ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5520
    Dolar
  • Euro
    34,8913
    Euro
  • Altın
    2.429,190
    Altın
  • Bist-100
    9.645,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/36°
    ADANA
  • ANKARA
    14/29°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    18/29°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    18/27°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
4 yaşındaki Sultan boğazı kesilerek öldürüldü!
4 yaşındaki Sultan boğazı kesilerek öldürüldü!
Erdoğan İsmailağa liderinin cenazesine katıldı
Erdoğan İsmailağa liderinin cenazesine katıldı
İYİ Parti'de kurultay öncesi bir istifa daha!
İYİ Parti'de kurultay öncesi bir istifa daha!
Özgür Özel, Erdoğan görüşmesi için tarih verdi
Özgür Özel, Erdoğan görüşmesi için tarih verdi
4 Ocak 2023 Çarşamba - 13:10

İzmir'de yüzde 25'lik zam protestosu!

Birlik Sağlık Sen üyeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''müjde'' olarak açıkladığı yüzde 25'lik zammı protesto etti. Genel Başkanı Ahmet Doğruyol ''Sayın Maliye Bakanımızın deyimiyle, yüzde 25 maaş zammıyla memurlarımızın ve emeklilerimizin gözündeki ışıltıyı söndürdünüz'' dedi. 

İzmir de yüzde 25 lik zam protestosu!

Birlik Sağlık Sen üyeleri, yüzde 25 oranındaki memur ve emekli maaşı zammını İzmir'de protesto etti. 

''Bu iş yerinde asgari ücret uygulanmaktadır'' yazılı pankart taşıyan grup adına açıklama yapan Birlik Sağlık Sen (BASK) Genel Başkanı Ahmet Doğruyol belirlenen zam oranıyla memurların sefalete sürüklendiğini söyledi. 

Kamu kurumlarının kapısına “Bu iş yerinde asgari ücret uygulanmaktadır'' şeklinde tabela asılmasını teklif eden Doğruyol şu şekilde konuştu: 

''Maalesef inandırıcılığını kaybetmiş olan TÜİK’in enflasyon rakamlarıyla bağımsız şirket ya da şirketlerin enflasyon hesaplamaları arasında yüzde 100’den fazla farkın olmasını biri bize açıklasın. Ancak istirhamımızdır bunu açıklayan Sayın Maliye bakanımız olmasın.

BİZ HANGİ ENFLASYONA İNANACAĞIZ!
2023 yılı ocak ayından itibaren vergilere, cezalara, harçlara yapılan ortalama yüzde 122’lik zamlar göstermektedir ki, Türkiye Cumhuriyeti Devletini yöneten hükümetin reel enflasyonu tam olarak yüzde 122’dir.Yaklaşık yirmi yıl önce TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladığında, hiç kimse rakamı tartışmazdı.  Son zamanlarda ise maalesef TÜİK’in açıkladığı  enflasyon rakamlarını dikkate alan yok. Peki bizler vatandaşlar olarak hangi enflasyona inanacağız? TÜİK mi? Hükümet mi? Vatandaş mı? 

YÜZDE 25'LİK ZAM SEFALAETE SÜRÜKLEMİŞTİR
Öncelikle açıklanan enflasyon rakamlarını herkesin kabul etmesi ve çözümünü ise millet olarak hep birlikte aramamız gerekir. TÜİK’in enflasyon hesaplamalarının sahada gerçeklerle uyuşmamasının bedelini, maalesef öncelikle aylığından başka geliri olmayan memur, emekli, işçi ile dar gelirli vatandaşlarımız ödemektedir. İçinde bulunduğumuz 2023 yılı Ocak ayından itibaren memur ve emekliye yapılan yüzde 25’lik maaş zammı maalesef, bu kış gününde memur ve emekliyi sefalete sürüklemiştir. Pek çok memurun taban aylığı asgari ücret seviyesine inmiş, hatta asgari ücretin altında maaş alan pek çok memur da ortaya çıkmıştır.

MEMURLARIN İTİBARINI YOK ETTİNİZ
Diyoruz ki, bu durumu protesto etmek adına, kamu kurumlarımızın kapısına “Bu iş yerinde asgari ücret uygulanmaktadır'' tabelaları asmakta fayda vardır. Sayın Maliye Bakanımızın deyimiyle, yüzde 25 maaş zammıyla memurlarımızın ve emeklilerimizin gözündeki ışıltıyı söndürdünüz. Gerek ekonomik, gerek yapılan diğer uygulamalarla, soyut olan devletin, somut varlıkları olan, memurunun itibarını yok ettiniz. Çok değil 6-7 yıl önce yaklaşık üç asgari ücret alan memurun maaşını, bu gün asgari ücret seviyesine indirdiniz.  Ocak ayında tüm vergi ve harçlara, yüzde 122 zam yapanların, memur ve emekliye yüzde 25 zam yapmasının kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur. En kötü ihtimalle asgari ücrete yapılan yüzde 55’lik zam memura da uygulanmalıydı. 

 

SENDİKA BAŞKANLARINA TEPKİ
Yüzde 25 maaş zammını ayakta alkışlayan, yetkili olup, etkili olmayan, sendika başkanlarına sesleniyorum. Tarihi bir toplu sözleşme diye imzalamış olduğunuz, 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem toplu sözleşme yürürlüğe girdiği ilk aydan itibaren hükmünü yitirmiştir. Yetkili olduğunuz sürede yaptığınız hiçbir toplu sözleşmede aldığınız zam oranı enflasyonun üzerinde olmamıştır. Memurun güvencesi kaldırılmalı diyen eski genel başkanlarınızın dediği belki olmadı. Belki memurun güvencesi kaldırılmadı. Ancak, memuru sefalete mahkûm ederek, memurun itibarını yok ettiniz. Yüzde 25 maaş zammının kabul edilmesi mümkün değildir. Memur ve emekliye acilen ek zam şarttır. 
Yıllar boyunca enflasyon altında alınan artışlar, kamu çalışanları ve emeklilerinin alım gücünü düşürmüş, kirasını ve faturalarını ödeyememe noktasına getirmiştir.  Son bir yıllık sürede pek çok gıda ürününün yüzde 150 ile 300 arasında arttığı ve bu ay içerisinde pek çok ürünün yüksek oranlarda zamlanacağı bir ortamda, memur ve emekliye yüzde 25 zam vermekte nedir. Biz istiyoruz ki, vergi dilimleri yüzde 15 olarak sabitlensin. Maaşlar her ay enflasyona ve huzur payı eklenerek düzenlensin.''

 

 
İzmir, turizmde tüm zamanların rekorunu kırdı!
 
CHP’li Sertel’den internet siteleri ile ilgili düzenlemeye tepki!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir, turizmde tüm zamanların rekorunu kırdı!
Pandemi nedeniyle düşen İzmir'e gelen turist sayısında, geçen yıl tüm ...
Meral Akşener'den Sinan Ateş cinayeti açıklaması!
Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral ...
AK Partili Tayyar'dan memur ve emekli maaşı zammı tepkisi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'müjde' diyerek duyurduğu yüzde 25'lik zam oranını ...
 
İzmir'de kaçak tütün operasyonu!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde jandarmanın bir depoya düzenlediği baskında ...
Konya'da feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
Konya'da askeri araç, yoğun sisin etkili olduğu yolda TIR'a çarptı. Kazada ...
İmamoğlu’ndan Soylu ve Bozdağ'a sert sözler!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'de basın açıklaması düzenledi. İmamoğlu, ...
 
İzmir'de yakalanan FETÖ itirafçısı anlattı!
İzmir merkezli 13 ilde, FETÖ/PDY’nin Türk Silahlı Kuvveleri (TSK) ve sivil ...
BİK'in internet haber siteleri için hazırladığı taslak ortaya çıktı... ÖLÜM FERMANI GİBİ!
BİK’in hazırladığı, internet haber sitelerinin resmi ilan alma şartlarını ...
Çeşme Belediyesi'nden Alaçatı Yat Limanı için ihale
Çeşme Belediyesi, üzerinde tesis ve taşınmazların yer aldığı Alaçatı Yat ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri