folkart, orion,

İzmir'e Cumhuriyet'in 100. yılına özel dijital dev ekran kuruldu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında İzmir Gündoğdu Meydanı'na "Türkiye Yüzyılı Monolit Kuleleri" yerleştirildi.

  • | Son Kale İzmir

Cumhuriyet'in 100. yılıyla ilgili içeriklerin yer aldığı anıtsal görünümlü monolitlerde, özel video gösterimleri gerçekleştiriliyor.

Vatandaşlar cep telefonlarıyla ekrandan paylaşılan görüntülerin fotoğraflarını çekti.

Cumhuriyetin 100. yıl etkinliklerine katılmak için ailesiyle İsveç'ten gelen 25 yaşındaki Dilara Erdoğan, İzmir'de olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 100 yılda çok önemli çalışmalara imza attığını belirten Erdoğan, "Çok gurur duyucu bir şey. Gerçekten ülkemiz çok gelişti. Türkiye, dünyanın her yerinde duyuluyor. Bu çok güzel bir şey. Ne mutlu Türk'üm diyene!" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın annesi Selma Taşkın ise "45 yıldır İsveç'te yaşıyoruz. Türkiye'de olmaktan çok mutluyum. Atatürk'ün aşığıyım. Bayrağım için canımı veririm." diye konuştu.

Etkinliğin 1 Kasım'da sona ereceği öğrenildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz