ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5004
    Dolar
  • Euro
    34,6901
    Euro
  • Altın
    2.496,860
    Altın
  • Bist-100
    9.693,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/15°
    IZMIR
  • KONYA
    10/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Malatya'da deprem
Malatya'da deprem
Anneannesini döverek öldüren şüpheli tutuklandı
Anneannesini döverek öldüren şüpheli tutuklandı
Özgür Özel kilidi açan 3 anahtarı açıkladı... ''Tuzla buz ettik''
Özgür Özel kilidi açan 3 anahtarı açıkladı... ''Tuzla buz ettik''
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
4 Ağustos 2022 Perşembe - 10:13

İzmir'de müzik yasağı işletmecileri isyan ettirdi...

İzmir'de Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki kafe bar işletmecileri, gece 01.00’den sonra uygulanan müzik yasağına tepki gösterdi. İşlerinin düştüğünden dert yanan işletmeciler, "İnsanlar eğlenceyi evlere parti şeklinde taşımaya başladılar. Otellerde ne oluyor onu bilemiyoruz. Gece 12.00-01.00'den sonra merdiven altı tabir ettiğimiz eğlence yerlerine gidiyor. Yasak yerlerde eğleniyorlar. Bizim gibi bu işe emek veren insanların yerinde değil de daha çok gizli saklı yerlerde eğleniyorlar" dedi

İzmir de müzik yasağı işletmecileri isyan ettirdi...

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Pandemi döneminde gece 12.00'den sonrası için getirilen, daha sonra ise 01.00'e kadar uzatılan müzik yasağı işletmecilerin tepkisini çekiyor. İzmir'de eğlence sektörünün merkezlerinden Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde kafe, bar ve restoran işletmecileri yasak nedeniyle insanların gece 01.00'den sonra merdiven altı eğlence yerlerine gittiğini öne sürdü. SONKALE'ye konuşan işletmeciler, yasağın kaldırılması ve müziğin ruhsatta belirtilen saate kadar uzatılması için hükümete çağrı yaptı.

"HERKES ZARARINI GÖRÜYOR"

İzmir Gastronomi Yeme İçme Eğlence Yerleri Derneği Başkanı Hami Torcu, yasağın sadece İzmir'i değil ülke ekonomisini olumsuz etkilediğini belirterek şöyle konuştu:

"Pandemi ile ilgili yasaklar, hemen hemen tüm ülkede bitti. Bir tek hastanede maske zorunluluğu ve gece 1.00'de müziğin bitmesi kaldı. Bu turizmden gelir beklediğimiz dönemde çok yanlış bir olay. İnsanlar eğlence olayını evlere parti şekline taşımaya başladılar. Otellerde ne oluyor onu bilemiyoruz. Sadece müzisyen ve işletmeciler değil, taksicisinden esnafına kadar herkes bu işin zararını görüyor. Gürültü ile ilgili sayın Cumhurbaşkanı 12.00'den sonra 'Kimse kimseyi rahatsız etmesin' diyor ama bence gündüz de kimse kimseyi rahatsız etmesin. Gürültü yönetmeliğindeki şartlara uyalım ve ruhsat saatleri içerisinde müzik yapalım istiyoruz. Geçmişte daha hareketliydi, herkes kazanıyordu. Şu an insanlar 12-1 dedin mi evine gitmek istiyor. Ya da merdiven altı tabir ettiğimiz eğlence yerlerine gidiyor."

(Hami Torcu)

"İNSANLARIN GÖZÜNDE FER KALMAMIŞ"

İzmir'de 9 yıldır işletmecilik yapan Levent Kalındamar müzik yasağı nedeniyle mekanların erken kapandığını söyledi. Kalındamar şunları söyledi:

"Bizim işlerin merkezinde müzik var. Müziği durdurduğumuz zaman işletmeler boşalıyor. 'Masalardan kalkın' denmeden, adisyon gönderilmeden insanlar müzik kesildikten bir süre sonra mekanı terk ediyor. Bu da bizi olumsuz etkiliyor. Hiç anlamadığımız bir sebepten ötürü bir süreye tabi tutuldu. Bütün ticaretimiz etkilendi. Neden böyle bir şeyle karşılaştığımızı anlamıyoruz. Her türlü ticaretimizi devlet güvencesiyle yapıyoruz. Gece yarısı biri 'İnsanlar rahatsız olmasın' diyor. Bu durumdan da biz rahatsızız. Müzik yasağı olmadan önceki karakol kayıtlarına bıkılsın. Kaç şikayet var? O zaman 12'den sonra kimse dışarı çıkmasın. Bir tek müzik dinleyenler ve eğlenenler mi rahatsız ediyor. Niye toplumda sürekli ayrıştırılıyoruz? Rahatsız olan insanlar belli. Bizi kutuplaştırmasınlar. Bu kararların hiçbiri için bize danışılmıyor. Sürekli birileri üstten bu işleri halletmeye çalışıyor. Umarım bu yanlıştan en kısa zamanda dönülür. Benim işletmemde gecede 3 müzik grubu sahne alıyordu. Şu an tek grup var. Bu işten ekmek yiyen iki grup artık o imkana sahip değil. İnsanların gözünde fer kalmadı. Zamlar, enflasyon, boğuştuğumuz şeylerin üstüne bu tip gökten inme, kimin hangi verilere dayanarak aldığı belli olmayan kararlar var."

(Levent Kalındamar)

"YASAK OLAN YERLERDE EĞLENİYORLAR"

Müzik yasağı ile birlikte insanların eğlenceden koptuğunu savunan Alper Gökçen de şunları kaydetti:

"5 yıllık işletmeciyim. Ekonomik buhrandan dolayı işlerde düşme var. Müziğe gelen yasakla beraber yemeğe gittikten sonra çok fazla vakit kalmaması nedeniyle işler düştü. İnsanların dışarı çıkma saatleri de azaldı. Geçmişte insanlar daha rahat ve özgürce eğlenebiliyordu. Şimdi artık o rahatlığın ve özgürlüğün ellerinden alındığını hissediyorlar. Eğlence hayatına gelen kısıtlamalardan dolayı insanlar kendini biraz olsun kendilerini geri plana attı. Eskiden 4-5 saat dışarı çıkanlar şimdi 1 saatle kendini sınırlandırıyor. Yasak olan yerlerde eğleniyorlar. Bizim gibi bu işe emek veren insanların yerinde değil daha çok gizli saklı yerlerde eğleniyorlar. Kendi evlerinde ve gizli saklı yerlerde olabiliyor. Vergimizi veriyoruz, ciddi personel çalıştırıyoruz. Saatlerin kısaltılmasıyla personel sayısı azaldı. Sektörde iş gücü de azalıyor. Alkole gelen zamları müşteriye yansıtamadığımız için personel sayısını azaltmak zorunda kalıyoruz. "

(Alper Gökçen)

"MÜZİK YASAĞINI KABUL EDEMİYORUM"

Alsancak'ta 15 yıldır işletmecilik yapan Kemal Özçakar ise alkol zamları ve mutfak giderlerine ciddi oranda zam geldiğini belirterek " Mücadele etmeye devam ediyoruz. Saat 01.00'de müzik yasağını kabul edemiyorum. Bu hem işletmeciler hem de müzisyen arkadaşlar açısından ciddi bir problem. İki yıllık pandemi kısıtlamalarından çıktıktan sonra bu yasağın devam etmesi olumsuz etkiliyor.  İşletmeciler de bir kontrol tutturamıyor. Yerel yönetimler ve mülki amirler de bu konuda duyarsız. Saat 01.00 değil 03.00'e kadar devam etmesi gerekiyor. Saatler ve sınırlamalar olumsuz etkiliyor. Çok yoğun volümle müzik yapılması işlerimi azaltıyor. Gürültü yönetmeliğine sadakat sağlanarak sürenin uzatılması gerekiyor" diye konuştu.

(Kemal Özçakar)

 

 
Murat Bakan'dan Yüksek Askeri Şura öncesi "Sarıklı Amiral" soruları...
 
Soyer: Bu topraklarda umudu gençlerimizle büyüteceğiz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Soylu'nun fotoğrafı gündeme oturdu!
KPSS skandalının odağındaki Yediiklim Yayınları'nın, tanıtım afişlerinde ...
Avukattan cezaevine uyuşturucu servisi!
Maltepe Cezaevinde hükümlü bulunan yeğeninin sevgilisine uyuşturucu madde ...
Eylem yapan sendikacılar hakkında flaş karar!
Anayasa Mahkemesi, Eğitim-Sen'e bağlı sendika üyelerinin yaptıkları eylem ...
 
Bu kez Dikili... Lastik botta 33 göçmen!
İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına ...
Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı adaylığını açıkladı!
MHP Eski Milletvekili Sinan Oğan, canlı yayında Cumhurbaşkanlığı'na aday olacağını açıkladı.
ÖSYM’nin yeni başkanı belli oldu!
Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) soruların sızdırıldığı iddialarının ...
 
6 kamu arazisinin imar planları değişti!
Özelleştirme kapsamına alınan 6 değerli kamu arazisinin imar planları ...
Gaz krizinde yeni gelişme!
Rus devlet enerji şirketi Gazprom, Rusya'dan Avrupa'ya gaz akışını sağlayan ...
İzmir'de 'çıplak semazen' soruşturmasına mahkeme freni
İzmir'de geçen yıl sahne alan ve "çıplak semazen" eleştirileri getirilen, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri