ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4774
    Dolar
  • Euro
    35,0075
    Euro
  • Altın
    2.328,740
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
22 Temmuz 2022 Cuma - 11:40

İzmir'de her iki testten biri pozitif!

İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir'de de Covid-19 nedeniyle vaka ile yoğun bakım servislerindeki hasta sayısının arttığını belirterek, "Her iki testten biri pozitif" dedi.

İzmir de her iki testten biri pozitif!

İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, gerek pozitif testlerde gerekse yoğun bakımda yatan hasta sayısındaki düşüşün, son dönemde tersine döndüğünü ifade etti. Kamu yönetiminin birtakım önlemleri gevşettiğini söyleyen Kaynak, maske konusunda ısrarcı olunmadığına dikkat çekerek bu durumun hazirandan itibaren vaka sayılarında artışa sebep olduğunu anlattı. Kaynak, "Haziran ayında test pozitifliği yüzde 5'lere doğru çıkmaya başladı. Bugün ise yapılan testlerin yüzde 50'si pozitif. Yani her iki testten biri pozitiftir" diye konuştu.

Kamu yönetiminin takvime bakarak birtakım tedbirler alabileceğini kaydeden Kaynak, önümüzdeki haftalarda rakamların daha net ortaya çıkacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Şu an okullar tatil. Türkiye'de 5-11 yaş grubu aşısız. Onlar birinci risk grubunu oluşturuyor. Faz 3 çalışmaları, bu yaş grubunun aşılanabilir olduğunu ortaya koydu. Okulların açılmasından önce çocukların aşılanması bu grubun bağışıklık kazanmasını sağlayacaktır. 7 Haziran itibariyle hac dönemi başladı. 2020 yılında hac dönüşünde izolasyon konusunda sıkıntı yaşanmıştı. Hacca gidenler genellikle belirli bir yaş grubu olduğu için özel bir risk alanıdır. Uzun bir tatil dönemi geçirdik. Turizm hareketi nedeniyle insanlar uçak, otobüs, tren hatta özel araçlarda birbirlerine yakın temasta bulundu. Önümüzdeki haftalarda bulaş olaylarının sonucunu daha fazla görmeye başlayacağız."

'AŞI PROGRAMINI TAKİP EDİN'

Pandeminin başladığı aşısız olan ilk 6 aylık döneme göre şu an yoğun bakımlardaki hasta sayısının oldukça az olduğunu dile getiren Kaynak, son 6 aylık süreç ile karşılaştırıldığında bir artıştan söz etmenin mümkün olduğunu anlattı. Kaynak, "Yoğun bakım servislerinin Covid-19'a ayrılmış kısımları veya hastanelerdeki servisler kapatılmıştı. Fakat şu an yoğun bakımlarda az da olsa yatış var. Başlangıca göre bu düşük ama geçtiğimiz 6 ayla karşılaştırıldığında artış söz konusu. Önümüzdeki haftalar daha da artacak" ifadesini kullandı.

Vatandaşlara bazı uyarılarda da bulunan Kaynak, aşılarda hatırlatma dozlarının mutlaka yaptırılması gerektiğini söyleyip, şunları kaydetti:

"Mesafeyi koruyamıyorsanız mutlaka maske takın. Toplumdaki risk grupları tespit edilerek onların önümüzdeki aylardaki hareketliliği öngörülebilir. Buna dikkat edilerek önlemler alınması şart. Bu önlemlerin başında aşı geliyor. Aşı takvimi yeniden açıldı ve randevular oluşturulmaya başlandı. Yeni varyantlara karşı aşının yüzde 100 etkisi var mı, bunu bilmiyoruz. Ama aşı en azından bir enfeksiyon hastalığının hafif geçirilmesini, sekel bırakmamasını ve komplikasyonlarının daha az olmasını sağlayacak şekilde bağışıklık sistemini ayakta tutuyor. Aşısız dönemle aşılı dönemi kıyasladığımız zaman gerek enfeksiyon sayısındaki düşme özellikle de ölüm sayısındaki azalma aşının yararlı olduğunu gösteriyor. 4 ve 5'inci aşılardan itibaren 6'ncı ayı da tamamlamış olduğumuz için bu yeni aşı döneminde risk grupları başta olmak üzere tespit edilerek vatandaşlarımızın aşı programına alınması gerekiyor." 

 
İEÜ Tıp Fakültesi'nin gurur günü
 
İzmir'de orman yangını...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İEÜ Tıp Fakültesi'nin gurur günü
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi’nde 2019-2022 yılları arasında ...
O arazi köy halkında kaldı!
İzmir'in kırsal Çatalca Mahallesi'nde, Orman Genel Müdürlüğü'ne ait 608 ...
Vakalar artınca maske fiyatları patladı!
Koronavirüste vakalar 11-17 Temmuz'da bir önceki haftaya göre 100 bin ...
 
Buca'da yangın seferberliği... BUCAKUT teyakkuzda...
Buca Belediyesi, yaz mevsiminin kabusu olan yangınlara karşı bir yandan ...
Cemaatler inşaatçı oldu, para basıyorlar!
Erdoğan’ın Suriye’de yapılan briket evlere ilişkin “Bizim STK’lerle birlikte ...
Diyanet İşleri değil Ticaret işleri!
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın “faizsiz finans kurumlarının tercih edilmesi” ...
 
Prof. Naci Görür büyük riski anlattı!
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Düzce'de dün meydana gelen depreme dikkat ...
Esad'ın askerleri sınıra dayandı!
Türkiye'nin son dönemde gündeme getirdiği Suriye'ye yeni bir operasyon ...
Tahıl krizinde yeni gelişme!
Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle başlayan tahıl krizinde önemli bir gelişme ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri