ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5004
    Dolar
  • Euro
    34,6901
    Euro
  • Altın
    2.496,860
    Altın
  • Bist-100
    9.693,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/15°
    IZMIR
  • KONYA
    10/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Malatya'da deprem
Malatya'da deprem
Anneannesini döverek öldüren şüpheli tutuklandı
Anneannesini döverek öldüren şüpheli tutuklandı
Özgür Özel kilidi açan 3 anahtarı açıkladı... ''Tuzla buz ettik''
Özgür Özel kilidi açan 3 anahtarı açıkladı... ''Tuzla buz ettik''
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
4 Ağustos 2022 Perşembe - 22:32

İzmir'den asbestli gemiye karşı güçlü ses: 'GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER'

İzmir Aliağa'da sökümü için izin verilen asbestli gemi Sao Paulo'nun kente getirilmemesi Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "O gemi gelirse bu meydan dolar. İzmirli o gemiyi de besleyenleri de geri göndermeyi bilir" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise "Buraya gelecek o gemilere buradan bir sözümüz var. Geldikleri gibi gidecekler” dedi.

İzmir den asbestli gemiye karşı güçlü ses:  GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER

SONKALEİZMİR-Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın sökümü için izin verdiği yüzlerce ton asbest barındırdığı iddia edilen Brezilya donanmasına ait Sao Paulo savaş gemisinin İzmir'e getirilmemesi için Gündoğdu Meydanı'nda miting yapıldı. Moğollar Grubu'nun konser verdiği mitinge CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç'un yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ve binlerce yurttaş katıldı.



ÖZTUNÇ: "EY ERDOĞAN ELİNİ İZMİR'DEN ÇEK"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek şunları söyledi:

"Gönül isterdi ki bugün burada Moğollar’ı keyifle dinleyelim. Ancak maalesef birileri yine bir yerlerden para için, 3-5 dolar için düğmeye bastı. Biz bugün burada hem Mogollar'ı dinliyoruz hem de isyanımızı dile getiriyoruz. AK Parti hükümeti parayı bitirdi. 128 milyar doları buharlaştırdı. Kasada ne varsa, yediler bitirdiler. Arazileri sattılar, ormanları ormanları yağmaladılar, bütün kuşlar bitti sıra leyleğe geldi misali. Şimdi de İzmir’i dünyanın çöplüğü ve hurdalığı yapmak istiyorlar. İzmir, dünyanın hurdalığı olmayacak. Ama yakında, en geç 10 ay sonra AK Parti hurdalık olacak, hurdaya çıkacak. Moğollar 'Bir şey yapmalı' diyor. Evet bir şey yapmalı. Ne yapmalı? O gemi, Türk kara sularına girmemeli. O gemiyi İzmir’e, Aliağa’ya sokmamalıyız. Bu bir başlangıç. Gün gelir, eğer o gemi gelirse bu meydan dolar. İzmirli nasıl ki birlerini geldiği gibi göndendiyse o gemiyi de o gemiyi getirenleri de geldiği gibi göndermeyi bilir. Biz sonuna kadar bu mücadelede hep beraber birlikteyiz. Madenler üzerinden ormanlarımızı kesmek istiyorlar, siyanürlü havuzlarla topraklarımızı zehirlemeye çalışıyorlar. Bu gemi İzmir’e sokulmayacak. Efendim, 'Tonlarca değil de 9 ton var da şöyle de böyle de' Murat Kurum ve Erdoğan’a açık çağrı... Ey Tayyip Erdoğan elini İzmir’den çek. Ey Tayyip Erdoğan elini Türkiye'nin incisi İzmir'den çek. Çünkü İzmirli dik durmayı bilir. Sandıkta nasıl yapıyorsa o gemi geldiğinde de gereğini yapmayı bilir. Başkanım '30-40' gün dedi. Bugünden itibaren mücadeleyi büyüterek devam ettireceğiz. Emin olun, inanın. Türkiye’de de her şey çok güzel olacak. O gemi geldiği gibi gidecek. El ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz, onlar kaybedecekler.”



SOYER: "GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER"

Mücadeleyi giderek büyüteceklerini vurgulayan ve konser veren Moğollar Grubu'na teşekkür eden Başkan Tunç Soyer ise şöyle konuştu:

"İyi ki varsınız. Ne zaman bu güzel coğrafyanın taşına toprağına saldırı olsa dimdik ayakta duran, bu ülkenin vicdanı olan Moğollar’a teşekkür ediyoruz. 'İzmir dünyanın çöplüğü olmayacak' dedik. Bu yolculukta beraber yürüdüğümüz İzmir Demokrasi ve Emek Platformu'nun çok değerli temsilcileri bizimle beraber. DİSK, KESK, İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu... Çok değerli Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcımız Ali Öztunç, İzmir milletvekilimiz Sevda Erdan Kılıç, muhtarlarımız hepsi bizimle beraber. Gemi, Brezilya’dan yola çıktı. Bugün Ankara’da Brezilya Büyükelçiliğinin önünde pankartlarımızı açtık, uyardık. 'Bu gemi İzmir’e gelmeyecek' dedik. Gemi yolda... Muhtemelen 30-40 gün içinde İzmir’e varması bekleniyor. Bu gemiyi İzmir’e sokmamak için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. İzmir dünyanın çöplüğü değildir. Bu 30-40 gün boyunca birçok eylem gerçekleştireceğiz. Bir şey yapmalı. Yapacağız. Canımız kadar sevdiğimiz İzmir’e hep beraber sahip çıkacağız. Buraya gelecek o gemilere buradan bir sözümüz var. Geldikleri gibi gidecekler.”


 

 
Ankara da ses verdi: ''Asbestli gemiye hayır''
 
Fenerbahçe farka koştu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta ek bütçeye onay verildi
Konak Belediye Meclisi, ağustos ayının ikinci olağan toplantısında ek ...
Kuşadası Belediyesi'nde kesintisiz mesai!
Kuşadası Belediyesi kentin farklı noktalarında 7/24 mesai yapmaya devam ...
Kuşadası Belediyesi'nden Milli Park açıklaması!
Kuşadası Belediyesi, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’ndaki ...
 
Bayraklı Belediyesi'nden amatör spor kulüplerine destek!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçede faaliyet gösteren amatör ...
Başkan Yetişkin'den Kılıçdaroğlu'na ziyaret...
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, CHP Genel Başkanı Kemal ...
Narlıdere'de Gece Pazarı'na yoğun ilgi!
Narlıdere Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘Gece Pazarı’ vatandaşlardan ...
 
Torbalı'da nohut hasadı!
Belediyeye ait tarlalarında üretim yapmaya devam eden Torbalı Belediyesi, ...
Karşıyaka'da babalık eğitimi!
Karşıyaka Belediyesi, 0-3 yaş grubunda çocuğu olan babaların çocuk gelişimindeki ...
Karaburun'da gençlere tercih desteği!
Karaburun Belediyesi, Yüksek Öğrenim Sınavı'na giren öğrencilerin aldıkları ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri