ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5646
    Dolar
  • Euro
    34,9057
    Euro
  • Altın
    2.439,790
    Altın
  • Bist-100
    9.645,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/31°
    ADANA
  • ANKARA
    13/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/28°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/31°
    IZMIR
  • KONYA
    13/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
4 yaşındaki Sultan boğazı kesilerek öldürüldü!
4 yaşındaki Sultan boğazı kesilerek öldürüldü!
Erdoğan İsmailağa liderinin cenazesine katıldı
Erdoğan İsmailağa liderinin cenazesine katıldı
İYİ Parti'de kurultay öncesi bir istifa daha!
İYİ Parti'de kurultay öncesi bir istifa daha!
Özgür Özel, Erdoğan görüşmesi için tarih verdi
Özgür Özel, Erdoğan görüşmesi için tarih verdi
25 Aralık 2021 Cumartesi - 09:55

İzmir'deki dayak iddiası meclise taşınıyor!

CHP İzmir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, İzmir’in Buca İlçesi’nde öğretmenden öğrenciye dayak iddiasını meclis gündemine taşıyacak. CHP Milletvekili Av. Kılıç, konuyla ilgili hazırladığı yazılı soru önergesini Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle 27 Aralık Pazartesi günü TBMM Başkanlığı’na sunacak.

İzmir deki dayak iddiası meclise taşınıyor!

CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada,basına yansıyan bu tarz haberlerin son dönemlerde giderek arttığını belirtti. Yaklaşık 3 ay önce Mersin'in merkez Akdeniz İlçesi’ndeki bir ilkokulda öğretmenin, düdüğünü ellediği gerekçesiyle 9 yaşındaki öğrencisine 9 tokat attığı ve yaralanmasına neden olduğunu hatırlatan Kılıç, bir ay önce de Kayseri'de Rauf Denktaş Ortaokulu'nda bir öğretmenin, birinin diğerine “dört göz” diyerek alay etmesi nedeniyle iki kız öğrenci arasında çıkan kavgayı ayırmak yerine bir öğrenciyi dövdüğü ile ilgili haberlerin basına yansıdığını söyledi.

Kılıç, Aksaray'da bir ortaokuldaki matematik öğretmeninin koridora çıkardığı öğrencisine tokat ve yumruk atıp dövdüğünü, boğazını sıktığını ve buna ilişkin görüntülerin de kamuoyuna yansıdığını dile getirerek, olayla ilgili
idari soruşturma başlatıldığını, Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal’ın da “Hızlı bir şekilde süren soruşturmamız öğretmenlik mesleğini sürdüremeyeceği ve mesleğine son verilip, memuriyetini geri hizmetlerde yapabileceği yönünde ilerliyor. Öğrencimiz ve ailesine de psikolojik rehberlik hizmeti verilmeyi başlandı” şeklinde açıklama yaptığını anımsattı.


Son olayın İzmir’in Buca İlçesi’nde yaşandığını kaydeden Kılıç, 3 çocuk annesi Rüya Seda M’nin, 9
yaşındaki oğlu A.M'nin Vali Rahmi Bey İlkokulu'nda darbedildiği gerekçesiyle öğretmen F.M.O'dan şikayetçi olduğunu hatırlattı. 


Son dönemlerde bu tür basına yansıyan haberlerin giderek arttığını belirten Kılıç, açıklamasında şunları kaydetti:

“Sayın Bakana buradan sormak istiyorum: Sayın Bakan neler oluyor okullarda? ‘Pandemi ile ilgili bütün önlemleri aldık, vaka sayısında artış olsa bile yüz yüze eğitim sona ermeyecek’ dediniz. Evet okullar tatil olmadı, eğitim-öğretim devam ediyor ama okulların, eğitim- öğretimin, öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin kısaca eğitim camiasının hali ortada, perperişan bir vaziyette. Okullara ne yeteri kadar dezenfektan, temizlik malzemesi, maske vb. ürünler gönderebildiniz ne de aslında okulları tam olarak açabildiniz. Okullar fiziken açık ama okullarda olanları, yapılanları duyunca eğitim camiasının aslında fiziken ne durumda olduğunu görebilmekteyiz. Ne öğretmenler ne de öğrenciler tam olarak okullara, derslere adapte olamadılar. Öğretmenlerin, yüzlerce öğrencinin bulunduğu okulda pandemiye yakalanmadan bir günü daha atlatmaya çalışması, velinin de çocuğunun bir gün daha pandemiye yakalanmadan eve gelmesini beklemesi, gerçekten eğitim camiasının içler acısı durumunu ortaya koymaktadır. Okullarda bütün bu sıkıntılar yaşanırken, bir de ‘öğretmenden öğrenciye dayakla’ ilgili haberlerin çokça basında yer alması hepimizi derinden üzmektedir ve yaralamaktadır. Dayakçı öğretmenlerin varlığı mesleğin onurunu zedelemektedir. Ben de bir öğrenci velisiyim. Ülkemizdeki hiçbir veli, çocuğunun okulunda öğretmeden dayak yemesini ya da şiddete uğramasını kabul edemez. Bunu yapan öğretmenlerle ilgili açılan idari soruşturmalar gecikmeksizin hemen sonuçlandırılmalıdır, açılmamışsa da hemen açılarak neticelendirilmelidir. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’na ve valiliklere büyük sorumluluklar düşmektedir. Bakanlık veya valilikler, bu olayların önlenmesi ve daha da artmaması adına gereken tedbirleri bir an önce almalıdır. Eğitim camiası öğretmenin öğrencisine şiddet uyguladığı haberleri ile değil, eğitim-öğretim alanındaki başarıları ile gündeme gelmelidir; ‘öğretmenden öğrenciye dayak’ gündemimizden çıkarılmalıdır.”

 
Buca'da üç nesil buluştu!
 
İzmir’de kırmızı bayrak sayısı 81’e yükseldi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 38 FETÖ'cü yakalandı!
İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler Dikili'de kaçak olarak ...
Ege'de hareketli gece!
İzmir'in Dikili ve Urla ilçeleri açıklarında yasadışı yollarla yurt dışına ...
İzmir'de 'Hijyenik ped' protestosu....
İzmir'de kendilerine 'Kampüs Cadıları' adını veren bir grup kız öğrenci, ...
 
Koronavirüsten 133 can kaybı daha!
Türkiye'de son 24 saatte 356 bin 106 Kovid-19 testi yapıldı, 18 bin 910 ...
İzmir'de öğretmenden öğrenciye dayak iddiası!
İzmir'in Buca ilçesinde 3 çocuk annesi Rüya Seda M. (34), oğlu A.M.'nin ...
Kılıçdaroğlu: Özellikle TL'ye çevirmedim...
Adana Çiftçiler Birliği'ni ziyaretinde açıklamalarda bulunan CHP Genel ...
 
Tırpan operasyonunun İzmir ayağında 30 gözaltı!
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire ...
CHP'li Sertel, BOTAŞ'ta dönen dolapları açıkladı!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, BOTAŞ'la ilgili ...
Deniz Yücel'den Erdoğan'a sert yanıt!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir Büyükşehir ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri