ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3646
    Dolar
  • Euro
    34,9515
    Euro
  • Altın
    2.325,130
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
4 Mart 2023 Cumartesi - 10:01

İzmir'de şaşırtan olay... ''Banka kasasındaki altın ve paralar çalındı'' iddiası...

İzmir'de emekli astsubay Halil Güler (72) ve eşi Saadet Güler (65), banka kasasında muhafaza ettikleri toplam 2 milyon liralık altın, 200 euro ve beylik tabancanın çalındığını ileri sürdü. Şikayetçi olan çiftten Saadet Güler, "Bankaya güvendim. 'Evime hırsız girer' diye kasa kiralayıp, her şeyimi koydum. Olmayacak iş" derken; Halil Güler ise "Zararımızın tazminini istiyoruz. Mağduruz" diye konuştu. Banka yetkilileri, konunun yargıya taşındığını ve açıklama yapmayacaklarını belirtti.

İzmir de şaşırtan olay...  Banka kasasındaki altın ve paralar çalındı  iddiası...

Gaziemir ilçesinde yaşayan, 2 çocuk babası emekli astsubay Halil Güler ile eşi ev kadını Saadet Güler, 2000 yılında, bir bankadan kasa kiraladı. Çift, evde tutmak yerine toplam 2 milyon lira değerindeki altın, 200 euro ve 1 beylik tabancayı kasaya bıraktı. Güler çifti, torunlarını görmek için geçen yıl 9 Ekim'de Diyarbakır'da yaşayan kızlarının yanına gitti. Diyarbakır'dayken, 10 Kasım'da, Halil Güler'i arayan banka yetkilileri, iddiaya göre, kiraladığı kasada herhangi bir eşyasının olup olmadığını öğrenmek istedi. Değerli eşyalarının kasada olduğunu belirtip, neden arandığını soran Halil Güler'e, iddiaya göre, 'rutin bir uygulama' olduğu, herhangi bir problemin bulunmadığı söylendi. Diyarbakır'dan dönen Halil Güler, içinde şüphe kalmaması için, 12 Aralık'ta bankaya gidip kasayı görmek istedi. Güler, yanındaki 2 görevliyle kontrol ettiği kasanın kapı kilidinin açık olduğunu, altın, para ve tabancasının yerinde olmadığını görüp, durumu polise bildirdi. Güler'in şikayetiyle soruşturma başlatıldı. Saadet-Halil Güler, avukatları Güleç Akkan aracılığıyla konuyu yargıya taşıdı. Tarafların anlaşabilmesi için ara bulucuya başvuruldu ancak uzlaşma sağlanamadı.

Yaşadıklarını anlatan Saadet Güler, "Bankada kasamıza bakmaya gittiğimiz gün adımızı duyunca panik havası oluştu. Banka müdürü, kasa görevlisi ve güvenlik görevlisi 3 kişi geldi. Normalde sadece kasa görevlisi gelirdi. O bize kasayı açar, birlikte içeri girerdik. Sonra biz ve o görevli kasaya anahtarı aynı anda takar ve çevirirdik. Kasa açılınca o geride durur biz işimizi görürdük. Aynı şekilde kasayı birlikte kapatırdık. Pimpirikli biri olduğum için kasayı iyice kilitlenmiş mi diye 10 kere kontrol ederdim. Son seferde bir baktık ki kasa üzerinde bir anahtar var. Başta bankanın kılavuz anahtarı sandık. O anahtarı çıkarmaya çalıştılar, çıkaramadılar. Fark ettim ki kasa açık. Uyarınca açtılar kapıyı. Baktık ki kasanın içi bomboş. 20 yıllık tüm ziynet eşyalarım, 200 euro ve astsubay emeklisi eşimin tabancası vardı. Eşim fenalaştı, su verdiler. Eve hırsız girer diye tüm birikimimizi bankada kiraladığımız kasaya koymuştuk. Ancak, bankadan da hırsız götürmüş. Olmayacak bir iş" diye konuştu.

'BİZ BANKAYA GÜVENDİK'

Halil Güler ise "Zararımızın tazminini istiyoruz. Mağduruz. Biz bankaya güvendik. Başka da bir şey söylemek istemiyorum" dedi.

Avukat Güleç Akkan, konuyla ilgili, "İlk günden beri takip ediyoruz. Şu an savcılık soruşturması sürüyor. Müvekkillerin uğramış olduğu zararlarının, mağduriyetlerin giderilmesi için hukuki süreç devam ediyor. Ara buluculuk aşaması ise tamamlandı. Uzlaşma sağlanamadı. Karşı taraf dava yoluyla konuyu çözmek için bir talebi oldu. Üzücü bir olay. Müvekkiller, vatandaşlar güvenerek bankaya tüm mal varlıklarını emanet ediyor. Bu olayın meydana gelmesinde bankanın şubesinin sorumluluğu çok açık. Bu nedenle zararın giderilmesi gerekmekte. Ara buluculuk aşamasından sonra tazminat davası süreci gelecek. Savcılığın ise soruşturması sürüyor. Onun sonrasında da ceza davası açılacak" ifadelerini kullandı.

Banka yetkilileri ise konunun yargıya taşındığını ve bu nedenle açıklama yapmayacaklarını belirtti.

 
Altay kritik sınavda...
 
AK Partili Sürekli'den CHP'li Aslanoğlu'na yanıt: ''Altı boş iddialar...''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de 113 kaçak göçmen yakalandı
İzmir'in Çeşme, Dikili, Karaburun ve Menderes ilçesi açıklarında 22 kaçak ...
İzmirli doktor motosiklet kazasında hayatını kaybetti
İzmir'de kontrolünü yitirdiği motosikletiyle devririp metrelerce sürüklenip ...
Ailesini kaybeden Emine, enkazdan çıkmayan yeğeni Ela'yı arıyor
Kahramanmaraş'taki depremlerde annesi, babası, ağabeyi, yengesi, yeğeni ...
 
İzmir'de 92 parça tarihi eser ele geçirildi
İzmir'in Bayındır ve Torbalı ilçelerinde düzenlenen operasyonda çeşitli ...
İzmir'de suç örgütüne operasyon: 30 gözaltı
İzmir'de, iş insanlarına şantaj yaparak haksız kazanç sağlayan ve çok ...
İzmir'de sahte etil alkol operasyonu...
İzmir'de, polisin düzenlediği operasyonda 2 ton 250 litre sahte etil alkol ...
 
Sahte 100 dolarla yakıt alan 2 şüpheli yakalandı
İzmir'in Bayraklı ilçesindeki bir akaryakıt istasyonundan yakıt alıp, ...
İzmir'de feci kaza: 4 yaralı...
İzmir'in Bornova ilçesinde otomobille çarpışan hafif ticari araç, savrulup, ...
İzmir'de 16 kaçak göçmen yakalandı
İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri