ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,8620
    Dolar
  • Euro
    46,9765
    Euro
  • Altın
    4.274,340
    Altın
  • Bist-100
    10.276,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/35°
    ADANA
  • ANKARA
    15/32°
    ANKARA
  • ANTALYA
    24/34°
    ANTALYA
  • BURSA
    18/35°
    BURSA
  • ISTANBUL
    23/31°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    19/36°
    IZMIR
  • KONYA
    16/30°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Gazeteci Timur Soykan gözaltına alındı
Gazeteci Timur Soykan gözaltına alındı
Bakan Tunç'tan CHP'li belediyelere yönelik yeni operasyona ilişkin açıklama: Kamu görevi yürütenler dahil herkes, yargı denetimine tabidir
Bakan Tunç'tan CHP'li belediyelere yönelik yeni operasyona ilişkin açıklama: Kamu görevi yürütenler dahil herkes, yargı denetimine tabidir
TBB'den CHP'li belediyelere yönelik operasyonlara tepki...
TBB'den CHP'li belediyelere yönelik operasyonlara tepki...
Özgür Özel ateş püskürdü: 'Erdoğan bana siyasi rüşvet teklif etti '
Özgür Özel ateş püskürdü: "Erdoğan bana siyasi rüşvet teklif etti "
11 Kasım 2024 Pazartesi - 23:06

İzmir'de yangın faciası: 5 çocuk can verdi!

İzmir’in Selçuk ilçesinde anneleri Melisa Akcan’ın kapıyı üzerlerine kilitledikten sonra hurda toplamaya gittiği evde kalan ve yaşları 1 ile 5 arasında değişen 5 çocuk, sobadan çıkan yangında hayatını kaybetti. Baba Hakan Akcan’ın ise bir suçtan dolayı cezaevinde olduğu öğrenildi.

İzmir de yangın faciası: 5 çocuk can verdi!

,Olay, saat 19.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Tavşantepe mevkisindeki tek katlı bir evde meydana geldi. İddiaya göre, eşi Hakan Akcan bir suçtan dolayı cezaevinde bulunan ve ailesinin geçimini hurdacılık yaparak sağlayan anne Melisa Akcan, 5 çocuğunu evde bırakarak hurda toplamaya gitti. Bu sırada, evde bulunan sobanın devrilmesi sonucu yangın çıktı. Alevler kısa sürede binanın tamamını sararken, evde bulunan Aras Bulut (1), Masal Işık (2), Aslan Miraç (3), Funda Peri Akcan (4) ve Fadime Nefes (5) adlı kardeşler mahsur kaldı. Yangını gören çevredeki vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine adrese itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaptıkları müdahale ile yangını söndürerek, kontrol altına aldı. Ardından eve giren itfaiye ekipleri kimisi kısmen yanmış 5 çocuk ile karşılaştı. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde çocuklardan 3’ünün hayatını kaybettiği, 2 çocuğun ise ağır yaralı olduğu belirlendi. Hastaneye kaldırılan 2 çocuk da doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

ANNE KAPIYI KİLİTLEYİP HURDA TOPLAMAYA GİTMİŞ

Yangınla ilgili yapılan ilk incelemede kapının kilitli olduğu belirlendi. Araştırmada eşi cezaevinde bulunan anne Melisa Akcan’ın geçimini sağlamak için kapıyı çocukların üzerine kilitledikten sonra hurda toplamaya gittiği ortaya çıktı. Bu sırada sobanın devrilmesi sonucu yangın çıktığı ve çocukların 3’ünün olay yerinde zehirlenerek, 2’sinin ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği öğrenildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

OLAYI GÖREN KOMŞUSU KONUŞTU

İzmir'in Selçuk ilçesinde anneleri Melisa Akcan’ın kapıyı üzerlerine kilitledikten sonra hurda toplamaya gittiği evde kalan ve yaşları 1 ile 5 arasında değişen 5 çocuğun sobadan çıkan yangında hayatını kaybettiği yangını gören komşuları Yusuf Şahin (57), "Akşamüstü annesi dışarı hurda toplamaya gidiyor. Sözde ‘onlara ekmek almaya gidiyorum’ dedi. İçeride elektrikli soba yanıyormuş. Soba devriliyor, ama nasıl devriliyor kimse bilmiyor. Karanlık, içeride ışık yanmıyordu. Biz evdeyken "Çocuklarım, imdat!" diye bağırdı. Onun sesine gittik biz. Gidip baktık, çocukları dışarı çıkarmış. Baktık, 5'i de üst üste yatıyordu. Belliydi yani cansızdı. Ambulansı aradık, ekipler ve itfaiye geldi. Ondan sonra müdahale edip hastaneye kaldırdılar." dedi.

RAHATSIZLANAN ANNE HASTANEDE TEDAVİYE ALINDI

İzmir'in Selçuk ilçesinde bir evde elektrikli sobanın devrilmesi sonucu 5 çocuğun hayatını kaybettiği yangından sonra anne Melisa Akcan, çocukların kaldırıldığı Selçuk Devlet Hastanesi'nde fenalaşarak tedaviye alındı. Anne Akcan'ın tedavisinin ardından ifadesinin alınması için emniyete götürüleceği öğrenildi.

5 KARDEŞİN CENAZESİ ADLİ TIPTA

Selçuk ilçesinde, devrilen elektrikli soba nedeniyle çıkan yangında karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybeden 5 kardeşin cenazesi, savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cenazelerin burada yapılacak olan otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edileceği öğrenildi. Aras Bulut, Masal Işık, Aslan Miraç, Funda Peri, Fadime Nefes Akcan kardeşler, Selçuk ilçesinde bulunan Acarlar Mezarlığı'nda bugün defnedilecek.

Etiketler:
 
Büyükşehir Meclisi'nde Şato tartışması!
 
Serdar Ortaç ve Mehmet Ali Erbil hakkında karar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZFAŞ Genel Müdürü Karaosmanoğlu görevden alındı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İZDOĞA Yönetim Kurulu Başkanı ...
14 anketin ortalamasında çarpıcı sonuç!
'Erken seçim' başlığı siyaset gündemindeki yerini korurken; 14 anketin ...
Mansur Yavaş'tan konser ücreti açıklaması!
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Ebru Gündeş konserinin ...
 
Sevgilisini öldüresiye dövüp, bıçaklayan doktor evinde ölü bulundu!
Elazığ'da 2 yıl önce tartıştığı sevgilisini bıçaklayıp 2 saat boyunca ...
Başkan Tugay, Eryüce'yi görevden aldı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, adı Sayıştay raporlarında ...
Başkan Tugay'dan kurultay tartışması yorumu: Konuşacağımız en son şey!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'deki kurultay tartışmaları ...
 
Çiftlik Bank davasında iki isme tahliye!
Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın binlerce kişiyi dolandırdığı iddiasıyla ...
Barbaros Şansal gözaltına alındı!
Ünlü modacı Barbaros Şansal, gözaltına alındı. Şansal, İstanbul Havalimanı'nda ...
10 Kasım'da Anıtkabir'e rekor ziyaretçi!
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 10 Kasım'da Anıtkabir'i 1 milyon 92 bin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Bellona Kayserispor 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Çaykur Rizespor 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Corendon Alanyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Gaziantep FK 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Gençlerbirliği 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Göztepe 0 0 0 0 0 0 0 0
10 ikas Eyüpspor 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Kocaelispor 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Onvo Antalyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Rams Başakşehir 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Reeder Samsunspor 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Solwie Energy Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
19 Trabzonspor 0 0 0 0 0 0 0 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri