ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2255
    Dolar
  • Euro
    35,1853
    Euro
  • Altın
    2.482,100
    Altın
  • Bist-100
    10.159,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/26°
    ADANA
  • ANKARA
    11/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
10 Aralık 2021 Cuma - 14:06

İzmir'de fenerli protesto!

İzmir'de kalıcı yaz saati nedeniyle hava ağarmadan yollara düşen ve gece karanlığında evlerine gitmek zorunda kalan öğrencilerin aileleri duruma tepki gösterdi. Kemapaşa'daki ikili öğretim yapılan ve öğrencilerin akşam saat 20.00'de dersten çıktığı okulun önüne gelen Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay ise elinde fenerle basın açıklaması yaptı. Özbay, ''Gece saatinde okullardan çıkan ve kışın gün ağarmadan yollara düşen öğrenciler ciddi güvenlik riskiyle karşı karşıyadır'' dedi.

İzmir de fenerli protesto!

Hükümetin yürürlükten kaldırmadığı kalıcı yaz saati uygulaması, okula giden öğrenci ve velilerine büyük sorun yaşatıyor. Sabah gün ağarmadan ve gecenin ilerleyen saatlerinde okuldan çıkmak zorunda kalan öğrencilerin aileleri duruma tepki gösterdi. Eğitim- İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ndeki, Ayşe Hatun Türkmen Ortaokulu ile birlikte ikili eğitim yapan Ulucak Anadolu Lisesi'nün önüne geldi. Öğrencilerin çıkış saatinde, karanlıkta elinde fenerle basın açıklaması yapan Özbay, uygulamanın her yönüyle sıkıntılara neden olduğunu söyledi.

Özbay, şöyle konuştu:

''2019 yılında ikili eğitime tamamen son vereceğini vadeden AKP iktidarı, 2021’in sonlarına gelmemize rağmen, bunu gerçekleştirememiş hatta ikili eğitim yapan okul sayısında artış yaşanmıştır. Pandemi sürecinde seyreltilmiş sınıflar oluşturulması gerekirken, bu yapılmadığı gibi derslik sayısı da ihtiyaç oranında arttırılmamıştır. Derslik sayısının yetersizliği nedeniyle sınıf mevcutları artarken, birçok okulumuzda ikili eğitime geçilmiştir. Bu durum beraberinde pek çok sorunu getirmiştir.

"GECE KARANLIĞINDA YOLLARA DÜŞÜYORLAR"

İkili öğretim yapan okullarda öğrenciler ya sabah karanlığında evlerinden çıkıp okul yoluna düşmekte ya da oldukça karanlık saatlerde okuldan çıkıp evlerine gitmektedirler. Bu okullarda sabah ilk derse giriş saati 07.00, son dersten çıkış saati ise akşam saat 20:00'yi bulmaktadır. Hatta ikili öğretim yapan meslek liselerinde öğrenciler 22.00'de okuldan çıkmaktadır. Sabahçı olan çocuklarımız kalıcı yaz saati uygulaması nedeniyle daha günün ağarmadığı saatlerde, öğlenci olan çocuklarımız ise akşamın geç saatlerinde yollara düşmek zorunda kalmaktadır. Uykuya ve gün ışığına gelişimsel olarak en ihtiyaç duyduğu yıllarda çocuklarımızın bu kör, ışıksız saatlerde okula gidip gelmek zorunda bırakılmasının hiçbir mantıklı gerekçesi yoktur. Uyku mahmurluğunu üstünden atamamış çocuklarımızın sabah sabah ışıklar açılacak kadar karanlık sınıflarda ders dinlemeye çalışması, hem eğitimcilerimiz, hem velilerimiz, hem de öğrencilerimiz için bir çile halidir. Uyku saatinde ve gecenin karanlığında sağlıklı bir eğitim yapılamayacağı ortadayken, öğrencilerden başarı beklemek de mümkün değildir."

''83 OKUL YIKILDI, SINIFLAR BİRLEŞTİRİLDİ''

Okulların pandemiye karşı da halen korunaksız olduğunu savunan Kadem Özbay, şunları söyledi:

"Vakalar ülkede bu kadar tırmanıştayken ve mevsimsel gribin semptomlarıyla Covid-19'un semptomları bire bir örtüştüğü için birbirinden ayırmak bu kadar zorlaşmışken, çocuklarımızın sabah ve akşam soğuğunda yola çıkması, toplum sağlığı açısından da risk taşımaktadır. Ülkemizin aydınlık yüzü güzel ili İzmir'de 83 okulumuz depreme dayanıksız olduğu için yıkılmış, yıkılan okulların öğrencileri başka okullara taşınmış okulun kaldırabileceğinden çok daha fazla sayıda öğrenci ve öğretmen büyük bir karmaşanın içerisinde kendi kaderine terk edilmiştir. Bugün burada gördüğümüz görüntünün benzerlerini ülkemizin dört bir yanında görmek maalesef ki mümkün. Kemalpaşa'daki bu okulumuzda Ayşe Hasan Türkmen Ortaokulu ile Uluca Anadolu lisesi eğitimi birlikte devam ettirmeye çalışmaktadır. Sabah 07:30'da lise seviyesi derse başlarken 10-13 yaş grubundaki ortaokul öğrencilerimiz akşam karanlığında 20:30'da okuldan çıkmaktadır. Benzeri durum Damlacık ilk ve orta okulu ile Zennure Mücella Bahçıvan İlkokulu'nda da mevcuttur.

''VALİLİK VE MEB SORUMLUDUR''

Gece saatinde okullardan çıkan ve kışın gün ağarmadan yollara düşen öğrenciler ciddi güvenlik riskiyle de karşı karşıyayken, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik bütün başvurulara rağmen bu soruna kulaklarını tıkamıştır. Vurdumduymazlık içindeki yetkilileri buradan uyarıyoruz; öğrencilerimizin veya öğretmenlerimizin başına gelecek bir olumsuzluktan Valilik ve MEB sorumlu olacaktır. Öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim alabilmesi için acilen derslik inşalarına başlanmalıdır.''

VELİLER TEPKİLİ

Çocuklarını okuldan almaya gelen veliler de duruma tepki gösterdi. Velilerden Salih Gerçek, ''Akşam 20:00'de çocuğumu almaya geliyorum. Hava kararmış oluyor. Çocuk yemek mi yesin, ödevini mi yapsın? bu sefer uyku bozukluğu oluyor. Çocuklar geceyi gündüzü birbirine karıştırıyor'' dedi.

Başka bir veli ise ''200 lira servis parası isteniyor. Asgari ücretli olduğumuz için servise veremiyoruz. Zaten hayat çok pahalı. Bunun yağmuru çamuru var. Gittikçe daha da karanlık oluyor. Çok köpek var. Bu nedenle çocukları yalnız bırakamıyoruz. Bu eğitimi de etkiliyor. Geç çıkınca ödev verilmiyor. Ders tekrarı olmuyor. Dersleri desteklemek için yapabileceğimiz yok. Lütfen bu duruma bir çözüm bulsunlar'' diye konuştu.

 
Merkez Bankası'ndan dövize yeni müdahale!
 
Başkan Soyer'den Gediz mesajı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de öğrencilere cinsel istismar iddiası!
İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir lisede 7 kız öğrencisine cinsel istismarda ...
İzmir'de hırsızlık teşebbüsü ölümle bitti!
İzmir'in Torbalı ilçesinde hırsızlık için girdiği öne sürülen trafoda ...
İzmir'e SDD Temsilciliği...
Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şubesi'nin Alsancak'taki hizmet binasının ...
 
CHP İzmir'den ''10 Aralık'' açıklaması!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla ...
ESHOT’tan üç yeni hat daha!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, vatandaşlardan gelen ...
İzmir böyle mi temsil edilir Alpay?
TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında yer yer gerginliğin tırmandığı anlarda ...
 
Yaralama değil, öldürmeye teşebbüs!
İzmir'de, İran uyruklu eşi Khadijeh Khodajou'u (25) darbedip, bıçakla ...
TOKİ'den İzmir'de dev satış!
TOPLU Konut İdaresi Daire Başkanlığı (TOKİ) tarafından İzmir'in Aliağa, ...
Afgan mülteci domuz bağıyla öldürüldü!
Konya'nın Ereğli ilçesinde, Afganistan uyruklu Nakibullah Rüstmi (35), ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri