ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Ünlü fenomen öldürüldü!
Ünlü fenomen öldürüldü!
20 Aralık 2023 Çarşamba - 15:35

İzmir'de dikkat çeken sempozyum... "Mimari ve Kentsel Mekanın 100. yılına bakış"

Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından "İzmir ve Artalanında Mimari ve Kentsel Mekânın 100 Yılına Bakış: 1923-2023" Sempozyumu düzenlendi.

İzmir de dikkat çeken sempozyum...  Mimari ve Kentsel Mekanın 100. yılına bakış

Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından 15-17 Aralık 2023 tarihleri arasında düzenlenen sempozyum, Dr. İlker Kahraman (Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı)’ın ve Prof. Dr. Emel Kayın (Sempozyum Bilimsel Koordinatörü, DEÜ Mimarlık Fakültesi)’ın açılış konuşmalarıyla başladı. 

7 oturum, 1 sergi açılışı ve 1 geziden oluşan ‘İzmir ve Artalanında Mimari ve Kentsel Mekanın 100 Yılına Bakış 1923-2023’ sempozyumu, çıktıları tartışmaya ve yoruma açan bir program olarak organize edildi. Her oturumun sonunda soru-cevap bölümüne yer verilerek interaktif bir sempozyum olması hedeflendi.

Birinci Oturum, Prof. Dr. Meltem Gürel (YÜ Mimarlık Fakültesi) moderatörlüğünde Prof. Dr. F.  Cânâ Bilsel (ODTÜ Mimarlık Fakültesi)’in, “Cumhuriyet Döneminde İzmir’de Kent Mekânlarını Biçimlendiren Şehircilik ve Kentsel Tasarım Uygulamaları: ‘Güzel Şehir’den Modernizme Değişen Kent İmgelemleri”, Doç. Dr. Ayşegül Altınörs Çırak (DEÜ Mimarlık Fakültesi)’ın “1960’lardan Günümüze İzmir'de Üst Ölçekli Strateji ve Planlama
Çalışmaları” ve Prof. Dr. Emel Kayın (DEÜ Mimarlık Fakültesi)’ın “İzmir ve Artalanındaki Merkezlerde Erken Cumhuriyet Dönemindeki Kentsel-Mimari Yönelimler ve 20. Yüzyılın İkinci Yarısındaki Mekânsal Hafıza Yitiminin Ana Hatları” başlıklı sunumlarıyla gerçekleştirildi. Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Yelda Tuna konuşmacılara sertifika takdiminde bulundu.

İkinci Oturum, Doç. Dr. Özlem Arıtan (DEÜ Mimarlık Fakültesi) yöneticiliğinde Prof. Dr. İnci Kuyulu Ersoy (EÜ Edebiyat Fakültesi)’un “Erken Cumhuriyet Döneminde İzmir’in Simgesel Yapıları Bağlamında I. Ulusal Mimarlık Üslubunun Yansımaları”, Erdem Bayazıt (Sanat Tarihçisi)’ın “Mimar Tahsin Sermet Bey (1889-1969) ve İzmir'de Tasarladığı Yapılar (1915-1933)” ve Ar. Gör. Mükerrem Kürüm (AAMÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi)’ün “Tarihi Fotoğraflarla Aydın'ın Cumhuriyet Dönemi (1923-2023) Mimarisine Bakış” sunumları ikinci oturumun temasını detaylandırdı. Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı A. Banu Aydın konuşmacılara sertifikalarını takdim etti.

15 Aralık’ın sonuncusu “Tartışma ve Değerlendirme” oturumu Prof. Dr. F. Cânâ Bilsel ve Prof. Dr. İnci Kuyulu Ersoy oturum başkanlığında gerçekleşti. Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı A. Banu Aydın, Prof. Dr. F. Cânâ Bilsel ve Prof. Dr. İnci Kuyulu Ersoy’a sertifikalarını takdim etti.

“Modern ve Bellek: Silinen İzler” sergisi küratörü Prof. Dr. Emel Kayın eşliğinde katılımcılarla sergi turu yapıldı.
*(Sergi 15.12.2023-24.12.2023 tarihleri arasında İzmir Mimarlık Merkezi’nde ziyarete açık olacaktır.)

Sempozyumun ikinci gününde birinci oturum, Prof. Dr. F.  Cânâ Bilsel’in oturum başkanlığında Prof. Dr. Meltem Gürel (YÜ Mimarlık Fakültesi)’in “Modernleşme Mekânı Olarak Konak Meydanı”, Prof. Dr. Gökçeçiçek Savaşır (DEÜ Mimarlık Fakültesi) ile Prof. Dr. Zeynep Tuna Ultav (YÜ Mimarlık Fakültesi)’ın “İzmir ve Artalanındaki Turizm Mimarlığında Yüzyıl Ortası Modernizminin İzlerini Sürmek” ve Prof. Dr. Deniz Hasırcı (İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi) ile Prof. Dr. Zeynep Tuna Ultav (YÜ Mimarlık Fakültesi)’ın “Çağdaş İzmir’den Modernizm Dersleri: Türkiye’de Modern İç Mekan-Sanat İşbirliği" başlıklı sunumlarıyla gerçekleştirildi. Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Yelda Tuna konuşmacılara sertifika takdiminde bulundu.

Moderatörlüğünü  Prof. Dr. Sıdıka Çetin (SDÜ Mimarlık Fakültesi)’in üstlendiği ikinci oturum Prof. Dr. Didem Akyol Altun (DEÜ Mimarlık Fakültesi)’un “İzmir’den Söke’ye Ziya Nebioğlu Mimarlığında Modernin Yansımaları”, Doç. Dr. F. Nurşen Kul (İYTE Mimarlık Fakültesi)’un “Cumhuriyet’in Eğitim Politikalarının Mekânsal Yansıması: İzmir ve Civarındaki İlkokullar” ve Prof. Dr. Gaye Birol (İDÜ Mimarlık Fakültesi)’un “Balıkesir’de Cumhuriyet Dönemi Mimarlık Mirası ve Küreselleşme Sürecindeki Dönüşümü” başlıklı sunumları ile çalışmaları hakkında detaylı bilgilere yer verdiler. 

Üçüncü oturum Prof. Dr. Didem Akyol Altun (DEÜ Mimarlık Fakültesi) oturum başkanlığında 
Prof. Dr. Gülnur Ballice (YÜ Mimarlık Fakültesi) ile Dr. Öğr. Üyesi Eda Paykoç Özçelik (YÜ Mimarlık Fakültesi)’in “İzmir Apartman Mimarisinde 1950-1980 Evresindeki Modern Yönelimler ve Tasarım-Uygulama Sürecindeki Aktörler” ve Prof. Dr. Sıdıka ÇETİN (SDÜ Mimarlık Fakültesi)’in “1930 Sonrası İzmir ve Artalanındaki Kentlerde Sosyal Konut Uygulamaları” çalışmalarını içeren sunumlarını gerçekleştirdiler. 

Sempozyumun son oturumu olan “Tartışma ve Değerlendirme” bölümü Prof. Dr. Emel Kayın ve Prof. Dr. Gökçeçiçek Savaşır (DEÜ Mimarlık Fakültesi) oturum başkanlığında gerçekleşti.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı A. Banu Aydın günün ikinci, üçüncü, son oturumlar için konuşmacılara ve sempozyum sonunda ise sempozyum bilimsel koordinatörüne, düzenleme kuruluna, bilimsel danışma kuruluna ve sekreteryasına sertifika takdiminde bulundu.

Üçüncü gününde devam eden sempozyum programı, katılımcılarla İzmir Mimarlık Merkezi’nde yer alan ve gezinin rotasını oluşturan “Modern ve Bellek: Silinen İzler” sergisinin küratörü Prof. Dr. Emel Kayın yürütücülüğünde başladı. Ardından, saha gezisi Prof. Dr. Emel Kayın’ın aktarımları ile zenginleşerek tamamlandı.

 
Metropolis Antik Kenti'nde yeni eserler gün yüzüne çıkarıldı
 
Karşıyaka Sapanca'yı yendi, gönül aldı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Metropolis Antik Kenti'nde yeni eserler gün yüzüne çıkarıldı
İzmir'in Torbalı ilçesinde bulunan Metropolis Antik Kenti'nde Kültür ve ...
DÜZELTME VE ÖZÜR...
www.sonkaleizmir.com'da New York Post’un haberine göre ibaresi ile alıntılanan ...
İzmir'de el freni çekilmeyen vinç okul duvarını yıkıp geçti
Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi'nde okul inşaatı şantiyesinde el freni ...
 
İzmirliler dikkat.... Sağanak geliyor!
Meteorolojiden alınan verilere göre İzmir yarından itibaren yağışlı havanın ...
Tepki çeken 5 TL'ler için Darphane'den tuhaf açıklama!
Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü için basılan 5 liralık madeni paralardaki ...
10 Kasım'da Atatürk'e hakaret etmişti... Savunması 'Pes' dedirtti!
10 Kasım'da cuma namazı sırasında Atatürk’e dua edilmesine tepki göstererek, ...
 
Ege’ye son çağrı... Projeyle başvur, firmayla buluş!
Yaratıcı proje ve fikirlerini ünlü firmaların temsilcilerine sunarak hayal ...
Halil Umut Meler: Bana yapılan saldırıyı Emre Belözoğlu planladı!
Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçından sonra sahada Faruk Koca tarafından ...
TikTok'çu ''Laz kızı'' için istenen ceza belli oldu!
TikTok'ta para karşılığı müstehcen yayın yapan 'Laz kızı' lakaplı Gül ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri