ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3866
    Dolar
  • Euro
    34,7862
    Euro
  • Altın
    2.435,930
    Altın
  • Bist-100
    10.000,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
1 Mayıs 2023 Pazartesi - 17:48

İzmir'de gazeteciler omuz omuza yürüdü

İzmir'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde gazeteciler Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) birlikteliğinde alanlara indi.

İzmir de gazeteciler omuz omuza yürüdü

Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşen kutlamada, CHP İzmir Milletvekili Attila Sertel, İGC Başkanı Dilek Gappi, TGS İzmir Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, İGC Yönetim Kurulu üyeleri ve gazeteciler kortej halinde yürüdü. Türk-İş İzmir 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak yaptığı açıklamada, "İşçiler bu ülkenin temel unsurlarıdır. Mücadelemizi yardımlaşma ve dayanışmayla işçi sınıfıyla ayağa kalkacağız. Yaşasın 1 Mayıs" diye konuştu.

'DEĞİŞİMİN AYAK SESLERİ'

TGS İzmir Yönetim Kurulu üyesi Özde Koca, "Ülkemizde değişimin ayak seslerinin yankılandığı şu günlerde, fikir işçileri olarak 1 Mayıs'ta buluştuk. Gazeteci arkadaşlarımızla birlikte TGS pankartıyla yürüdük, 'Basın özgürse emek özgürdür' dedik. İzmir Gazeteciler Cemiyeti bu yıl da gücümüze güç kattı. Mesleğimizi yapmanın zorluklarını örgütlenerek aşacağız. Aydınlık yarınlar için yaşasın dayanışma, yaşasın 1 Mayıs" dedi.

ÖRGÜTLÜ MÜCADELE

TGS İzmir Yönetim Kurulu üyesi Nil Kahramanoğlu, "Bugün Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak sekiz ilde alanlardaydık. Aslında her gün dile getirdiğimiz taleplerinizi bugün bir kere daha haykırdık. 21 yıllık AKP iktidarında; sansür, gözaltı, hapis cezaları gibi birçok zorlukla karşı karşıya kaldık, kalıyoruz. İnsan onuruna yaraşır ücretler, insan onuruna yaraşır, yakışır çalışma koşulları istiyoruz. Çünkü çok düşük ücretler kazanıyoruz. Birçoğumuz açlık sınırının altında maaş alıyor, birçok arkadaşımız güvencesiz ve çok uzun saatler çalışıyor. Ayrıca biliyorsunuz en büyük problemimiz örgütsüzlük. Örgütsüzlüğün en fazla olduğu sektörlerin başında geliyor medya sektörü. Bu da problemlerin daha da derinleşmesine neden oluyor. O yüzden örgütlenmeyi, örgütlü mücadele etmeyi inşa etmeliyiz. ‘Nasıl bir kişi daha artırırız’ın mücadelesini vermek belki de en öncelikli hedefimiz olmalı çünkü ancak yan yana gelirsek, birlikte mücadele edebilirsek problemleri aşabiliriz. Bugün de yine alanlarda bu talepleri haykırdık. Ne mutlu emeğiyle geçinenlere. 1 Mayıs, emeğin bayramı hepimize, tüm işçilere kutlu olsun" dedi.

EMEKÇİLERİN YAŞADIĞI SIKINTILAR

TGS İzmir Yönetim Kurulu üyesi Mazlum Vesek, "Ülkemizin 11 ilinde yaşanan deprem felaketinin gölgesinde, 1 Mayıs'ta alanlardayız. Dileriz ki Türkiye'de işçi ve emekçilerin yaşadıkları sıkıntılar, hak ihlalleri önümüzdeki dönemde giderilir. 1 Mayıs alanlarından yükseltilen bu ses, bu taleplerin yönetenlere güçlüce iletildiği yer olur" dedi.

'DEĞİŞİM ATEŞİNDE BİR KIVILCIM'

TGS İzmir Yönetim Kurulu üyesi Feyaz Tatar, "Fikir emekçisi olan gazetecilerin hakkını aradığı, dayatmalara boyun eğmediği ve 'özgür basın susturulamaz' dediği bugün, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladık. Bizimle yürüyen, görevde olduğu için bedenen yanımızda olamasa da desteklerini ileten tüm emekçi arkadaşlarımız için Yaşasın 1 Mayıs dedik. Önemli bir değişimin eşiğinde olan Türkiye'nin aydınlık yarınlara ve özgürlüğe gebe olduğunu biliyoruz, bu değişim ateşinde bir kıvılcım olmak istiyoruz" dedi.

GAPPİ: VAZGEÇMEYECEĞİZ 

İGC Başkanı Dilek Gappi ise şu ifadeleri kullandı: “İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs'ta; basın özgürlüğü ve emeğin haklı mücadelesi için alanlardayız. Gazetecilerin istihdamına katkı sağlamak, telif destekleri vermek, kişisel donanımları artırarak iş bulmayı kolaylaştırmak amaçlarıyla emeğin değerini yüceltmeye çabaladık, vazgeçmeyeceğiz.Tüm meslektaşlarımızın, örgütlü mücadelesi ve 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun.”
 

 
İzmir'de bir afiş krizi daha...
 
CHP'li Aslanoğlu'dan Gündoğdu Marşı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜRK- İŞ'ten zam çıkışı: Eğer istediğimiz olmazsa...
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Adana'da 1 Mayıs etkinliğinde konuştu. ...
Başkan Soyer: O zorbalar tıpış tıpış gidecekler!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma ...
Güney: Sürdürülebilir turizm kriterlerini uygulamaya kararlıyız
Ramada Encore by Wyndham Izmir Oteli, ülkemizde UNESCO Sürdürülebilir ...
 
Başkan Sengel: Hepimiz aynı tarafız
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma ...
Başkan Sandal: Emekçiler de hakkını alacak
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde ...
İzmir'de 'Bilişim Vadisi' açılacak...
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca 'Milli Teknoloji Hamlesi' vizyonuyla ...
 
Bakan Vedat Bilgin'den asgari ücret açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Hayat şartlarını dikkate ...
Gazetecilere darp ve gözaltı...
1 Mayıs'ı kutlamak için Beşiktaş’tan Taksim Meydanı’na çıkmak isteyen ...
CHP'li Nalbantoğlu: 10 kişiden 8'i mutsuzluğun ötesinde
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu, “Halkımızın ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri