ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,4514
    Dolar
  • Euro
    43,5576
    Euro
  • Altın
    3.987,680
    Altın
  • Bist-100
    9.078,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/23°
    ADANA
  • ANKARA
    10/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/12°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/17°
    IZMIR
  • KONYA
    10/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Miting anonsu yapan CHP'li yöneticilere silahlı saldırı
Miting anonsu yapan CHP'li yöneticilere silahlı saldırı
İstanbul’da 1 Mayıs gösterilerinde 384 kişi gözaltına alındı!
İstanbul’da 1 Mayıs gösterilerinde 384 kişi gözaltına alındı!
Özgür Özel'den 'Kanal İstanbul' tepkisi
Özgür Özel'den 'Kanal İstanbul' tepkisi
Erdoğan'ın grup toplantısı için Meclis'e jammer götürüldüğü iddia edildi!
Erdoğan'ın grup toplantısı için Meclis'e jammer götürüldüğü iddia edildi!
12 Haziran 2021 Cumartesi - 14:13

İzmir'den Ardahan'a dostluk köprüsü!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, daha önce hayvansal ürün satın alarak desteklediği kardeş şehir Ardahan'da, doğu ile batı arasındaki işbirliği ve dayanışmanın önemine dikkat çekti. 

İzmir den Ardahan a dostluk köprüsü!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, doğu ile batı arasındaki işbirliğini geliştirmek ve kente destek vererek göçü de önlemek için geldiği kardeş şehir Ardahan'da, büyük bir coşkuyla karşılandı. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir'in yanı sıra Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçi, Artvin'in Şavşat İlçe Belediye Başkanı Nihat Acar, Kars'ın Susuz İlçesi Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, Ardahan'ın Damal İlçesi Belediye Başkanı Ergün Önal, Ardahan CHP İl Başkanı Yalçın Taştan, CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber, CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, CHP Iğdır İl Başkanı Yardım Ertantaş, CHP Erzurum İl Başkanı Bülent Oğuz ve çok sayıda yurttaş karşıladı. Kendisini bekleyenlerle tek tek selamlaşan Başkan Soyer, Ardahan'daki gelişmelere yönelik bilgi aldı.

''BAŞKAN SOYER, HAYATIMDAKİ EN BÜYÜK KAZANIM''
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Başkan Tunç Soyer'in ziyaretinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Demir, “Yerel yöneticiliğin ve bölgesel kalkınmanın Türkiye'deki en önemli kilometre taşlarından biri Tunç Soyer. Bizi kardeş kent kabul ettiler. Tunç Soyer Türkiye'de belediyeciliğin sadece çöp toplama, su akıtma, yol süpürme değil topyekun o bölgenin kalkınması, ekonomik katma değer yaratacak verilerin, günün çağdaş koşullarına göre servis edilmesine ışık tutmuş, daha da uzun yıllar tutacak bir isim. Dünyada yıllardır var olan ama ülkemizde bilinmeyen Sakin Şahir uygulamasını Seferihisar'da başlattı. Bizim Tunç Soyer'den belediyeler ve belediye başkanları olarak, yerel yöneticiler olarak öğreneceğimiz çok şey var. Ardahan'ı onurlandırmasından dolayı çok mutluyuz. Biz balık tutmayı öğrenmek istiyoruz. O çerçeveden baktığı için hayatımdaki en önemli kazanım olarak gördüğüm sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızı, buraya kadar geldi” diye konuştu.


İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer'in verdiği destek sayesinde Ardahan tarihinde ilk defa bir kadın kooperatifi kurulduğunu söyleyen Faruk Demir, Soyer'in bu hamlesiyle kentte değişim ve dönüşümü sağladığını belirtti.


''GÜCÜMÜZÜ DAHA ÇOK BÜYÜTECEĞİZ''
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Ardahan'a verdikleri destekleri anlattı. Ardahan Kadın Girişimi Kooperatifi’nden 22 ton karkas et alımı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Tunç Soyer, dayanışmanın önemine dikkat çekti. Ardahan'ın olağanüstü bir kent olduğunu ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kente düzenledikleri ziyaretin gerekçelerini şu sözlerle anlattı:

“Dayanışmayı çok önemsediğimiz için buradayız. Dayanışmayı pandemi sürecinde çok gördük ama en çok da 30 Ekim İzmir depremi sırasında gördük. Depremde Türkiye'nin her yerinden, herkes İzmir'in derdine derman olmak için, yaralarını sarmak için koştu. Ve o zaman gördük ki bizim birbirimize ihtiyacımız var. Ve bu dayanışmayı sadece afet zamanlarında değil hayatın normal akışında da yapmayı başarabilsek, gücümüzü daha çok büyüteceğiz. Dayanışma dünyanın en güzel işlerinden biri. Gücü büyüten bir şey.”


''BİRBİRİMİZİN DERDİNE DERMAN OLACAĞIZ''
Başkan Tunç Soyer, “ Bizi birbirimizden ayıran sebeplerden çok daha fazla birleştiren nedenlerin olduğunu biliyorum. Dayanışma Türkiye'de bugün ayrıştıran, kutuplaştıran sebepleri de ortadan kaldırmaya muktedir bir kavram. Dayanışma ile birbirimizin derdine derman olacağız ve gerçek vatan sevgisi de bu. Türkiye'nin her yeri cennet, bereketli topraklara sahip. El ele verdiğimiz zaman topraklarımızın bereketi ortaya çıkacak” dedi.


''ÜRETİCİ, PAZAR İMKANI BULACAK''
Ardahan'da büyükbaş hayvancılık yaptığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Büyükbaş hayvanlar meralarda besleniyor. Maliyet girdisi düşük. Hayvanlar serbest dolaştığı için çok daha sağlıklı ürün veriyor. Bu batıda olmayan bir şey. Meralar giderek küçülüyor. Ama biz İzmir ile Ardahan arasında bu anlamda işbirliği yapabileceğimizi gördük. Buradaki büyükbaş hayvan eti, İzmir'deki insan için hem daha sağlıklı, hem daha lezzetli. Su kaynaklarımızı da koruyan bir şey. Yani biz kuraklıkla mücadele etme anlamında buradaki büyükbaş hayvancılığa destek vererek bir güç yakalamış oluyoruz. Ardahan da büyükbaş hayvanını pazarlama imkanı bularak, üreticinin emeğine sahip çıkıyor. Bu dayanışma her iki tarafa da kazanç sağlıyor. Burada et işleme tesisi kuracağız. Bununla birlikte büyükbaş hayvanın etini satın alarak İzmir'e taşıyacağız. İzmirli daha sağlıklı hayvansal ürünler tüketecek. Buradaki üretici de emeğinin karşılığını kazanacak. Bu doğu ile batı arasında dengeyi de sağlayacak. İnsanlar topraklarını terk etmeyecek. Bizim birbirimize ihtiyacımız var” dedi.

Başkan Soyer'in Ardahan temasları gün boyu sürecek.

 
Peker'den çok konuşulacak Demirören iddiaları!
 
O isim de çift maaşlı çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı'da 20 ton çöp toplandı
Torbalı Belediyesi'nin çevre bilinci oluşturmak adına düzenlediği temizlik ...
Balçova Cemevi'nde sona yaklaşıldı
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Belediye Meclis Üyeleri ve Alevi ...
Konçe'den Kuşadası'na dostluk köprüsü!
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuzey Makedonya’nın Konçe Belediye ...
 
İzmir'de Turuncu Çember genişliyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i güvenli bir turizm ...
Başkan Batur Gıda Çarşısı esnafıyla buluştu
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir'in en hareketli alışveriş bölgelerinden ...
Bornova'da dostluk kazandı...
Bornova Belediye Meclis üyeleri ve Bornovalı muhtarlar halı saha maçında ...
 
Yenilenen yüzüyle kapılarını açtı!
Buca’nın gözde işletmesi Göl Restoran, yenilenen yüzüyle normalleşme sürecinde ...
Gezici Çocuk Tiyatroları Şenliği başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gezici Çocuk Tiyatroları Şenliği 12 Haziran’da ...
Konak'tan dolandırıcılık uyarısı!
Konak Belediyesi, sosyal medya hesabından yaptığı duyuru ile vatandaşları ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri