ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5020
    Dolar
  • Euro
    43,6404
    Euro
  • Altın
    4.071,750
    Altın
  • Bist-100
    9.078,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/22°
    ADANA
  • ANKARA
    8/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/13°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/13°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/18°
    IZMIR
  • KONYA
    10/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
TMMOB'dan Kanal İstanbul uyarısı: İstanbul susuzluğa mahkum ediliyor, derhal iptal edilmeli!
TMMOB'dan Kanal İstanbul uyarısı: İstanbul susuzluğa mahkum ediliyor, derhal iptal edilmeli!
İmamoğlu'nun gittiği otelin müdürleri, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
İmamoğlu'nun gittiği otelin müdürleri, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Sırrı Süreyya Önder'in tedavisi sürüyor: Doktorlar 5 Mayıs'ta açıklama yapacak
Sırrı Süreyya Önder'in tedavisi sürüyor: Doktorlar 5 Mayıs'ta açıklama yapacak
Murat Kurum: Kanal İstanbul gündemimizde yok
Murat Kurum: Kanal İstanbul gündemimizde yok
23 Kasım 2022 Çarşamba - 14:43

İzmir'de iki hemşire hasta yakını tarafından darp edildi...

İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servis Bölümü'ndeki iki hemşire görev başındayken bir hasta yakını tarafından darbedildi. İddiaya göre sıra bekleme nedeniyle çıkan tartışmada bir hasta yakını hemşirelerden birinin parmağını kırdı, diğerinin ise karnına tekme attı. İki hemşire karakola gidip şikayetçi oldu. Hemşirelerden Gizem Begüm Demircan, "Bunlara artık bir dur demeliler. Arkadaşımın parmağı kırıldı, ben karnıma tekme yedim. Bir anlık sinirle bıçaklayabilirdi de" dedi.

İzmir de iki hemşire hasta yakını tarafından darp edildi...

SONKALEİZMİR-Olay, 16 Kasım Çarşamba Günü Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servis Bölümü'nde saat 21.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre; bacak ağrısı şikayetiyle hastaneye gelen hastanın yakınları sıra beklemek istemedikleri için hemşirelerle tartıştı. Bu sırada hasta yakınlarından biri eliyle hemşire Gizem Begüm Demircan'ın sol elinin bir parmağını kırdı. Araya girmek isteyen diğer hemşire Ayşe Nida Tamay'ın da karnına tekme attı. 

Güvenlik görevlilerinin ve hastane çalışanlarının araya girmesiyle olayların daha da büyümesi önlenirken, iki hemşire darp raporu alıp Bornova'da karakola giderek şikayetçi oldu. 

"BİR ANLIK SİNİRLE BIÇAKLAYABİLİRDİ"

Yaşadıklarını SONKALE'ye anlatan hemşirelerden Ayşe Nida Tamay, "Çok kötü şeyler yaşadık. Hep televizyonda görüyorduk, başımıza geldi. Her an hepimizin başına gelebilir. Bunlara artık bir dur demeliler. Daha kötü şeyler de olabilirdi. Onun parmağı kırıldı ben karnıma tekme yedim. Bir anlık sinirle bıçaklayabilirdi de. Başka bir şey de olabilirdi" diye konuştu.

"İNŞALLAH BİR DAHA BÖYLE ŞEYLER YAŞANMAZ"

Parmağı kırılan Gizem Begüm Demircan ise "Hasta yakınlarının sıra beklemek istememesinden dolayı oldu. Şiddete uğradık. Yine de yardımcı olmaya çalıştık onlara. Şiddete uğradığımız halde. İnşallah bu saatten sonra bu tarz şeyler yaşanmaz. Şu an parmağımda kırık var. Üç kişilerdi. Bir kişi saldırdı. Tekrarlanmamasını istiyoruz" dedi. 

HASTANE ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Yaşanan olayın ardından İzmir'deki sağlık meslek örgütleri bugün Ege Üniversitesi Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. "Sağlıkta şiddet istemiyoruz" yazılı pankart açıp, "Sağlıkta şiddet son bulsun", "Yaşamak yaşatmak istiyoruz" sloganları atan sağlık çalışanları ortak bir açıklama ile hükümete tepki gösterdi. Basın açıklamasını Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP SEN) İzmir Şube Başkanı Kemal Yılmaz okudu. Açıklama şöyle:

"Sağlıkta şiddetin, kamu ve yetkililerin nezdinde gündem olması için çalışma arkadaşlarımızın ölmesini beklemek istemiyoruz. Kamu hizmeti verdiğimiz sağlık kuruluşlarında hemen her gün şiddete maruz kalıyoruz. Hasta ve yakınları ile günün her saatinde bire bir temasta bulunan sağlık çalışanları olarak sunmuş olduğumuz hizmetin güvenli bir şekilde devam etmesini sağlamaya çalışırken, bir bir yok oluyoruz. Mayıs ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘Sağlıkta Şiddet ve Malpraktis Yasası’ kabul edilmesine rağmen şiddet hiç azalmadan devam etmiştir. Görünen o dur ki, çıkarılan yasa şiddet terörüne çözüm getirmemiştir. Randevu bulamayan, tedavisini tamamlayamayan ve çözüm bekleyen her hastanın öfkesiyle sahada aktif bulunan sağlık profesyonelleri karşı karşıya kalmaktadır.

"HAREKETE GEÇMEK İÇİN NEYİ BEKLİYORSUNUZ?"

Sıra beklemek istemeyen hasta ve yakınlarının hakaret dolu sözlerinden, ellerini kollarını sallayarak hastanelerin her köşesinde cirit atan magandaların benim vergimle maaş alıyorsun sözlerinden tükenmiş sağlık çalışanlarını korumak için neyi bekliyorsunuz. 21 ayrı suçtan sabıkası olan katilleri kamu hizmeti verilen kurumlara alırken göstermelik xray cihazları ile aramaktan vazgeçip, yeterli ve donanımlı cihazlar ile aranmasını ne zaman sağlayacaksınız. Susmaktan, vicdanlarımız için alttan almaktan, hastadır hizmet görmek hakkıdır diye yediğimiz hakaretlerden bıktık, usandık, tükendik. Sağlıkta şiddet artık sadece bizlerin sorunu değil toplumu tehdit eden bir terör haline dönüşmüştür. Bugün bu meydandan tüm yetkililere sesleniyoruz. Sıra hangimizde? Hangi meslektaşımızın daha yaralanmasına, ölmesine göz yumacaksınız? Harekete geçmek için neyi bekliyorsunuz?"

 
Okyanusun dibinde UFO iddiası: Uzaylıları arıyorlar…
 
Erdoğan’dan Esad sorusuna yanıt: Siyasette küslük olmaz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu’na ağır sözler
AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında ...
'Pençe-Kılıç' protestosuna jandarma engeli: HDP’li milletvekilleri Suruç’a alınmadı
Pençe-Kılıç Harekâtı’nı basın açıklaması yaparak protesto etmek isteyen, ...
İzmir'de sağanak çilesi... Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı su bastı
İzmir'de 'sarı' kodlu uyarı sonrası sağanak etkili olurken, önceki gün ...
 
Çiğli Belediyesi’nde Öğretmenler Günü’ne özel program
Çiğli Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında yenileme çalışmalarını ...
İzmir Körfezi komada...
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü ...
Hulusi Akar'dan 'kara harekatı' sorusuna yanıt
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "kara harekâtı olacak mı" sorusuna yanıt verdi.
 
Erdoğan'dan Bakan Dönmez'e: Öyle mıy mıy yok. Tamam mı?
AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir yurttaşın doğalgaz ...
Tunç Soyer'den Ankara çıkarması... KILIÇDAROĞLU, İKTİSAT KONGRESİNE GELİYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ankara'da CHP Genel Başkanı ...
CHP'li Bakan'dan flaş açıklamalar: Süleyman Soylu'nun yakınının 1 yılı aşkın süre Baltalimanı Polisevi'nde kalmasını eleştiren polis açığa alındı
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, TBMM'de yaptığı konuşmada, İçişleri ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri