/29°
    BURSA
  • ISTANBUL
    17/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    18/27°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
TikTok'a büyük darbe... Ya satılacak ya da yasaklanacak!
TikTok'a büyük darbe... Ya satılacak ya da yasaklanacak!
Motorine bu gece yarısı indirim geliyor!
Motorine bu gece yarısı indirim geliyor!
16 ilde Sibergöz operasyonları: 63 şüpheli yakalandı!
16 ilde Sibergöz operasyonları: 63 şüpheli yakalandı!
4 yaşındaki Sultan boğazı kesilerek öldürüldü!
4 yaşındaki Sultan boğazı kesilerek öldürüldü!
8 Haziran 2022 Çarşamba - 00:13

İzmir'de 'Polis şiddeti' iddiası: 'Bize işkence ettiler'

İzmir Buca'da kimlik kontrolü için durdurulan araçtaki 3 genç ile yunus polisleri arasında çıkan arbede çevredeki amatör bir kamera tarafından görüntülendi. Polis tutanağı sonrası "Görevli memura mukavemet" gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan 3 genç kendilerine işkence edildiğini öne sürdü. Aracında arama yapılan Cüneyt Gülser, "Ters kelepçe yaptılar. Gözüme, ağzıma, kulağıma biber gazı sıktılar" derken, arkadaşı Baran Akdaş ise "Boğazımı sıktı" diye konuştu.

İzmir de  Polis şiddeti  iddiası:  Bize işkence ettiler

SONKALEİZMİR (ÖZEL) -Olay, 29 Nisan Cuma günü saat 15.00 sıralarında İzmir'in Buca ilçesine bağlı Menderes Mahallesi'nde meydana geldi. Yunus ekipleri seyir halindeki 34 LOG 34 plakalı otomobili durdurarak kimlik kontrolü ve araç araması yapılacağını bildirdi.

Yunus polisleri ile arama esnasında araca zarar verildiği gerekçesiyle otomobilin sahibi Cüneyt Gülser arasında tartışma yaşandı. Arkadaşları Baran Akdaş ve Önder Bingöl'ün da dahil olduğu tartışma arbedeye dönüştü. Yaşanan arbede çevrede yaşayan bir yurttaş tarafından telefon kamerasıyla görüntülendi.

Yunus ekiplerinin tutanağı sonrası 3 genç hakkında "Görevli memura mukavemet" suçlamasıyla soruşturma açıldı. Gençler ise "Ters kelepçeleme", "Zor kullanma yetkisinde sınırın aşılması" ve "Darp" gerekçesiyle karşı şikayette bulundu.

"TERS KELEPÇE YAPIP BOYNUNA BASTIRDI"

SONKALE'ye konuşan Cüneyt Gülser, polisten şiddet gördüklerini öne sürerek şunları kaydetti:

"Evimizin olduğu yere doğru dönerken karşı tarafta olan yunus polisleri aracımı gördü. Yanımıza gelip, 'Çocuklar sizden kimlik isteyeceğiz' dedi. Tamam dedik, arabadan indik. 'Arabayı arayacağız' dediler. Ben indikten sonra polis arkadaşa "Abi arabada müzik sistemi var, sana zahmet biraz nazik davran zarar görmesin' dedim. Öyle söyleyince göğsüme vurarak 'Sana mı soracağım lan nasıl arama yapacağımı?' dedi. Arabanın sahibi benim, rica ediyorum. 'Müzik sistemi var, nereyi arayacaksan göster ben açayım dedim. İtiş kakış oldu, ittirdi beni. Kaldırıma geçtim. Arabada 3 kişiydik. Başta 1 kişi, sonra 3 daha geldi. Rica ettiğim abi direksiyonun olduğu yerde plastik aksama doğru kafasını eğdi. Kurcaladı, kafasını kaldırdı bana baktı. Gözümün içine bakarak plastiği komple çekti. Ben de yanına gittim. 'Abi nazik davranmanı rica ettim sen gözümün içine bakarak arabaya zarar veriyorsun" dedim. 'Sen kimsin lan, ben istediğimi yaparım. Seni burada yatırırım, ezerim' dedi. 'Bizim size ne saygısızlığımız olmuş, niye yapıyorsunuz?' dedim. Polislerden biri biber gazı sıktı. Baran arkadaşım geldi, 'Niye böyle yapıyorsunuz?' dedi. 'Sen kimsin' diyerek onu da yere yatırdılar, ters kelepçe yaptılar. Gözümüzün önünde çocuğu ters kelepçe yapıp boynuna bastırdı. Biz gidelim dedikçe üstümüze geldiler. Kısa boylu arkadaş ağırlıklı olarak problem çıkardı."

"CEZA ALDIRMAK İÇİN YAZMIŞLAR, İFTİRA"

Kendisine yoğun şekilde biber gazı sıkıldığını söyleyen Gülser şöyle devam etti:

"Biber gazı sıktılar, "Lan oğlum, siz serserisiniz' dediler. Bize etmedikleri hakaret kalmadı. Ben ayakta durmaya çalıştıkça yere yatırmaya çalıştılar. Beni yatırdılar yüz üstü. Yerde hareketsizim gözümün içine biber gazı sıkıyor. Üstümde üç yunus memuru var. Ağzımın, burnumun, kulağımın içine sıktılar. Resmen bize işkence yaptılar. Ters kelepçe yaptılar götürdüler karakola. Bir gün boyunca nezarette kaldık. Hem bizi insanlara rezil ettiler hem darbettiler hem işkence yaptılar. Hakkımızda 'Memura mukavemetten' dosya açmışlar. Dosyayı okudum. Ben arabadan aşağı inip 'İçişleri Bakanı'nı tanıyorum. Siz kimsiniz bize kimlik soruyorsunuz, şerefsizler" demişim. Bunlar iftira, böyle bir şey yok. Bir buçuk sayfa yazıp çizmişler. Yunus memurunun gözlüğünü, telefonunu kırmışız. Parmağını kırmışız' diye. Bize ceza aldırmak için yazmışlar. Hiçbirini kabul etmiyorum."

"BOĞAZIMI SIKMAYA BAŞLADI"

Arbedede çok büyük zarar gördüğünü söyleyen Baran Akdaş, "Beni yatırdılar. En çok işkenceyi gören benim. Bana gerçekten işkence yaptılar. Yüz üstü yatırdılar, kelepçe taktılar. Yerde olmama rağmen biber gazı sıktılar. Bir tane tüpü komple suratıma boşalttılar. Kelepçeli olduğum halde diziyle sırtıma, göğüs kafesime bastırdı. Boğazımı sıkmaya başladı. Karakola gittik, orada da aynı şekilde, işkenceler hakaretler oldu" diye konuştu.

"COPLA VURDULAR, ŞİKAYETÇİYİZ"

Olayı ayırmaya çalıştığını söyleyen Önder Bingöl ise "Yunus polisler bizi durdurdu. Detaylı arayalım dediler, kaldırıma geçtik. Arabanın içindeydim, ben hiçbir şey yapmadım. Sadece araya girdim. Araya girmeme rağmen darp edildim. Copla vurdular, biber gazı kullandılar, şikayetçiyiz" dedi.

AVUKAT KALSAN: "MÜVEKKİLLERİM GERÇEK MAĞDUR"

Üç gencin avukatı Cem Kalsen ise soruşturmanın devam ettiğini belirterek şunları kaydetti:

"Müvekkillerim yurt dışı yasağı ve adli kontrol tedbiriyle serbest kaldı. Bu olayda ters kelepçeleme, zor kullanma yetkisinde sınırın aşılması ve darp durumu mevcut. Müvekkillerimden birinin burnu kırılmıştır. Diğerlerinin vücutlarının çeşitle bölgelerinde darp izleri mevcut. Bu süreçle ilgili karşı şikayette bulunduk. Aynı zamanda idari soruşturma açılması yönünde ilgili kuruma başvurduk. Polis memurlarının tutanağı uyarınca bu aramanın hukuka uygun olduğunu belirtir bir şekilde soruşturma başlatılmış. Biz karşı başvuru olarak görevli memur ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunduk. Müvekkillerim burada olayın gerçek mağdurudur. Bu tedbirlerin verilmesi onlara ikinci bir cezalandırmadır."

 
35. Uluslararası İzmir Festivali başladı
 
Motorin 30 TL'ye dayandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kanlı pusu... 2 ağır yaralı!
İzmir'in Konak ilçesinde hareket halindeki otomobile ateş açılması sonucu 2 kişi ağır yaralandı.
İzmir'de aranan 14 suçlu yakalandı
İzmir'in 8 ilçesinde düzenlenen operasyonlarla haklarında 2 yıldan 30 ...
İzmir'de terör operasyonu: 7 kişi gözaltına alındı
İzmir'de sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları tespit ...
 
Deniz Poyraz'ın babasından 'gerilla' savunması
İzmir'in Konak ilçesinde HDP İl Başkanlığı'na yapılan silahlı saldırıda ...
İzmir'de uyuşturucu operasyonu
İzmir'in Ödemiş ilçesinde 130 kök Hint keneviri ele geçirildi.
Oto galeride yangın...
İzmir'in Gaziemir ilçesindeki bir oto galerisinde çıkan yangın maddi hasara yol açtı.
 
Üzerinize mermi boşaltacağım' demişti... Cezası belli oldu!
İzmir'de komşusu olan üniversite öğrencilerine, 'Üzerinize mermi boşaltacağım' ...
Çeşme'de lastik bottaki 25 kaçak göçmen yakalandı
İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında lastik bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı.
Deniz Poyraz davasında 'Reddi hakim' talebi reddedildi
İzmir'de HDP il binasında Deniz Poyraz'ın (38) tabancayla vurarak öldürüldüğü ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri