ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/22°
    ADANA
  • ANKARA
    10/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/21°
    IZMIR
  • KONYA
    10/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe-Monaco maçında ortalık karıştı!
Fenerbahçe-Monaco maçında ortalık karıştı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
20 Mart 2022 Pazar - 17:08

İzmir'de ''geçinemiyoruz'' mitingi!

İzmir'in Dikili ilçesinde sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde yapılan ''geçinemiyoruz'' mitinginde zamlar, hayat pahalılığı ve zeytinlikleri tehdit eden düzenleme protesto edildi. 

İzmir de  geçinemiyoruz  mitingi!

Dikili Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde, Aliağa, Ayvalık ve Bergama Demokrasi Platformları'nın işbirliği ile hayat pahalılığı ve enerjiye yapılan zamlara karşı miting yapıldı. Bülent Ecevit Bulvarı’nda toplanan yurttaşlar Dikili Atatürk Meydanı’na yürüdü. Mitinge Dikili, Aliağa, Ayvalık ve Bergama Demokrasi Platformlarının yanı sıra; EGEÇEP, DİSK, Dikili Kadın Platformu, Ayvalık Kadın İnisiyatifi, Foça Barış Kadınları, Ayvalık Tabiat Platformu, Dikili, Burhaniye, Bergama Çevre Platformları, Dikili Alevi Kültür Derneği ve Gençlik Kolları, Dikili Belediyespor Kulübü, CHP, HDP, TKP, SOL Parti, EMEP ve Yeşiller Partisi ile Dikili’nin eski Belediye Başkanı Osman Özgüven ile Bergama’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç destek verdi. 

Toplanan kalabalık adına yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

“ÜLKEMİZ BİR AVUÇ İKTİDAR YANDAŞI VE VURGUNCUSU TARAFINDAN SOYULUYOR” 
"Saray İktidarı, ekonomiyi zenginlerin, yandaşların ve talancıların çıkarları doğrultusunda yönetiyor. Halkı açlığa yoksulluğa, karanlığa mahkum ediyor. Ülkenin bütün kaynakları zenginlere, patronlara, rantiyecilere ve vurgunculara hazine garantili hayatlar verilerek sunuluyor. Emekçiler başta olmak üzere, halkımızın büyük çoğunluğuna ise sadece ve sadece açlık ve yoksulluk reva görülüyor. Ülkemiz özellikle son yıllarda bir avuç iktidar yandaşı ve vurguncusu tarafından soyuluyor.  Emekçiler, işsizler, yoksullar, emekliler, üretici köylüler, esnaflar, öğrenciler ise soluk alamıyor. Elbette yıkıma uğratılan sadece ekonomi değil. Koltuk, para ve çıkar uğruna doğa ve yaşama güç katan her şey tahrip ediliyor. Yasayla değiştirilemeyen zeytin yasası yönetmelikle değiştiriliyor, enerji ve maden tekellerine peşkeş çekiliyor. Hayat pahalılığı her geçen gün bir öncekini aratıyor. Hızla yoksullaşıyoruz. Ekonomik krizin faturası en çok kadınlara kesiliyor. İş yükümüz yetmezmiş gibi ' en ucuza nasıl alış veriş yaparız ya da enerjiyi nasıl ucuza getiririz, faturalarımızı nasıl azaltabiliriz?' hesaplarını yapmak zorunda bırakılıyor.


''VERGİLER SIFIRLANMALIDIR''
Başta gıda ürünleri olmak üzere elektrik, doğal gaz, akaryakıt, ulaşım gibi temel ihtiyaç kalemlerine yapılan zamlar geri alınmalı, vergiler sıfırlanmalıdır. Yoksulluk sınırının altında yaşayanların temel gereksinimleri ücretsiz karşılanmalıdır. Konutlarda elektrik, doğal gaz ve suya yansıyan KDV-ÖTV sıfırlanmalıdır. Kamu hizmetlerinin piyasalaştırılmasına, tasfiyesine ve özelleştirme soygununa son verilmelidir. Tüm maaş ve ücretler en az asgari ücret artış oranı kadar artırılmalı, yılın daha başında enflasyon karşısında eriyen asgari ücret yeniden belirlenmelidir. En düşük emekli aylığı en az asgari ücret düzeyine, insanca yaşanacak bir seviyeye çekilmelidir. EYT’lilere emeklilik hakkı verilmelidir. Esnaf kuryelik, kendi hesabına çalışma, özel istihdam bürosu, taşeron adı altındaki tüm güvencesiz çalışma biçimlerine son verilmeli, herkese güvenceli çalışma imkânı sağlanmalıdır.''

“ORGANİZE BİR KÖTÜLÜK VAR”
CHP Tarım Politikaları Başdanışmanı Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal "Bizleri yoksulluk kültürüyle yönetmeye çalışıyorlar. Bu ülkenin bütün kaynaklarını kendilerine ve yandaşlarına peşkeş çekmek istiyorlar. Servetine servet katan, ithalat politikalarını tercih eden iktidar, ne yazık ki bugün ülkemizi Rusya ve Ukrayna’ya muhtaç etti. Rusya ve Ukrayna olmasa ülkemiz ekmeğe muhtaç, soframızda ayçiçeğine muhtaç. Sandıkta halkı din, millet, terör, dış güçler diyerek kandırdılar. Bu ülkenin ekonomik sorunlarının temel sorumluluğunu dış güçlere attılar. Karşımızda organize bir kötülük var. Bu organize kötülükten kurtulmanın yolu birliktelik ve dayanışmaktan geçiyor. Bizleri, bu ülkenin renklerini parçalamak istiyorlar. Ancak biz çoğuz onlar az. Biz kazanacağız, onlar kaybedecek. Çünkü bizim farklılıklarımız, zenginliğimizdir. Bizler faşizme karşı direneceğiz. Ayrımcılık yapan iktidarın bütün uygulamalarına karşı direneceğiz. Çünkü biz çoğuz” şeklinde konuştu. 

“GÜN GELECEK, AKP HALKA HESAP VERECEK”
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise; “Bu büyük ekonomik kriz işçi sınıfını vurdu. 22 yıllık AKP iktidarı bizi yoksullaştırıyor. O yüzden gün gelecek, devran dönecek AKP halka hesap verecek. İnsanca yaşamak, geçinebilmek mümkün değil. Çarşıyı, pazarı işçi sınıfı için yangın yerine çevirdiler. Milletin tenceresi, emekçilerin tenceresi kaynamaz oldu. Gelin görün ki zamların, hayat pahalılığının, faturaların sorumluluğunu alan yok. Zamlar yağarken, enflasyon tırmanırken işçilere, emekçilere, emeklilere ve dar gelirlilere hayat zehir edilirken ortada sorumlu yok. Ancak istediklerini yapsınlar gözün gördüğü, cebin hissettiği gerçeği, mutfağın gerçeğini gizleyemeyecekler” dedi.

 
Altay'da Serkan Özbalta'dan istifa kararı!
 
İzmir'de nevruz kutlaması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çavuşoğlu: Taraflar anlaşmaya yakın!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 25. gününde devam eden Rusya-Ukrayna ...
İzmir'deki sineklik hırsızı kamerada!
İzmir'in Bergama ilçesinde giriş katındaki iki dairenin sinekliklerini ...
Sır ölümle ilgili korkunç iddia!
Antalya’da Nuray Demir (17) otel odasında şüpheli bir şekilde çıplak halde ...
 
İzmir'deki hemşire için 241 yıla kadar hapis istemi!
İzmir'deki bir hastanede görevli hemşire ile enjekte edilmediği halde ...
İzmir'in Fidan Dedesi...
Mevsimlik orman işçisi olarak 35 yıldır fidan diken Duran Gümüş, bugüne ...
Diyanet'in kadın başkan yardımcısı: Zengin zenginle evlenmeli!
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, insanların dengiyle ...
 
Gediz’deki yaban hayatına fotokapanlı kayıt!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in UNESCO Dünya Doğa Mirası ...
İzmir'de FETÖ ve PKK gözaltısı!
İzmir'de, nevruz öncesi yapılan uygulamada PKK/PYD adına silahlı faaliyet ...
TARİŞ'ten İzmir'de dev satış!
TARİŞ, İzmir'in Menemen ilçesinde kooperatife ait 47 bin metrekarelik ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri