ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3405
    Dolar
  • Euro
    34,8442
    Euro
  • Altın
    2.389,390
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
CHP'li Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı!
CHP'li Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı!
RTÜK’ten Now TV ve Tele1’e ceza!
RTÜK’ten Now TV ve Tele1’e ceza!
22 Temmuz 2020 Çarşamba - 16:21

İzmir'de miting gibi sözleşme töreni.. 4 bin 198 işçinin yüzü güldü

İzmir Büyükşehir Belediyesi KHK'lı işçilerin DİSK Genel İş Sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesindeki sosyal haklardan faydalanmasını sağlayan ek sözleşme protokolü hakkında anlaşmaya varıldığı duyurdu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer toplantıda Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına verdikleri sözleri tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Soyer, "oplamda 4 bin 198 çalışanımızın bu haklardan yararlanmasını sağlayarak mağduriyetlerini gideriyoruz” dedi

İzmir de miting gibi sözleşme töreni.. 4 bin 198 işçinin yüzü güldü

İzmir Büyükşehir Belediyesi kuruma bağlı şirketlerde çalışan ve 2017’de çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile İZENERJİ Şirketi'ne geçen personel için önemli bir adım attı. İşçilerin, DİSK Genel İş Sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesindeki sosyal haklardanfaydalanmasını sağlayan ek sözleşme protokolü İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş İzmir 2 Nolu Şube yönetimi tarafından açıklandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer toplantıda, Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına verdikleri sözleri tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve emeğin kıymetini bildiklerini söyledi.



Alsancak'taki Tarihi Havagazı Fabrikası'nda çok sayıda işçinin katıldığı toplantıda konuşan Başkan Tunç Soyer, “Büyükşehir Belediyesi uzun yıllardır hizmet alımı yolu ile personelin önemli bir kısmını bağlı şirketleri üzerinden çalıştırıyordu. Yine bir kısım personeli ise 2017 yılında KHK ile son verilen taşeron dediğimiz hizmet alımı yolu ile özel firma personelleri olarak alınmıştı. Tabi taşeron uygulamasının son bulmasıyla belediyemiz bünyesindeki şirketlerde kadroya geçirilen işçilere iki yıllık sabit bir zam belirlenmiş, işçilerin özlük hakları da toplu sözleşmeye kadar yasal düzenleme üzerinden gerçekleştirilmişti. Çalışanlarımız, sosyal haklarından yararlanamıyordu” dedi.

“Mağdur olan çalışanlar da sosyal haklardan faydalanacak”
Büyükşehir Belediyesi'nin, işçilere önce gıda yardım kartı desteği sağladığını diye getiren Başkan Soyer şöyle konuştu: “İşçilerin yaşadığı mağduriyeti çözmek için daha sonra Bakanlığın yazı ile bildirdiği tercihi, işçilerimiz lehine kullanarak KHK’lı çalışanlarımızın da genel iş kollarında, asıl işkolu ile birlikte çalışmalarının önünü açtık. Bugün ise ilgili Kanun Hükmünde Kararname’den dolayı mağdur olan çalışanlarımızın, diğer personellerimizden bir farkı olmadan sosyal haklardan da yararlanacağı yeni bir sisteme geçiyoruz.”



“Toplamda 4 bin 198 işçi faydalanacak”
İşçilerin bağlı çalıştıkları belediye şirketlerinde mevcut toplu sözleşmelerde yer alan sosyal haklardan yararlanmaya başlayacaklarını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, böylece çalışanların toplam maaşlarına önemli bir katkı koyduklarına değindi. Soyer, “İZENERJİ şirketimizde, 3 bin 664 çalışanımız bu haktan yararlanacak. Diğer şirketlerimiz ile birlikte toplamda 4 bin 198 çalışanımızın bu haklardan yararlanmasını sağlayarak mağduriyetlerini gideriyoruz” diye konuştu.

Soyer, “Belediyemiz bünyesindeki emekçilerimizin alnının terinin karşılığını alması için elimizden geleni yapıyoruz.İzmir'e toz kondurmayalım.İzmir’i itibarsızlaştırmak için her şeyi yapacaklar. Ama biz çelik gibi, demir gibi, dağ gibi durmaya devam edeceğiz.Birlikte üreterek birlikte çoğaltalım. Ve ürettiğimiz emeği, İzmir’in güzel insanları ile birlikte paylaşalım” dedi.

“İzmir'de bir ilke imza atıyoruz”
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bundan bir buçuk sene önce İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde hepimiz coplandık, gaz yedik. Demek ki her mücadelenin başlangıcı ve sonu vardır. Sayın Başkanımız, ‘Aşkla İzmir’ diye göreve geldi. Eşit işe eşit ücret diye savundu ve hayata geçiriyor. Sayın başkanımızla bir ilke imza atıyoruz. KHK ve mağduriyeti yok ediyoruz. Bu kente toz kondurmayacağız. Başkanımıza söz veriyoruz. Var gücümüzle çalışacağız. Güvenlik görevlisi arkadaşlara söylüyorum; biz iktidarın güvenliği değiliz, kentimize barış içinde hizmet vereceğiz.”Genel İş 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız da, İzmir'de bir hikaye yazıldığını ve bugün bu hikayeye nokta koyacaklarını belirterek bu nedenle heyecanlı olduklarını söyledi.

Törene İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı, İZENERJİ Genel Müdürü Celal Ergin, sendika yöneticileri ve çok sayıda işçi katıldı.

 
Kavun değil saray hediyesi!
 
Halkapınar'a dev çini pano
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şengül 23 Temmuz 2020 Perşembe 21:18

Çok güzel yapmış başkan peki diğer belediye deki. Çalışanlar faydalanacakmı yoksa diğerleri mağdur edilecekmi bu adaletsisliği diğer belediyelerde yapacakmi izmirin ilçe belesiyelerinden bbelediyez

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kent Market'in ikinci şubesi Mustafa Kemal'de açıldı
 Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın gelir düzeyi düşük ailelerin ...
Çeşme'de can dostlara veterinerlik hizmeti
Çeşme Belediyesi ilçede yaşayan sokak hayvanları için ücretsiz Veteriner ...
Gaziemirli öğrencilere tercih desteği
Gaziemir Belediyesi’nin dar gelirli öğrencilere destek vermek amacıyla ...
 
Karşıyaka'da ücretsiz kurs... Zeybek bilmeyen kalmayacak!
Karşıyaka Belediyesi, Ege kültürünün yapı taşlarından zeybek oyununu yaygınlaştırmak ...
Menemen'de spora yatırım
Menemen Belediyesi’nin çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı ...
Narlıdere’de hurda araçlar toplanıyor
Narlıdere sınırları içindeki sahipsiz araçları kaldırmak ve görsel kirliliği ...
 
İzmirli kadınların da adresi Bornova
Bornova Belediyesi’nin STK (Sivil Toplum Örgütleri) Yerleşkesi’ne dönüştürmek ...
Bayraklı'da psikolojik destek...
Bayraklı Belediyesi Aile Danışma ve Eğitim Merkezi tarafından koronavirüs ...
Çiğli'de istihdam hamlesi.. 'İŞ'TE ÇİĞLİ
Çiğli Belediyesi tarafından hayata geçirilen “İş’te Çiğli Kariyer ve Girişimcilik ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri