ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
6 Şubat 2024 Salı - 10:29

İzmir'de anma programı... Vali Elban: "Ben de depremzedeyim"

İzmir'de geçen yıl 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde hayatlarını kaybedenler için anma programı düzenlendi. Hayatını kaybedenler için dualar edildi. Sabah namazı öncesi gazetecilere açıklama yapan İzmir Valisi Süleyman Elban, "Biliyorsunuz geçen yıl bugün 04.17’de ve 13.27’de yaşanan depremlerde de ben de Adana'daydım. Ben de depremzedeyim. Çok zor bir dönemdi ve hakikaten asrın felaketiydi" dedi.

İzmir de anma programı... Vali Elban:  Ben de depremzedeyim

İzmir Valiliği, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve toplamda 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için anma programı düzenledi. İzmir İl Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nde düzenlenen programa İzmir Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu ve 23 afet grubunun temsilcisi katıldı. Program, depremde yaşamını yitiren vatandaşlar için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başladı. Anma töreninde konuşan Çorumoğlu, afet bölgelerinden İzmir'e 10 bin 283 afetzede vatandaşın misafir ve otellere yerleştirildiğini, 80 bin 950 vatandaşın da kendi imkanlarıyla kentte ikamet ettiğini belirtti. 

Deprem bölgeşine yapılan yardımlar konusuna da değinen Çorumluoğlu, deprem bölgesine 17 bin 883 personel ve 2 bin 287 araç ile 2 Ro-Ro gemisi ve 2 tren seferiyle 733 ton yardım malzemesi gönderildiğini, ayrıca hava yoluyla 138 sivil uçak ve 57 askeri uçak ile yine 14 bin 132 personel ve 504 ton yardım malzemesinin afet bölgesine ulaştırıldığını kaydetti. Çorumluoğlu, İzmir'den afet bölgesine toplam bin 1237 ton ve 770 TIR yardım malzemesi gönderildiğini, 54 milyon 251 bin 353 lira ve 15 bin avro harcama yapıldığını sözlerine ekledi. 

İZMİRLİ VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR 

İzmirlilere depremzelere yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür eden Vali Yardımcısı Çorumluoğlu, "O gün biz sadece yardımların bir kısmını organize edebildik. Kendi kendine organize olup giden birçok kamyon, araç gördük. Battaniye lazımdı ve 'gidin Kemeraltı Çarşısı'ndan alın' dediğimde 'Kemeraltı'nda battaniye kalmadı' dediler. Bu durum İzmir'deki vatandaşlarımızın ne kadar duyarlı olduğunun bir göstergesi Organize olma kapasitesi önemli. İzmir'deki vatandaşlarımızın bu kapasitesinin de yüksek olduğunu gördük." dedi. 

Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu'nun konuşmasının ardından katılımcılara AFAD tarafından hazırlanan depremlerden etkilenen illerde ilk anlardan şu ana kadar yapılan çalışmaların anlatıldığı video izletildi. Ardından Kur'an-ı Kerim okunup dua edilerek program sona erdi.

YAŞAMINI YİTİRENLER İÇİN DUA EDİLDİ

İzmir'de, geçen yıl 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi. Depremde yaşamını yitirenler için camilerde dualar edildi. Bilal Saygılı Camii'nde sabah namazı kılan İzmir Valisi Süleyman Elban, namaz öncesi basın mensuplarına açıklamada bulundu. Vali Elban, "Evet bugün bir yıl geçti asrın felaketinin üzerinden, bugün tüm Türkiye'de İzmir'de olduğu gibi sabah namazı öncesi Kur'anlar, günlerce okunan hatimler var. Onların bugün duaları yapılacak. Hep beraber sabah namazını eda edeceğiz ve kaybettiğimiz canlarımız için dua edeceğiz inşallah. Onun için bugün buradayız" dedi.

‘BEN DE DEPREMZEDEYİM’

Öte yandan, deprem zamanında Adana'da görev yaptığını belirten Vali Elban, "Biliyorsunuz geçen yıl bugün 04.17’de ve 13.27’de yaşanan depremlerde de ben de Adana'daydım. Ben de depremzedeyim. Çok zor bir dönemdi ve hakikaten asrın felaketiydi. Bir anda 11 şehrin yıkılması, orada büyük bir afetin yaşanması. Çok büyük bir sıkıntıydı o dönemde, ama o dönemde ben iki şeyi müşahede ettim. Çünkü biliyorsunuz bütün gidiş gelişler, bütün lojistik, bütün yardımlar Adana üzerinden yapılmıştı. O zaman şunu müşahede ettim. Böyle büyük bir devlet yok. Yine şunu müşahede ettim ki böyle büyük bir millet yok. Çünkü orada devletin ve milletin neler yaptığını, nasıl bir fedakarlıkta bulunduğunu, nasıl bir yardım kampanyası yürüttüğünü bütün insanımızın hem varlığıyla hem maddi ve mani imkanlarıyla oraya aktığını ve her türlü imkanlarını oraya aktığını gördüm. Devletimizin her şeyi oradaydı. Dolayısıyla büyük bir kardeşlik, büyük bir dayanışma da örneğiyle yaralar büyük ölçüde sağılmaya başlandı. İnşallah birkaç yıl içerisinde de hiç deprem olmamış gibi tüm eksiklikler, tüm ihtiyaçlar giderilir diye düşünüyoruz. Ben bir daha böyle bir afet yaşanmamasını yüce Rabbi’mden temenni ediyorum. Bütün hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Orada yaralanmış olan, hayatta kalan, yaralı olan kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum" diye konuştu. 

 
Özgener: Aynı acıyı bir daha yaşamayalım
 
İzmir'de firari 2 hükümlü yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Depremde yaşamını yitirenler için okullarda saygı duruşu...
İzmir ve Manisa'daki okullarda, 6 Şubat 2023'deki Kahramanmaraş merkezli ...
Gökhan Zan isyan etti: Bizi 3 gün ölüme terk ettiniz!
Eski futbolcu Gökhan Zan, Hatay'da katıldığı anma töreninde iktidar temsilcilerine ...
Türkiye'nin nüfusu açıklandı!
Türkiye'nin nüfusu, geçen yıl 2022'ye göre 92 bin 824 kişi artarak 85 ...
 
Yeniden Refah Partisi'nin İzmir adayları belli oldu!
Yeniden Refah Partisi, 80 belediye başkan adayını açıkladı. Listede İzmir'in ...
6 Şubat'ın acısı dinmiyor... UNUTMAYACAĞIZ!
Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkım yaratan depremin acısı birinci ...
Çevik Kuvvet midibüsü devrildi: 11 polis yaralı!
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde çevik kuvvet polislerini taşıyan midibüs devrildi. ...
 
Soyer de katıldı... Osmaniye'de hüzünlü anma!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kahramanmaraş merkezli 6 ...
Sağlıkta yeni düzenlemeler geliyor!
Sağlık alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.
Naci Görür o bölgeye dikkat çekti... 7 üzerinde deprem olabilir!
Adıyaman'da "Depreme Dirençli Kentler Sempozyumu"nda konuşan Prof. Dr. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri