ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,5312
    Dolar
  • Euro
    45,5163
    Euro
  • Altın
    4.294,640
    Altın
  • Bist-100
    9.196,00
    Bist-100
  • ADANA
    21/35°
    ADANA
  • ANKARA
    14/29°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/35°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/33°
    BURSA
  • ISTANBUL
    21/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    24/38°
    IZMIR
  • KONYA
    17/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
DEM Parti'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a ziyaret
DEM Parti'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a ziyaret
Erdoğan: Özel ve CHP yönetimi etkin pişmanlıktan yararlansın
Erdoğan: Özel ve CHP yönetimi etkin pişmanlıktan yararlansın
Trump'tan tansiyonu yükseltecek tehdit: ABD müdahale edecek mi?
Trump'tan tansiyonu yükseltecek tehdit: ABD müdahale edecek mi?
Özgür Özel: Muharrem İnce'yi baba ocağına davet ettik
Özgür Özel: Muharrem İnce'yi baba ocağına davet ettik
16 Nisan 2022 Cumartesi - 17:53

İzmir'de kapatma davası protestosu!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'ne 'kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek' suçlamasıyla açılan kapatma davası İzmir’de protesto edildi.

İzmir de kapatma davası protestosu!

Alsancak'taki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bulunan Türkan Saylan Kültür ve Sanat Merkezi önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Şubesi üyesi kadınlara, STK’lar, kadın dernekleri, boşanmak istediği kocası tarafından 44 yerinden bıçaklanan Aycan Beysülen ve yakınlarını kaybeden aileler destek verdi. Aileler, eylem boyunca yakınlarının fotoğraflarını ellerinde tuttu.

"Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği Hukuksuz Davalarla Kapatılamaz” yazılı pankart açan kadınlar, “Yaşasın Kadın Dayanışması”, “Kadınlar Eşit Yaşayacak”, “Direnen Kadınlar Dünya’da Her Yerde”, “Anayasayı, Sözleşmeyi Uygula”, “Kadın Mücadelesi Durdurulamaz”, “Kadınlar Özgür Yaşayacak”, “Kadın Cinayetlerini Durduracağız” sloganları attı.

Grup adına basın açıklamasını Platform üyesi Elif Tuncel yaptı. Öldürülen kadınların yakınları ile birlikte Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'ni kurduklarını ve 12 yıl boyunca bu topraklarda “kadın cinayeti” kavramını işlediklerini belirten Tuncel, şunları söyledi:

“Bugün itibariyle; işte tüm bu mücadeleyi yürütmek için çabalayan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneğimize, hukuksuz ve hiçbir dayanağı olmayan iddialarla "kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek" suçlaması ile fesih davası açıldığını kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. İddiaları odur ki, derneğimize yönelik yapılan muhtelif şikayet dilekçeleri mahkemece kuvvetli suç şüphesi oluşturmuş. Söz konusu dilekçeler derneğimizin “kadın haklarını savunmak kisvesi altında aile mevhumunu yok sayarak aile yapısını parçaladığı” gibi somut hiçbir olguya dayanmayan yazılı başvurulardan oluşuyor. Ayrıca dosyada; dernek yöneticilerimize yönelik, davaya bile dönüşmemiş, suç oluşmamış soruşturmalar dahil bir dizi kolluk kayıtları listelenmiş. Bu hukuksuz ve hiçbir dayanağı olmayan iddialarla bizlere suç uydurmaya çalışmak mevcut hukuk düzeni açısından bile içler acısıdır. Biz siyasi iktidarı, savcıları, mahkemeleri kadınlar lehine göreve çağırırken; onlar bu konunun muhataplarını böylesi içi boş davalarla hedef almayı tercih ediyorlar. Tüm kamuoyu bilir ki; bu coğrafyada Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun önünde eylem yapmadığı adliye yoktur. Bizim açımızdan bu dava da kadınların yaşam mücadelesinden, eşitlik ve özgürlük mücadelesinden ayrı değildir.”

“AÇILAN DAVA DEMOKRATİK KAMUOYUNA YÖNELİK BİR SALDIRIDIR”

Açılan davayı "demokratik kamuoyuna yönelik bir saldırı" olarak niteleyen Tuncel, şöyle devam etti:

“Kadınları ve LGBTİQ+ları şiddet karşısında yalnız bırakmak pahasına İstanbul Sözleşmesi’nden imza çeken siyasi iktidarın; mücadele edenleri yıldırma çabası, ülkedeki nice hukuksuzluktan bağımsız değildir. Sanmasınlar ki bu hukuksuzluklara alışırız. Normalleştirmeyeceğiz, meşrulaştırmayacağız. Kadın cinayetlerini durdurmak bir yana, her gün artışına bilfiil izleyenlerin devri sona eriyor. Bu çırpınışları boşuna olduğu gibi, bu davaları da boşunadır. Kadın cinayetlerini durdurana kadar durmayacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Kadın cinayetlerini de şiddeti de, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini de, bu hukuksuzlukları da durduracağız. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri olarak bugüne kadar asla yalnız yürümedik. Biliyoruz ki haklı mücadelemize yönelik bu saldırılar karşısında da asla yalnız yürümeyeceğiz.”

Açıklamanın ardından yakınlarını kaybedenler de söz alıp derneğin kapatılmasına tepki gösterdi. Bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.

 
Çeşme'de 'Rant Projesi' isyanı!
 
Altay, 1 puanı son dakikada kurtardı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de 'Rant Projesi' isyanı!
Kültür ve Turzim Bakanlığı tarafından yapılmak istenen Çeşme Projesi, ...
O taksi şoförü hakkında karar!
İzmir'de otobüs şoförüyle kavga ederken kendilerini ayırmak isteyen M.G.'yi ...
Ege Bölgesi için 'toz' uyarısı
Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nce Ege Bölgesi için Kuzey Afrika kaynaklı ...
 
Nevşin Mengü, Pakistanlı sapıklarla ilgili tuhaf açıklama: Kendince espri yapıyor!
Fox TV'deki “Orta Sayfa” programına katılan Nevşin Mengü'nün, Pakistanlı ...
Bakan Varank: Uzaya gidecek Türk vatandaşlarını testlerden geçireceğiz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Uzaya gidecek Türk vatandaşını ...
Yandaş kanal ATV, 'sığınmacılar gitsin' diyenleri PKK'lı ilan etti...
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ATV'de yayımlanan Yalnız Kurt ...
 
İzmir'deki kazada can vemişti... Yürek burkan detaylar!
İzmir'in Bornova ilçesinde, yolun karşısına geçmek isterken beton mikserinin ...
Yakıt yüklü gemi battı... İçerisinde Türkler de var!
Mısır'dan Malta'ya 750 ton dizel yakıt taşıyan bir gemi bugün Gabes Körfezi'nde ...
Karabağlar'da yürekler acısı tablo: PAZAR ATIKLARINI TOPLUYORLAR!
İzmir'in ikinci büyük ilçesi Karabağlar'da belediyenin topladığı pazar ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri