ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5601
    Dolar
  • Euro
    34,9887
    Euro
  • Altın
    2.426,020
    Altın
  • Bist-100
    9.722,00
    Bist-100
  • ADANA
    21/36°
    ADANA
  • ANKARA
    18/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/24°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
28 Mayıs 2022 Cumartesi - 19:26

İzmir'de emekli astsubaylar isyanda: "GEÇİNEMİYORUZ, ADALET İSTİYORUZ"

İzmir'de emekli astsubaylar özlük hakları ve maşlarının iyileştirilmesi için Gündoğdu Meydanı'nda toplanıp açıklama yaptı. Açıklamada "Kahraman astsubaylarımız kimseden ulufe istemiyor. Hak ettiklerini istiyorlar" denilirken, astsubaylar da hükümete tepki gösterdi. Emekli bir astsubay "Subaylar emekli olduğunda maaşlarının yüzde 75'ini alabiliyor. Astsubaylar ise yüzde 45'ini alabiliyor. Bu adaletsizliktir, geçinemiyoruz" dedi. Bir başka emekli astsubay ise "Adalet istiyoruz" dedi.

İzmir de emekli astsubaylar isyanda:  GEÇİNEMİYORUZ, ADALET İSTİYORUZ

SONKALEİZMİR- Memur Emeklileri Dayanışma Derneği'nin (MEDADER) çağrısıyla Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda toplanan emekli astsubaylar özlük haklarının ve ekonomik koşullarının iyileştirilmesi için hükümete çağrı yaptı.

"İSTİKAMET ANKARA" SLOGANI ATTILAR

"Astsubaylar hak ve adalet peşinde", "Huzur hakkı değil, helal tazminat hakkımızı istiyoruz" yazılı pankartlar açan astsubaylar, "Hak, hukuk, adalet", "İstikamet Ankara" sloganları attı. Emekli astsubaylara CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, CHP ve İYİ Parti il ve Konak ilçe yöneticileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri destek verdi.

"VERİLEN SÖZ YERİNE GETİRİLMEDİ"

Emekli astsubaylar adına basın açıklamasını MEDADER Başkanı Murat Demirkıran yaptı. Demirkıran şunları kaydetti:

"Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en büyük meselesi astsubaylar meselesidir, hallolmadıkça sıkıntı ve azap bitmeyecektir. Mesleki itibar eşitlenmedikçe bu sıkıntı ve azaplar çekilmeye devam edecektir. Kahraman astsubaylarımız kimseden ulufe istemiyor. Hak ettiklerini istiyorlar. Yılların emeğinin, fedakârlığının, canı pahasına görev yapmanın karşılığını istiyorlar. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin omurgası astsubaylardır. Astsubaylar sayı olarak çok fazla olmalarına rağmen lojman, kamp gibi imkanlardan yeterince faydalanamamaktadır. Astsubayların göreve başlama derecesi konusu Sayın Cumhurbaşkanı'na da arz edilmiş. Sn. Cumhurbaşkanı 8 Haziran 2018'de Kayseri Komando Tugayı'nda verilen iftar yemeğinde basına yaptığı açıklamada sözlerini 'Müjde' ile başlayıp 'Hayırlı Olsun' ile tamamlamıştır. Bu açıklamanın üzerinden tam 1487 gün geçmesine rağmen halen bu söz yerine getirilmiş değil.

"MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yarbay ve daha üst rütbelerde bulunan subaylara makam-görev ve temsil tazminatı tahakkuk ettirilmekte, bu tazminatlar emekli olduklarında da ödenmeye devam etmektedir. Astsubaylar ise bu tazminatları ne muvazzaflıklarında ne de emekliliklerinde alamamaktadırlar. Çağın gerekleri olarak gelinen durum itibarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'ne astsubay yetiştiren okulların eğitim-öğretim düzeyi ön lisanstan lisans seviyesine çıkarılmalıdır. Suç cezasız kalmaz ancak ömür boyu süren ceza da olmaz. Kazai ve idari kararlar sonucunda nasıpları aleyhte düzeltilen subay, astsubay ve uzman jandarmaların, bir suçtan dolayı ömür boyu yaşadıkları mağduriyet gerekçeleri ile birlikte göz önüne alınmalı ve bu mağduriyetlerinin geç de olsa giderilmesi gerekmektedir.

CHP'Lİ BEKO'DAN ERDOĞAN'A: "SAKIN SADAT'A GÜVENME"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte SADAT örgütünün kapısına gittiklerini anımsatan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko şöyle konuştu:

"SADAT yeraltı örgütü. Bu güzelim Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, polis teşkilatımız varken, vatanını korumak adına hayatını ortaya koyabilecek astsubaylar varken SADAT kim oluyor? Cumhurbaşkanı'na seslenmek istiyorum. Sakın SADAT'a güvenme. Senin karşında Türk ordusu var. Senin karşında polis ordusu var. Karşında bir milyona yakın astsubay emeklisi var. Sakın bunlarla birlikte hareket etme. Astsubayların bu güne kadar gasp edilmiş hakları analarının ak sütü gibi kendilerine verilecek. Bunun sözünü veriyorum."

"BU ŞARTLAR ALTINDA GEÇİNEMİYORUZ"

Yaşadıkları sıkıntıları anlatan emekli astsubaylar da hükümeti eleştirdi. Emekli maaşlarının yetmediğini söyleyen Hayrettin Baytun, "Subaylar emekli olduğunda maaşlarının yüzde 75'ini alabiliyor. Astsubaylar ise yüzde 45'ini alabiliyor. Bu adaletsizliktir, haksızlıktır. Astsubaylar olmazsa uçaklar uçamıyor, gemiler yüzemiyor. Astsubay ordunun bel kemiğidir. Bel kemiği kırıldığı anda Türkiye çöker. Bu şartlar altında geçinemiyoruz. 'Geçiniyorum' diyen yalan söyler. Bugün asgari ücretin 4 bin 500 lira civarında olduğu yerde bir astsubayın maaşının 4-5-6 bin lira arasında oynaması gülünç bir rakam" diye konuştu.

"ŞEHİT TOPRAKLARI SATILIYOR, DAYANAMIYORUZ"

Güçlükle konuşan bir başka emekli astsubay Musa Sandoğaç şunları söyledi:

"Astsubay hakları için geldik ama ülke hızlı bir şekilde uçuruma yuvarlanıyor. Çanakkale'de şehit olanların toprakları satılıyor. Buna dayanamıyoruz. İki üç kanalın esiri olmuşlar. Her gün algı, her gün algı. Bir kanal değiştirin. Çöpten ekmek topluyorlar. 'Allah başımızdan eksik etmesin' diyorlar. Dünyada böyle bir cehalet yoktur. Hazmedemiyorum. Biz para almayalım, kuru ekmek de yeriz ama ülke elden gidiyor. Din, iman, ezan susmaz, bayrak inmez... Bunu diyenlerin ne dini ne imanı var. Benim dindar geçinen saf vatandaşım, 'Ben dindarım, Hazreti Ömer varken bunların şatafatına bak' demiyor."

"GEREKEN İLGİYİ GÖREMİYORUZ"

Orduda 40 senesinin geçtiğini belirten Ahmet Yıldırım, "Yıllardır söz verilenlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Maalesef herkes söz veriyor fakat bir türlü gerçekleşmiyor. 40 senem orduda, dağlarda geçmiş. Kulağımı, gözümü sağlığımı kaybetmişim. Gerekli ilgi alakayı halktan bile göremiyorum. Yılların hizmetini yapmış, canını ortaya koymuş kişiler olarak hiçbir yerde gereken ilgiyi alamıyoruz" dedi.

"ADALET İSTİYORUZ"

Emekli deniz astsubayı Yaşar Gül ise şöyle konuştu:

"Sorunlarımız ortak. Görevde olanları da ilgilendiriyor, sadece bizi değil. Adalet istiyoruz emekli maaşlarında. Bir lise mezunu bile astsubaylar seviyesine yaklaştı. Riskli bir görev yapıyor astsubaylar, canlarını ortaya koyuyorlar. Ben 19 yıl savaş gemilerinde görev yaptım. 28 sene hizmetle emekli oldum. Şu an emekli maaşım 6 bin 300 lira. Kendi evimiz olduğu için kira sorunumuz yok. Maalesef kiralar uçtu. Bu kiralarla bir emeklinin geçinmesi, hatta torunlarına harçlık vermesi bile mümkün değil."

 
Başkan Soyer'den Van mesajları... "HERKES ÇOK DERTLİ"
 
İmamoğlu'dan sert çıkış: "İçi kötülükle dolu"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'den Van mesajları... "HERKES ÇOK DERTLİ"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Belediye Başkanları ...
Bekir Bozdağ'a soruldu: 'SADAT darbe mi planlıyor?'
SADAT’ın yöneticilerinden Ersan Ergür, sosyal medya hesabından “Bu vatanı ...
Eğitim Sen'den flaş iddia... Kamu görevlileri, iradeleri dışında o partiye üye yapılıyor!
Eğitim-Sen Ödemiş Temsilcisi Tayfun Bengi, ilçede evrakta sahtecilik yapılarak ...
 
Organik ve zeytin sektörünün İzmir’deki buluşması
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 26 – 29 Mayıs ...
Sektöründe eşsiz iki fuar İzmir'de
26 Mayıs’ta başlayan organik sektörünün İzmir’deki on birinci, zeytin ...
Flaş iddia... "Hindistan'dan gelen buğday hastalık taşıyor"
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, AK Parti iktidarının Hindistan’dan ...
 
SGK'dan özel hastaneler için flaş karar!
Özel hastanelerin ‘kısmi branş’ anlaşmalarını fesheden SGK, ‘bütün branşlar’da ...
Erkek arkadaşı tarafından öldürülen Beril İzmir'de toprağa verildi
İstanbul Şişli’de eski erkek arkadaşı tarafından öldürülen Beril Varol ...
İzmir'de 22 kurumdan ortak tatbikat!
İzmir'de, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri