ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
10 Kasım 2022 Perşembe - 10:44

İzmir'de organ nakilli hastaya bypass ameliyatı

Böbrek nakilli Önal Özdirim (49) “altından bir şey çıkar” korkusuyla  hep ertelediği kalp sorunlarını, bu defa es geçemedi. 4 damarının tıkalı olduğu belirlenen Özdirim, Kent Hastanesi’nde ameliyat masasına yatarken, Doç. Dr. Cüneyt Narin, “Hastamız ameliyat öncesi kardiyoloji ve nefroloji uzmanlarımız tarafından da kontrolden geçirildi. Bu ekip çalışması sonunda hastamızın 4 damarını sorunsuz değiştirdik. Organ nakilli olmak bypass’a engel değil” dedi.

İzmir de organ nakilli hastaya bypass ameliyatı

İzmirli, iki çocuk babası Önal Özdirim, polikistik böbrek tanısıyla doktor takibindeyken 2008 yazında “böbrek yetmezliği” gelişmesiyle diyalize girmeye başladı. Yaklaşık 4.5 yıl makineye bağımlı bir hayat süren Özdirim’i, diyalizden kayınbiraderi Arkadaş Çakır (47) kurtardı. Özdirim, 2012 yılında kayınbiraderinden nakledilen böbrekle yeni bir hayata başladı. Ancak Özdirim’in aşırı kiloları yaşam kalitesini olumsuz etkilemeye başladı. Özdirim nefes almakta zorlanırken bu sorunu kilolarına bağladı, doktora gitmekten kaçındı. Geçtiğimiz eylülde nefes darlığı yakınmalarına bir de ayaklarda şişme eklenince aile hekimine başvurmak zorunda kaldı. Yakınmaları sonucu yapılan tetkiklerde kalp enzimleri yüksek çıktı, aile hekimi mutlaka bir kardiyoloğun görüp değerlendirmesini istedi. Bunun üzerine Özdirim, Kent Sağlık Grubuna bağlı Kent Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan tetkiklerde Özdirim’in 4 damarının tıkalı olduğu saptandı. Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Cüneyt Narin başkanlığındaki ekip tarafından 4 damar bypass ameliyatı gerçekleştirildi. 6 Ekim’de gerçekleşen ameliyat sonrasında rahat nefes almaya ve yürümeye başladığını belirten Özdirim şöyle konuştu:

“Yıllarca polikistik böbrek hastalığı nedeniyle doktor kontrolündeydim. Ardından diyaliz, nakil süreci yaşadım. Bu bende ciddi travmaya yol açtı. Bir yerim ağrısa hep kötü bir şey olacağı korkusu yaşıyor, doktora gitmeyi erteliyordum. Ama nefes alamaz, yürüyemez hale gelince, artık kaçacak halim kalmadı. Problemin kalple ilgili olduğu ortaya çıkınca soluğu Kent Hastanesi’nde aldım. Çünkü bir yıl önce amcamı Doç. Dr. Cüneyt Narin ameliyat etmişti, güvendiğim bir doktor vardı. Hemen Cüneyt hocamıza başvurdum. O bir yol haritası çizdi, önce Kardiyoloji Uzmanı Dr. Afat Gafarova’nın kontrolünden geçtim. Anjiyo yapıldı ve 4 damarımın tıkalı olduğu belirlendi. Böbrek nakilli olduğum için bu kez Böbrek Nakli ekibinden nefroloji uzmanı Doç. Dr. Ebru Sevinç Ok tarafından gerekli tetkik ve muayeneler yapıldı. Cüneyt hoca da bu doktorlarımızla yaptığı değerlendirmelerin sonunda beni ameliyata aldı. Sonuç harika. Boşu boşuna korkup, sağlık sorunlarımı ertelemişim. Şimdi eşim ve çocuklarımla daha güzel bir hayat süreceğim, tüm ekibe çok teşekkür ediyorum.”

HASTA ÇOK İYİ DEĞERLENDİRİLİYOR

Önal Özdirim gibi organ nakli ya da farklı büyük ameliyat geçiren pek çok hastanın, daha sonra ortaya çıkan sağlık sorunlarında korkuya kapılıp, tedaviden uzak durduğunu belirten Kent Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Narin, şunları söyledi:

“Hastalar daha önce yaşadıkları sağlık sorunları yüzünden bypass gibi büyük bir ameliyatı kaldıramayacaklarını düşünüyor. Bu korkuyla göz ardı ettikleri sağlık sorunları büyüyor, yaşam kaliteleri düşüyor. Oysa hastalar böyle bir ameliyat öncesinde, mevcut ek hastalıkları ve daha önce geçirdikleri operasyonların özelliğine göre, konusunda deneyimli farklı uzmanlar tarafından değerlendiriliyor, gerekli tedavileri düzenlendikten sonra kalp ameliyatına hazırlanıyorlar. Tıpkı böbrek nakilli hastamızda olduğu gibi. Hastanemizde aktif karaciğer, böbrek ve kemik iliği nakli uygulanmasından dolayı, bu tarz hastalara destek veren, kapsamlı bir uzman hekim ve yardımcı sağlık personeli varlığı, bu hastaların kalp ameliyatları sonrası izlemlerinde ek kazanım sağlamakta. Sonuçta, organ nakilli olmak, kalp ameliyatına engel değil” diye konuştu.

 
Bayraklı'da dev bayraklı anma!
 
İEÜ’lü tasarımcılara Denizli’den iki ödül
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilim Kurulu üyesinden üçlü virüs uyarısı!
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, solunum yollarında ...
İzmir'den 10 Kasım manzaraları!
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin ...
İzmir'de binlerce kişinin elektriği borcu nedeniyle kesik!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
 
Öz-Erciş, The Guardian'a manşet oldu!
Namaz kılmak isteyen bir yolcuya mola izni vermediği iddia edilen Öz Erciş ...
Bitlis'te art arda korkutan depremler!
Bitlis'in Ahlat ilçesinde sabah 6 sularında meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki ...
Baba ölü bulundu, kızı gözaltında!
İzmir'in Tire ilçesinde, başına sert bir cisimle vurulan Himmet G. (79) ...
 
İzmir uyumadı... Ata'ya Saygı Nöbeti...
İzmir Büyükşehir Belediyesi ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete ...
Unutmadık, unutmayacağız...
Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 57 yıl süren yaşamında, yalnızca ...
İzmir'de öğrenci yurdunda deprem tatbikatı
İzmir’de '2022 Afet Tatbikat Yılı' kapsamında deprem anında 'çök- kapan- ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri