ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5994
    Dolar
  • Euro
    34,7372
    Euro
  • Altın
    2.498,100
    Altın
  • Bist-100
    9.525,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    12/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/23°
    IZMIR
  • KONYA
    11/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Zorlu Holding binasına silahlı saldırı!
Zorlu Holding binasına silahlı saldırı!
Misilleme geldi... İsrail İran'ı vurdu!
Misilleme geldi... İsrail İran'ı vurdu!
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
12 Ocak 2023 Perşembe - 12:10

İzmir'de ekmek soğanlı protesto!

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) ile Birlik Sağlık Sen üyeleri soğan ekmek yiyerek memur ve emekli maaş zammı oranlarını protesto etti. Bir günlüğüne iş bırakma eylemi yapan memurlar adına basın açıklamasını yapan Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, "Yüzde 25’lik maaş zam, memur ve emekliyi sefalete sürüklemiştir" dedi.

İzmir de ekmek soğanlı protesto!

SONKALEİZMİR-Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK), Birlik Sağlık Sen ile 6 konfederasyona bağlı çalışanlar soğan ekmek yiyerek memur ve emekli maaş zamlarını protesto etti.  Soğan kırıp ekmek yiyerek hükümeti protesto eden memurlar adına basın açıklamasını Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol yaptı. Doğruyol'un açıklaması şöyle:

"Ocak ayında memura verilen yüzde 30 zamla, memur fakirleşmeye devam ediyor. TÜİK tarafından açıklanan resmi enflasyon rakamlarına göre, Aralık ayı enflasyonun yüzde 1.18, bir başka bağımsız araştırma şirketine göre ise Aralık ayı enflasyonu yüzde 5.18. Yani yaklaşık 4.5 kat fazla çıkması enflasyon rakamları konusunda kafaları karıştırmaya devam ediyor. TUİK’e göre yıllık enflasyon yüzde 64.27, bağımsız araştırma şirketine göre ise yıllık enflasyon yüzde 100’den fazla farkla tam yüzde 137.55 olmuştur. Mevcut hükümet tarafından, 2023 yılı ocak ayından itibaren vergilere, cezalara, harçlara yapılan ortalama yüzde 122.93’lük zam göstermektedir ki, Türkiye Cumhuriyeti Devletini yöneten mevcut hükümetin enflasyonu yüzde 122.93 olmuştur. Peki vatandaş yüzde 64.27 olan TÜİK’in enflasyonunu mu, yüzde 122.93 olan hükümetin enflasyonunu mu? Ya da bağımsız araştırma şirketlerinin yaptığı ankete göre olan yüzde 137.55 lik enflasyona mı inanacak? TÜİK’in hesaplamalarının sahada gerçeklerle uyuşmamasının bedelini maalesef öncelikle aylığından başka geliri olmayan, memur, emekli, işçi ile dar gelirli vatandaşlarımız ödemektedir.

"MEMURUN İTİBARINI YOK ETTİNİZ"

İçinde bulunduğumuz 2023 Ocak ayından itibaren memur ve emekliye yapılan yüzde 25’lik maaş zam, memur ve emekliyi sefalete sürüklemiştir. Pek çok memurun taban aylığı asgari ücret seviyesine inmiş, hatta asgari ücretin altında kalmıştır. Son zamlarla pek çok memurun prime esas kazanç tutarı, asgari ücretin prime esas kazanç tutarının altında kalmıştır. Temmuz 2015 te bir polis, bir hemşire arkadaşımız yaklaşık 3 kat, en düşük memur yaklaşık iki kat asgari ücret alırken, memurların maaşlarının bu gün neredeyse asgari ücret seviyesine dayanmış olması acıdır. Ve memurun alım gücü de her geçen gün erimektedir. Eğer bu gün yani 2024 ocak ayında, memur maaşlarını asgari ücrete göre belirleyelim eski haline getirelim deseydiniz, ocak ayı maaş zammı yüzde 30 değil, yüzde 100’ün üzerinde olması gerekiyordu. Yaptığınız uygulamalarla, memurlarımızın gözündeki ışıltıyı da söndürdünüz. Memurlarımızın yaşam sevincini de elinden aldınız. Vatandaşlarımızın gözünde memurun itibarını da yok ettiniz.

"SEFALETE MAHKUM ETTİNİZ"

Ocak ayında tüm vergi ve harçlara yüzde 122 zam yapanların, memur ve emekliye yüzde 30 zam yapmasının kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur. En kötü ihtimalle bu dönem asgari ücrete yapılan yüzde 55’lik zam oranının memur ve emekli maaşlarında da uygulanması gerekliydi. Yapmadınız. Tüm memur ve emeklilerin gözünün içine baka, baka asgari ücrete göre bile, memurun alım gücünü yüzde 25 oranında düşürdünüz. Yüzde 25 maaş zammını ayakta alkışlayan, yetkili olup etkili, olmayan sendika başkanlarına sesleniyorum.“tarihi(!) bir toplu sözleşme” diye imzalamış olduğunuz, 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem toplu sözleşme yürürlüğe girdiği ilk aydan itibaren hükmünü yitirmiştir. Yetkili olduğunuz sürede yaptığınız hiçbir toplu sözleşmede enflasyonun üzerinde zam alamadınız. Hedefiniz olan memurun güvencesini belki kaldıramadınız. Ancak, memuru sefalete mahkum ettiniz.

"VERGİ DİLİMLERİ SABİTLENMELİ"

Parti kontrolünde olan sarı sendikalara sesleniyorum. Emin olun ki, memurlar için, yokluğunuz varlığınızdan daha iyi olacak. Gölge etmeyin yeter. Tüm bu gerçekler ışığında memur ve emekliye acilen ek zam verilmelidir. Yıllar boyunca enflasyon altında alınan artışlar artık kamu çalışanları ve emeklilerinin alım gücünü düşürmüş, kirasını ve faturalarını ödeyememe noktasına getirmiştir. Son bir yıllık sürede pek çok gıda ürününün yüzde 150 ile yüzde 300 arasında arttığı ve bu ay içerisinde pek çok ürünün artacağı ortamda memur ve emekliye  yüzde 30 zam vermek, ekonomik gerçeklerle uyuşmamaktadır. Memura verilen zammı kısa sürede memurun cebinden geri alınmasına sebep olan vergi dilimlerinin de yüzde 15 olarak sabitlenmesi elzemdir.
Milletin derdi ekonomi, yoksulluk, işsizlikken, siyasetin kontrolünde olan sarı sendikaların derdi de, muhtemel bir iktidar değişikliğinde elimizdeki üyeleri nasıl tutarız endişesiyle diğer sendikalara getirilmek istenen sendika üye barajları. Geçtiğimiz yıl Danıştayın oy birliğiyle iptal ettiği yüzde 1 olan sendika barajı, bu yıl yüzde 2 olarak karşımıza çıkmış ve kanunlaşmıştır. Yüzde 2’lik baraj kanunu, demokrasiye, insan haklarına, vicdanlara da aykırı olduğu gibi, anayasanın 51. Maddesine, ILO’nun (uluslararası çalışma örgütü) 87 ve 98 maddelerine de alenen aykırıdır. Yüzde 2 sendika barajı konusunda TBMM’de barajın kanunsuz olduğunu dile getiren, savunan siyasi partilerimize, ana muhalefet partisi olması olması hasebiyle kanun gereği yüzde 2 barajını Anayasa Mahkemesine götüren CHP’ne de yüzde 2’nin altında olan tüm sendikalar adına teşekkür ederiz. BASK konfederasyonu olarak mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz."
 

Videoyu izlemek için görsele tıklayın...

 

 
Büyükşehir'den taşkın önlemi!
 
Bayraklı’da resim kursuna büyük ilgi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlıktan İzmir'de havalimanına komşu arazi satışı!
İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, ...
13 lira yüzünden kiracısını öldürdü, cezasına indirim geldi
Konya'da annesinin kiracısı Mevlüt Kapan'ı (35), su faturasını 13 TL eksik ...
Euro tarihi zirvesini gördü
Dolar TL'de yatay seyir bugün 18.78'e yakın seviyeler ile devam ederken ...
 
Yargıtay'dan cep telefonu ile ilgili önemli karar!
Yargıtay, satın alan kişinin 6 günlük kullanım süresi içinde telefona ...
İzmir merkezli operasyonda yüz binlerce hap ele geçirildi!
İzmir merkezli uyuşturucu operasyonunda 828 bin 356 hap ele geçirildi, 2 zanlı tutuklandı.
İndirimin ardından benzine dev zam geliyor!
Dün 63 kuruş indirim gelen benzine bu gece yarısından itibaren geçerli ...
 
İzmir'de genç doktorun sır ölümü!
İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli doktor ...
Kuyumcudan hırsızlık... Gümüşleri alıp kaçtılar!
İzmir'in Konak ilçesinde bir kuyumcu dükkanının vitrin camını kırıp, içeri ...
İzmir'de feci ölüm... Park halindeki TIR'a çarptı!
İzmir'in Çiğli ilçesinde park halinde olan TIR'a çarpan otomobildeki sürücü hayatını kaybetti.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri