ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3778
    Dolar
  • Euro
    34,7353
    Euro
  • Altın
    2.434,720
    Altın
  • Bist-100
    10.056,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
29 Aralık 2022 Perşembe - 02:11

İzmir'de kiralık yolsuzluk!

Aliağa'da TCDD mülkiyetindeki 52 bin 284 metrekarelik 2 arazi yük taşıma hizmetlerinde kullanılmak üzere 2015 ve 2017'de kiralandı. TCDD'ye toplam 41 bin 854 TL kira ödeyen firma, arazileri sözleşmeye aykırı şekilde başka şirketlere taşımacılık, yükleme, emtia depoculuğu ve lojistik hizmetleri karşılığında 638 bin TL bedelle kiraladı. Firmanın bu yolla aylık 596 bin TL haksız kazanç sağlandığı Sayıştay raporlarına da yansıdı. CHP'li Sertel, "Bu nasıl bir soygundur? Kime peşkeş çektiniz?" dedi.

İzmir de kiralık yolsuzluk!

SONKALEİZMİR (ÖZEL) - İzmir'de TCDD Genel Müdürlüğü mülkiyetindeki Biçerova Gar Şefliği mevkisinde yer alan 40 bin metrekarelik alan 2015'te, Nemrut Körfez İstasyonu Çakmaklı mevkisindeki 12 bin 284 metrekarelik alan ise 2017'de demiryolu yük taşıma hizmetlerinde kullanılmak üzere kiraya verildi. 

Biçerova için 29 bin 334 TL, Çakmaklı mevkisindeki alan için ise 12 bin 284 TL kiralama bedeli ödeyen firma, toplamda 52 bin 824 metrekare olan iki araziyi sözleşmeye aykırı olarak başka şirketlere taşımacılık, yükleme, boşaltma, emtia depoculuğu ile lojistik hizmetleri karşılığında toplam 638 bin TL bedelle kiraladı. 

(CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel)

HAKSIZ KAZANÇ SAYIŞTAY RAPORLARINA YANSIDI 

Firmanın iki araziyi başka şirketlere kiralayarak aylık 596 bin TL haksız kazanç elde ettiği Sayıştay'ın 2021 yılı raporlarına da yansıdı. Sayıştay raporunda şu tespitler yer aldı:

"Firmanın sözleşmeye aykırı olarak daha fazla alan kullandığı görülmüştür. Sözleşmenin kurulma amacı demiryolu yük taşıma hizmetlerinin geliştirilmesi olduğundan ilgili alanlar bu hizmeti gerçekleştirecek firmalara doğrudan verilmektedir. Sözleşmelerde ve TCDD Hizmet Tarifesi'nde ilgili alanı firmanın kendisinin kullanma zorunluluğu vardır. Kiracı firma, ilgili alanları kullanma bedeli olarak Taşımacılık A.Ş'ye aylık 29.334, + 12.284 TL öderken, hiçbir faaliyette bulunmadan ilgili alanları başka firmalara kullandırarak ayda 49.520 TL+121.680 TL+25.000 dolar gelir elde etmektedir."


SERTEL: "DEMİRYOLLARININ ZARARI 7 MİLYONU AŞTI"

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Sözcüsü Atila Sertel, TCDD'den kiralanan ve konteyner deposu olarak kullanılan alanda SONKALE'ye özel açıklamalar yaptı. Sertel şöyle konuştu:

"Burası Nemrut Körfez İstasyonu mevkiinde olduğu için Devlet Demiryolları tarafından özel bir firmaya 2015 yılında toplam 52 bin 284 metrekare yer olarak kiralanıyor. Bu arazileri demiryolu taşımacılığında yük hizmetlerinde kullanılmak üzere Devlet Demiryolları tarafından kiralanıyor bu şirkete. Kira bedeli olarak 41 bin 618 liraya kiralanıyor. Bu arazileri 41 bin 618 liraya kiralayan kişi üçüncü şahıslara kiralıyor. 25 bin Amerikan doları karşılığında kiralıyor, 467 bin lira. Şu an aylık toplam kira bedeli olarak 683 bin Türk lirası elde ediyor. Yani 41 bin 618 liraya kiraladığı yerden 638 bin lira para kazanıyor. Bu kiralamadan dolayı her ay 596 bin lira devlet demiryollarının kaybı var. Bu nasıl kiralamadır, nasıl bir soygundur, kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Devlet Demiryolları'nın yıllık zararı 7 milyar lirayı geçti. Bu iddiaları ben söylemiyorum. Bu iddiaları bu yıl Devlet Demiryolları'nı denetleYen Sayıştay müfettişlerinin verdiği bulgular üzerinden konuşuyorum."



"BU DEVEDE KULAK MİSALİDİR"

TCDD Genel Müdürlüğü yetkililerine seslenen Atila Sertel şunları söyledi:

"Buradan sormak istiyorum. Nasıl bir soygundur bu? Nasıl bir vicdandır bu? Üçüncü tekil şahısları zengin ederken kamu iktisadi teşebbüslerini, devlet demiryollarını zarara uğratmak nasıl bir bulgudur, nasıl bir Sayıştay raporudur bu?  Sayıştay müfettişleri bütün zorlamalara, baskılara rağmen böyle bulguları bulup çıkartabiliyor. Bu devede kulak misalidir. Türkiye'de gerçekten Sayıştay müfettişleri özgürce denetim yapabilse inanılmaz derecede yolsuzluklar vardır. Bu alan birilerine peşkeş çekilmiştir. Devlet Demiryolları Genel Müdürü'ne soruyorum. Bu alanı kime peşkeş çektiniz? Bu alan üzerinden ayda 600 bin liraya yakın haksız kazanç sağlayanlar kimler? Bu paradan bir gelir paylaşımı yapılıyor mu? İnanılmaz derecede büyük yolsuzlukların olduğu Devlet Demiryolları'nda yeni bir yolsuzluk ve usulsüzlükle karşı karşıyayız. Bunların hesabını mutlaka soracağız. Gün gelecek devran dönecek, mutlaka bu soyguncular halka hesap verecek. "

 
EYT düzenlemesinde detaylar belli oldu!
 
Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nde yeni yıl partisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinde detaylar belli oldu!
Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT'de detaylar belli oldu. Cumhurbaşkanı ...
EYT'de düğüm çözülüyor... Saat verildi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde EYT düzenlemesine ...
İzmir'deki cinayette yeni gelişme!
İzmir’in Bayraklı ilçesinde, sokak ortasında tartıştığı kız arkadaşı Tuğba ...
 
Eski devlet bakanı ve Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu'na cezaevi yolu
Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu, 2018 yılında kaleme aldığı, ...
Murat Aydın ve meclis üyelerinden Başkan Sengel'e destek... GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Murat Aydın ile ...
Gezi Parkı Davası'nda flaş gelişme!
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, Gezi Parkı olaylarına ilişkin yargılandığı ...
 
Eşini öldüren kocadan akıllara zarar savunma!
İzmir'de tartıştığı eşi Nuran Fırat'ı (36) boğazından bıçaklayarak öldürdüğü ...
Bakan Kurum’dan alışveriş poşeti açıklaması!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, marketlerdeki ...
İmamoğlu'ndan Soylu'ya telefon yanıtı!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,"Bir süre önce İmamoğlu saygılarını sunarak ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri