ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/23°
    ADANA
  • ANKARA
    7/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/22°
    IZMIR
  • KONYA
    6/11°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
Maganda kurşunu bir can daha aldı!
Maganda kurşunu bir can daha aldı!
Suriye'nin kuzeyinde 4 terörist öldürüldü!
Suriye'nin kuzeyinde 4 terörist öldürüldü!
Sel faciası: 55 ölü, 76 kayıp!
Sel faciası: 55 ölü, 76 kayıp!
3 Aralık 2021 Cuma - 13:02

İzmir'de sağlık çalışanlarından 'Ayrımcılık istemiyoruz' eylemi

Hekimlere ek gösterge zammı kararı sonrası sağlık çalışanları İzmir'de "Ayrımcılık istemiyoruz, biz bir bütünüz" başlıklı basın açıklaması yaptı. Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, "Sağlık çalışanları arasında iş huzurunu bozabilecek ayrıştırmaların, ötekileştirmelerin mantığını anlayabilmiş değiliz. Tüm sağlık çalışanlarına iyileştirme bekliyoruz" dedi.

İzmir de sağlık çalışanlarından  Ayrımcılık istemiyoruz  eylemi

SONKALEİZMİR-Pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimler ve diş hekimlerine ise 5 bin lira ek gösterge zammı öngören teklifin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesi sonrası İzmir'de bir grup sağlık çalışanı Alsancak Devlet Hastanesi bahçesinde toplandı. "Ayrımcılık İstemiyoruz, sağlık çalışanları olarak biz bir bütünüz" başlıklı basın açıklaması yapan sağlıkçılar, "Sağlık bütündür, bozulamaz" sloganı attı. 



"ÇALIŞMA HUZURUNU BOZDU"

Sağlıkçılar adına basın açıklamasını Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol okudu. Açıklama şöyle:

"Hükümetin ve Sağlık Bakanlığı'nın kendi çalışanları arasında yaptığı ayrımcılık, sağlık hizmetleri sunumunda yaşanan sıkıntıların tuzu biberi olmuştur. Yetkililerin, ekip olarak hizmet veren sağlık çalışanları arasında, iş huzurunu bozabilecek ayrıştırmalar içerisine girmelerinin mantığını anlayabilmiş değiliz. Elbette, doktor arkadaşlarımızın ek göstergelerinde yapılacak olan düzenlemeyle emekli maaşlarına gelecek olan iyileştirme sağlık çalışanları olarak hepimizi memnun etmiştir. Biliyoruz ki, hekim arkadaşlarımıza yapılan ek gösterge iyileştirmesinin sebepleri, son bir yılda yaklaşık 9 bin doktor arkadaşımızın istifası ve emeklilerle birlikte yaklaşık 15 bin doktor arkadaşımızın kamudan ayrılmasıdır. Ücret düzenlemesinde hekim ve hekim dışı olarak ayrıma gidilmesi, sağlık hizmetleri sunumunun, en tepesinde bulunan Türkiye Cumhuriyeti'nin Sağlık Bakanının bile sağlık hizmetleri sunumunun bir bütün olduğunu görmemesi ya da görmezden gelmesi, hekiminden hemşiresine, ebesinden teknisyenine memuruna kadar tüm çalışanları ümitsizliğe sevk etmiş, çalışma huzurunu bozmuştur."

"3600 EK GÖSTERGE MÜJDESİNE NE OLDU?"

Açıklama şöyle devam etti:

"Sayın Sağlık Bakanımıza soruyoruz. Yaklaşık iki yıldır devam eden pandemide yıllık izinleri verilmeyen, tüm memurlar esnek çalışırken fazla mesai yaptırılan, eşi karantinadayken çalıştırılan, haklarını ödeyemediğiniz hekim dışı sağlık çalışanlarımızı ne çabuk unuttunuz? Her türlü şiddete uğrayanı, ekonomik zorlukla mücadele eden, kamu kurumlarında en çok soruşturma geçiren, ceza alan, mobbinge uğrayan sağlık çalışanları için 5 yıl önce verilen 3600 ek gösterge müjdesine ne oldu? 10 yıl önce söz verilip, verilip verilmediği bile belli olmayan yıpranma payına ne oldu?  Hekim arkadaşlarımıza ek göstergelerinin artırılmasıyla yapılacak maaş iyileştirmesinin açıklanmasının hemen ardından bu güne dek sendikacılık adına neredeyse hiçbir eylem etkinlik yapmayan hükümet yanlısı sarı sendikanın iki gün iş bırakma kararı alması ve hemen ardından bu gün TBMM’nin toplanıp konuyu görüşeceğini açıklaması da manidardır. TBMM’de yapılacak olan görüşmede tüm sağlık çalışanlarına kısmen de olsa bir iyileştirmenin yapılacağı beklenmektedir. Yaklaşık 10 yıldır yapılan toplu sözleşmelerde memurun maaşını neredeyse asgari ücrete dayanmasına sebep olan, alım gücünü yüzde 70 düşüren, asgari ücret artışları oranında bile memur maaşlarına zam alamayanlar bu gün iş bırakacaklarını açıklıyorlar. Davul sizin boynunuzda ama, tokmak kimin elindeyse ondan izin alın ki iş bırakabilesiniz. Sağlık çalışanlarına 750-1000 TL arası ek zam yapılacağı konuşuluyor. Siz bırakın 1000 TL'yi bugünün şartlarında 5000 TL bile zam yapsanız 2002'deki alım gücüne ulaşamazsınız. Biz istiyoruz ki, çalışanlarımız arasında haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik olmasın. Biz istiyoruz ki yöneticilerimiz liyakatli olsun. Siyasilerin emrinde değil, devletimizin, milletimizin ve çalışanlarımızın hizmetinde olsun. Çalışanlarımızın hakkını, hukukunu korusun."


İZMİR'İN BİRÇOK NOKTASINDA EYLEM

Sağlık çalışanları, İzmir'in birçok bölgesinde de "İş huzurunun bozulduğu" gerekçesiyle eylem yaptı. İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları 2 saatliğine iş bırakıp yürüyerek 6 Aralık Pazartesi Günü için iş bırakma çağrısı yaptı. İzmir Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan sağlık meslek örgütleri temsilcileri ve çalışanları da "Sağlık ekip işidir. Tüm iyileştirmeler ayrımsız olarak sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine yapılmalıdır" açıklamasını yaptı.

 
7 ilde DHKP-C operasyonu!
 
Çiğli, engelleri birlikte aşıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
7 ilde DHKP-C operasyonu!
Terör Örgütü DHKP/C'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 43 şüpheli ...
Omicron varyantı salgını bitirecek mi?
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim ...
Kardeşinin sesiyle gol kralı oldu!
Görme engelli milli futbolcu Hasan Şatay, saha kenarından oyunculara sesli ...
 
Zeynep Altıok'a hapis cezası!
CHP'nin eski genel başkan yardımcısı ve eski İzmir Milletvekili Zeynep ...
O arazi 35 yıllığına kiralanacak!
İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Konak'ta 120 yıllık Kaptan Mustafa Paşa ...
Narlıdere'ye engelsiz parklar!
Engelli çocukların da parklarda özgürce oynayabilmeleri için projeler ...
 
Kılıçdaroğlu'nu TÜİK'e almadılar!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, saat 11:00'de TÜİK önüne geldi. CHP lideri ...
Güldal Akşit yaşamını yitirdi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski bakanlardan Güldal Akşit'in yaşamını yitirdiğini duyurdu.
'Nice ass' davası!
İzmir'de, sosyal medya fenomeni Selay Yörük'ün (22), paylaşımlarına ısrarlı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri