ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3791
    Dolar
  • Euro
    35,0153
    Euro
  • Altın
    2.325,780
    Altın
  • Bist-100
    9,10
    Bist-100
  • ADANA
    14/26°
    ADANA
  • ANKARA
    12/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
23 Kasım 2022 Çarşamba - 14:43

İzmir'de iki hemşire hasta yakını tarafından darp edildi...

İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servis Bölümü'ndeki iki hemşire görev başındayken bir hasta yakını tarafından darbedildi. İddiaya göre sıra bekleme nedeniyle çıkan tartışmada bir hasta yakını hemşirelerden birinin parmağını kırdı, diğerinin ise karnına tekme attı. İki hemşire karakola gidip şikayetçi oldu. Hemşirelerden Gizem Begüm Demircan, "Bunlara artık bir dur demeliler. Arkadaşımın parmağı kırıldı, ben karnıma tekme yedim. Bir anlık sinirle bıçaklayabilirdi de" dedi.

İzmir de iki hemşire hasta yakını tarafından darp edildi...

SONKALEİZMİR-Olay, 16 Kasım Çarşamba Günü Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servis Bölümü'nde saat 21.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre; bacak ağrısı şikayetiyle hastaneye gelen hastanın yakınları sıra beklemek istemedikleri için hemşirelerle tartıştı. Bu sırada hasta yakınlarından biri eliyle hemşire Gizem Begüm Demircan'ın sol elinin bir parmağını kırdı. Araya girmek isteyen diğer hemşire Ayşe Nida Tamay'ın da karnına tekme attı. 

Güvenlik görevlilerinin ve hastane çalışanlarının araya girmesiyle olayların daha da büyümesi önlenirken, iki hemşire darp raporu alıp Bornova'da karakola giderek şikayetçi oldu. 

"BİR ANLIK SİNİRLE BIÇAKLAYABİLİRDİ"

Yaşadıklarını SONKALE'ye anlatan hemşirelerden Ayşe Nida Tamay, "Çok kötü şeyler yaşadık. Hep televizyonda görüyorduk, başımıza geldi. Her an hepimizin başına gelebilir. Bunlara artık bir dur demeliler. Daha kötü şeyler de olabilirdi. Onun parmağı kırıldı ben karnıma tekme yedim. Bir anlık sinirle bıçaklayabilirdi de. Başka bir şey de olabilirdi" diye konuştu.

"İNŞALLAH BİR DAHA BÖYLE ŞEYLER YAŞANMAZ"

Parmağı kırılan Gizem Begüm Demircan ise "Hasta yakınlarının sıra beklemek istememesinden dolayı oldu. Şiddete uğradık. Yine de yardımcı olmaya çalıştık onlara. Şiddete uğradığımız halde. İnşallah bu saatten sonra bu tarz şeyler yaşanmaz. Şu an parmağımda kırık var. Üç kişilerdi. Bir kişi saldırdı. Tekrarlanmamasını istiyoruz" dedi. 

HASTANE ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Yaşanan olayın ardından İzmir'deki sağlık meslek örgütleri bugün Ege Üniversitesi Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. "Sağlıkta şiddet istemiyoruz" yazılı pankart açıp, "Sağlıkta şiddet son bulsun", "Yaşamak yaşatmak istiyoruz" sloganları atan sağlık çalışanları ortak bir açıklama ile hükümete tepki gösterdi. Basın açıklamasını Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP SEN) İzmir Şube Başkanı Kemal Yılmaz okudu. Açıklama şöyle:

"Sağlıkta şiddetin, kamu ve yetkililerin nezdinde gündem olması için çalışma arkadaşlarımızın ölmesini beklemek istemiyoruz. Kamu hizmeti verdiğimiz sağlık kuruluşlarında hemen her gün şiddete maruz kalıyoruz. Hasta ve yakınları ile günün her saatinde bire bir temasta bulunan sağlık çalışanları olarak sunmuş olduğumuz hizmetin güvenli bir şekilde devam etmesini sağlamaya çalışırken, bir bir yok oluyoruz. Mayıs ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘Sağlıkta Şiddet ve Malpraktis Yasası’ kabul edilmesine rağmen şiddet hiç azalmadan devam etmiştir. Görünen o dur ki, çıkarılan yasa şiddet terörüne çözüm getirmemiştir. Randevu bulamayan, tedavisini tamamlayamayan ve çözüm bekleyen her hastanın öfkesiyle sahada aktif bulunan sağlık profesyonelleri karşı karşıya kalmaktadır.

"HAREKETE GEÇMEK İÇİN NEYİ BEKLİYORSUNUZ?"

Sıra beklemek istemeyen hasta ve yakınlarının hakaret dolu sözlerinden, ellerini kollarını sallayarak hastanelerin her köşesinde cirit atan magandaların benim vergimle maaş alıyorsun sözlerinden tükenmiş sağlık çalışanlarını korumak için neyi bekliyorsunuz. 21 ayrı suçtan sabıkası olan katilleri kamu hizmeti verilen kurumlara alırken göstermelik xray cihazları ile aramaktan vazgeçip, yeterli ve donanımlı cihazlar ile aranmasını ne zaman sağlayacaksınız. Susmaktan, vicdanlarımız için alttan almaktan, hastadır hizmet görmek hakkıdır diye yediğimiz hakaretlerden bıktık, usandık, tükendik. Sağlıkta şiddet artık sadece bizlerin sorunu değil toplumu tehdit eden bir terör haline dönüşmüştür. Bugün bu meydandan tüm yetkililere sesleniyoruz. Sıra hangimizde? Hangi meslektaşımızın daha yaralanmasına, ölmesine göz yumacaksınız? Harekete geçmek için neyi bekliyorsunuz?"

 
Okyanusun dibinde UFO iddiası: Uzaylıları arıyorlar…
 
Erdoğan’dan Esad sorusuna yanıt: Siyasette küslük olmaz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu’na ağır sözler
AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında ...
'Pençe-Kılıç' protestosuna jandarma engeli: HDP’li milletvekilleri Suruç’a alınmadı
Pençe-Kılıç Harekâtı’nı basın açıklaması yaparak protesto etmek isteyen, ...
İzmir'de sağanak çilesi... Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı su bastı
İzmir'de 'sarı' kodlu uyarı sonrası sağanak etkili olurken, önceki gün ...
 
Çiğli Belediyesi’nde Öğretmenler Günü’ne özel program
Çiğli Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında yenileme çalışmalarını ...
İzmir Körfezi komada...
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü ...
Hulusi Akar'dan 'kara harekatı' sorusuna yanıt
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "kara harekâtı olacak mı" sorusuna yanıt verdi.
 
Erdoğan'dan Bakan Dönmez'e: Öyle mıy mıy yok. Tamam mı?
AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir yurttaşın doğalgaz ...
Tunç Soyer'den Ankara çıkarması... KILIÇDAROĞLU, İKTİSAT KONGRESİNE GELİYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ankara'da CHP Genel Başkanı ...
CHP'li Bakan'dan flaş açıklamalar: Süleyman Soylu'nun yakınının 1 yılı aşkın süre Baltalimanı Polisevi'nde kalmasını eleştiren polis açığa alındı
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, TBMM'de yaptığı konuşmada, İçişleri ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri