ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,6188
    Dolar
  • Euro
    34,7266
    Euro
  • Altın
    2.514,770
    Altın
  • Bist-100
    9.525,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    12/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/23°
    IZMIR
  • KONYA
    11/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Et fiyatlarına büyük zam!
Et fiyatlarına büyük zam!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
12 Ekim 2022 Çarşamba - 15:18

İzmir'den Sağlık Bakanlığı'na tepki: "Hekimlerin serbest meslek hakkı ortadan kaldırılıyor"

Sağlık Bakanlığı'nın muayenehanesi olan doktorların özel hastanelerde yaptığı tedavi ve ameliyatlara sınırlama getiren yeni yönetmeliğine İzmir'den tepki geldi. İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, "Bu düzenlemelerin iyi niyet ürünü olmadığını, Sağlık Bakanlığı’nın muayenehaneleri yeni hedef olarak belirlediğini değerlendiriyoruz. Hiçbir akıl süzgecinden geçirilmeden yayınlanan düzenlemenin hekimlerin serbest meslek hakkını ortadan kaldırmak amacıyla yapıldığı açıktır" dedi. 

İzmir den Sağlık Bakanlığı na tepki:  Hekimlerin serbest meslek hakkı ortadan kaldırılıyor

SONKALEİZMİR-İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, odanın Alsancak'taki hizmet binasında basın açıklaması yaparak Sağlık Bakanlığı'nın 6 Ekim 2022'de yayınladığı Özel Hastaneler Yönetmeliği ve Ayakta Teşhis, Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Yönetmeliği'ndeki değişikliklere tepki gösterdi. 

"PARA CEZALARI KESİLEBİLECEK"

Muayenehanesi olan doktorların özel hastanelerdeki tedavi ve ameliyat uygulamalarına sınırlama getirildiğini vurgulayan Kaynak şunları söyledi:

"Yeni düzenleme ile muayenehane hekimlerinin muayenesine başvuran hastaların teşhis-tedavisini özel hastane ve tıp merkezinde yapabilmesi, özel hastane veya tıp merkezi ile yıllık sözleşme yapması, ilgili  branşta  boş uzman hekim kadrosu olması koşuluna bağlanmıştır. Özel hastane veya tıp merkezinin boş uzman hekim kadrosu olmaması halinde ruhsatında faaliyet izin belgesinde kayıtlı uzman hekim  branşlarındaki  toplam kadro sayısının yüzde 15’ine kadar uzman hekimle sözleşme imzalayabileceği, aynı  branşta  birden fazla hekimle sözleşme imzalanmak istenmesi durumunda ilgili branşın toplam kadro sayısının üçte birinden fazla uzman hekim ile sözleşme imzalanamayacağı kuralı getirilmiştir. Bu kurala aykırı hareket eden muayenehane hekimlerine, özel hastanelere, tıp merkezlerine para cezası ve faaliyet durdurma yaptırımları getirilmiştir.  Bu düzenlemelerin iyi niyet ürünü olmadığını, Sağlık Bakanlığı’nın muayenehaneleri yeni hedef olarak belirlediğini değerlendiriyoruz. Muayenehane hekimlerinin hastalarının teşhis ve tedavi hizmetlerini tıp merkezlerinde ve özel hastanelerde yapmalarının engellenmesi, özellikle cerrahi branştaki hekimlerin muayenehanelerini kapatması demektir.

"HEKİMLER KAMU VE ÖZELDE ÇALIŞMAYA ZORLANIYOR"

Sağlık Bakanlığı'nı eleştiren Süleyman Kaynak şöyle devam etti:

"Sağlık Bakanlığı’nın bu düzenlemesi, sağlık sisteminin içinde bulunduğu başka bir açmazı göstermektedir. Sağlık Bakanlığı, uyguladığı politikalarla hekimlerin kamu kurumlarından ayrılmasına neden olmuştur. Özel sağlık kuruluşlarındaki çalışma koşulları, hekimlerin ağır koşullarda çalışmaya zorlamaktadır. Her ortamda zor durumda bırakılan hekimler için muayenehaneler tek çalışma seçeneği olarak yer almaktadır.  Muayenehanelerin işlevsiz bırakılmaya çalışılmasının arkasındaki tek amaç, hekimleri kamuda ve özelde, yöneticilerin insiyatifinde, istenilen koşullarda çalışmaya zorlamaktır. Bu düzenlemelerin başka bir amacı yoktur.  Hukuk kuralları, bir ihtiyacı karşılamak için düzenlenir. Hiçbir akıl süzgecinden geçirilmeden yayınlanan ve bilimsel temellere oturmayan bu düzenlemenin hekimlerin serbest meslek hakkını ortadan kaldırmak amacıyla yapıldığı açıktır."

"İZMİR'DE BOŞ KADROSU OLAN ÖZEL HASTANE NEREDEYSE YOK"

Doktor Kaynak sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir taraftan muayenehanede yapılabilecek işlemleri liste ile sınırlamaya çalışan bakanlık, bir taraftan da muayenehane hekimlerinin özel hastane ve tıp merkezlerinin olanaklarından yararlanmasını engellemektedir. Muayenehane hekiminin, özel hastanenin boş kadrosu olması halinde yıllık sözleşme yaparak özel hastanenin olanaklarından yararlandırılmasının uygulamada karşılığı yoktur. İzmir’de, boş kadrosu olan özel hastane neredeyse yoktur. Boş kadrosu olmayan hastanelerin kadro sayısının yüzde 15 oranındaki hekim ile sözleşme yapması halinde, sözleşme yapılacak muayenehane hekimi sayısı, bir elin parmağını geçemeyecektir.  Bu düzenlemeler, birçok yönüyle hukuka aykırılıklar taşımaktadır. Düzenleme, hekimlerin çalışma ve mesleğini serbest icra etme hakkını; hastaların hekim seçme hakkını, hastaların sağlık hizmetine erişim hakkını, hastaların mahremiyet hakkını zedelemekte, kısıtlamalar getirmekte, bu hakların kullanımını zorlaştırarak veya engelleyerek hakkın özüne zarar vermektedir."

 
Tanju Özcan, Erdoğan’a seslendi: Bir gece ansızın gelebilirim!
 
Fashion Prime ve Fashion Tech fuarları kapılarını açtı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tanju Özcan, Erdoğan’a seslendi: Bir gece ansızın gelebilirim!
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu’yu ilgilendiren iki önemli konu ...
Lübnan da dayanamadı... Suriyelileri gönderme kararı aldı
Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların durumu iç siyasette gündemin ilk ...
Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın 16 uçağı var, 15'ini satacağız
İktidara gelmeleri durumunda yaşam standartlarını artırmak için uygulayacakları ...
 
Polisi görünce atıp kaçtı... İçerisinden uyuşturucu hap çıktı!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, polisi görünce elindeki poşeti atıp kaçan ...
Putin: Türkiye'de Avrupa için büyük bir doğalgaz merkezi kurabiliriz
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Enerji Haftası isimli konferansta ...
Çocuk işçi ölümlerinde korkunç tablo
İSİG Meclisi raporu, iş dünyasındaki ölümcül durumunu gözler önüne serdi. ...
 
Deniz Yücel'den AK Parti'ye Buca Cezaevi tepkisi!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Buca’da yapılan ...
Deniz Poyraz Davası'nda arbede çıktı, salona biber gazı sıkıldı!
HDP İzmir İl Başkanlığı binasında Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer’in ...
"Mozaikten Kalplere" Folkart Narlıdere'de...
İzmirli hayırseverler, 2. kez düzenlenen “Mozaikten Kalplere Mozaik Atölyesi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri